DYSKUSJE
HiT nie jest hitem. Szkoły w Krośnie bez kontrowersyjnego podręcznika
skynet
01.09.2022 22:18

Putin i Cyryl lubią ten podręcznik.

skynet
na forum od listopada 2017
narzekacz
01.09.2022 22:10

Mam pytanie do osób z wyróżnionymi komentarzami - wszystkie negatywne - naprawdę wydaliście 49zł na tą książkę? Przeczytaliście ją choćby pobieżnie? Czy może przeczytaliście ją na poczcie czekając w kolejce? Myślę, że nawet jej w ręku nie mieliście. Też nie miałem, może gniot, może dobry podręcznik, a może taki sobie. Ale pomyślcie, czy nie jesteście stadem lemingów.

narzekacz
na forum od marca 2018
Dewast
01.09.2022 20:57

Adrian Krzanowski napisał:"Proszę o podanie przykładów. Konkretnych artykułów, zdań, cytatów. Bo zawsze, gdy o to proszę, jest cisza. Chociaż jeden "nieobiektywny dziennikarsko" artykuł."

Co prawda, nie do mnie, ale:Panie Adrian Krzanowski a mógłby Pan sam podać przykład obiektywizmu tego portalu?Sprawa będzie bardzo prosta, wystarczy prosty skrypt, który rozpisze i poda nicki wszystkich wyróżnionych przez moderatora tego obiektywnego portalu komentarzy.Nie będzie tego dużo, bo raptem 20 nicków.Oczywiście chodzi mi o komentarze pod artykułami politycznymi lub ocierającymi sie o polityke.Każdy , kto chociaż raz tu zajrzał, wie, kto jest kto i jakie nicki mają tak ciekawe życie, że siedzą tu 24/7/52

Jestem ciekaw, czy wsród nagrodzonych, znajdzie się choćby 1% osób o poglądach bardziej w prawo, nie no, żartuję... liczę raczej na 0,01% ale i to jest małoprawdopodobne.

Co do Pana obiektywizmu, to bardzo mi się podobało, że szanuje Pan Ukraińskich partyzantów, walczących z rosjanami a Polskich uznaje Pan za morderców. To naprawdę bardzo obiektywne... jak na dziennikarza.

PSI za chwilę się zacznie, bo ci wszyscy obiektywni komentujący z tego obiektywnego portalu, rzucą się na mnie, by pokazać, jacy są obiektywni.I nie będą to właśnie ci obiektywni, nagradzani przez obiektywnego, na obiektywnym...

Do następnego razu...I czekam na rozpiskę...

Dewast
narzekacz
01.09.2022 20:35

Nie żebym bronił książki do HIT, bo jej na oczy nie widziałem, tak jak pewnie większość komentujących. Widziałem tylko artykuły z komentarzem jakichś zdań, wyrwanych z kontekstu, bez którego trudno ocenić. Sądząc po tym kto zlecał mogę przypuszczać, że publikacja będzie stronnicza, tak jak stronnicza jest dzisiaj większość mediów, jedni w jedną stronę, drudzy w drugą. Weźmy np. TVP - to jest propaganda obrzydliwa, ale z drugiej strony mamy TVN który jest obrzydliwy w drugą stronę (chociaż przyznam mniej jest to tępe). Polsat jest po środku z lekkim sprzyjaniem władzy bo zapewn szef dba o swoje interesy - da się to oglądać.

Panie Adrianie Krzanowski, prosi Pan o przykłady nierzetelnego dziennikarstwa (nie mnie, ale jednak sobie pozwolę), o konkretne zdania, cytaty. Jeden cytat czy zdanie trudno uznać za nierzetelne, cały artykuł w tym kontekście można oceniać. Ale postaram się wytłumaczyć jak najlepiej potrafię. Jeśli o czymś piszemy i są cytowane wypowiedzi różnych osób, to należałoby zasięgnąć opinii tych krytycznych ale i tych pozytywnych. Rozumiem, że czasem może być ciężko znaleźć dwie strony, ale trzeba chociaż spróbować. Np. w tym artykule o HIT nie ma "drugiej" strony. Może się Pan czepiać, że nie wklejam linka, ale naprawdę Pan sobie bez problemu sam znajdzie, że w artykułach np. na temat Kościoła zazwyczaj są cytaty ludzi, który przedstawiają wyłącznie linie myślenia autora. Być może redaktorzy w takim środowisku się obracają, ale jest jednak druga strona - szczególnie ta atakowana powinna mieć możliwość obrony. Ale również w wielu innych. Zazwyczaj właśnie w tych politycznych krosno24 zatraca trochę rzetelności, ale gdy są artykuły neutralne to jest znacznie lepiej. Ale nie twierdzę, że w krosno24 jest z tą rzetelnością bardzo źle, myślę że w mediach tzw. ogólnopolskich jest znacznie gorzej. Więc Panie Adrianie Krzanowski, trochę pokory, każdy czasem jest trochę nieobiektywny, jeśli twierdzi Pan, że jest obiektywny, rzetelny, to proszę mi uwierzyć, zawsze może być lepiej, doskonalej:)

narzekacz
na forum od marca 2018
horus
01.09.2022 17:39

O młodzież bym się nie martwił, dla nich 'wartości' prawicowe to jak dla mojego pokolenia schyłek komuny, śmieszne i zdycha na naszych oczach.

horus
imie_me_legion
01.09.2022 15:15

Jakoś jestem spokojny, że żałosne wynurzenia roszkowskiego i wiejskiego, parafilalnego błazna czarnka przyniosą odwrotny efekt u młodzieży. I miło będzie popatrzeć jak będą ciągani po sądach za sianie nienawiści :)

imie_me_legion
stokrotek
01.09.2022 14:28

Panie Prezydencie Bronisławie, takich ekspertów mamy w każdej dziedzinie, którzy dla garści przysłowiowych srebrników, są w stanie wystko podpisać, umotywować i przyklepać. Wychodząć zapewne z założenia, że pięć minut wstydu, a po tym tylko kariera i luksusy. Zapominają o jednym, że gębę ma się tylko jedną. Daję to pod rozwagę na polu lokalnym, jak i państwowym.

stokrotek
na forum od września 2019
haash
01.09.2022 12:47

Ten podręcznik to oczywiście kupa gówna pytanie tylko ile ta kupa gówna kosztowała polskiego podatnika.

haash
na forum od czerwca 2022
Adrian Krzanowski
01.09.2022 12:44
kyolo: Niestety, nadal nie podał pan żadengo przykładu. Żegnam.
Adrian Krzanowski
na forum od października 2017
askme
01.09.2022 11:06

Cieszę się co nie miara,że już nie chodzę do szkoły. A wszystkim którzy chodzą to serdecznie współczuję. Jak nie masz talentu lub nie wyniesiesz z domu nauki i wychowania (czysto gospodarczego i wszystkich rzeczy z tym związanych) to szkoła nauczy cie max 10%. Powtarzam wszystkim: nucz się liczyć (matma), pisać i czytac (kaligrafia,czytanie książek), zapamiętaj z fizyki ile możesz (70%) resztę olej bo i tak trafisz do Londynu na zmywak albo innej metropoli - gdzie się nauczysz wszystkiego - nawet języka obcego.

askme
/7
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA
Reklamę wyświetlono 6115 razy