DYSKUSJE
Strażnik miejski wykręcił rękę 17-latkowi. "Bo pyskował"
kinia321
01.08.2018 07:48

Zlikwidować całkowicie tą Miejską !

Darmozjady

kinia321
na forum od listopada 2017
popieram
01.08.2018 07:44

Mały cwaniaczek. Jeżdzę na rowerze, chodzę po Rynku, bywam w różnych miejscach i jeszcze nigdy funkcjonariusze SM mnie nie kontrolowali, zaczepiali bez powodu czy wykręcali mi rękę. Michal i inni niech posypią głowę popiołem i zapamiętają, że wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka. Może w Rynku był ktoś, komu przeszkadzały wulgarne krzyki młodziezy, czy jazda rowerm po podcieniach. Mnie by przeszkadzały.

popieram
papaj87
01.08.2018 02:48

Pyskate gimby to inna sprawa ale mnie się nie podobają dwie rzeczy tj. zakazany rower (rower powinien być oświetlony tylko gdy ktoś się na nim przemieszcza a nie go "popycha", dla przykładu moje taczki nie są oświetlone tak samo jak wózki do transportu dzieci po chodniku a podcienia nie są niczym innym niż chodnikiem w myśl ustawy) i zakaz nagrywania SM (funkcjonariusza publicznego na służbie)  w miejscu publicznym. Czy "podcienia" w Krośnie obowiązuje inne prawo? natomiast SM może interwieniować "przyczepić się" tylko wtedy gdy zaistniało podejrzenie popełnienia czynu zabronionego, w tym przypadku (pomijając tych z piwem) nie widzę takiej podstawy. Mam ochote wjechać na "podcienia" rowersem  i stać tam cały dzien, czy ktoś chciałby do mnie dołączyć? uważam że wypisywanie komentarzy w internetach niczego nie zmieni, tylko akcja społeczna obnażająca i podkreślająca głupotę SM (jak i całego UM) może coś zmienić w tym grajdole mieście szkła. Łatwo jets gniebić małolatów prawda? Ja mam czas i pieniądze chodzić po sądach.

papaj87
krosnotoja
01.08.2018 00:44

"Funkcjonariusze wyszli z samochodu i spisali innych chłopaków, którzy pili piwo. "

Tylko spisali ich za picie w miejscu publicznym piwa? Na środku rynku? Powinni dostać nagrode za bycie pobłażiowym. 

"- Strażnik zaczął wytykać, że rower nie ma oświetlenia. "

W nocy... (po 21:30) ostrzegł, żeby nie łamali przepisów gdyż rower, zgodnie z przepisami, powinien mieć to na wyposażeniu. Szczególnie w nocy. Równie dobrze mogli poczekać aż wsiądą na rower i wypisać mandaty.

Później kłamie, że to jego rower a nie jest, że nie ma legitymacji a jednak ma. Sam miałbym wątpliwości co do jego uczciwości i wolałbym potwierdzić jego tożsamość. Zresztą tak, jak powinni byli zrobić.

"Straż miejska twierdzi, że w tym momencie "usiłował on oddalić się" i dlatego "schwytany został za rękę"

Usiłował czy nie lepiej takich co kłamią jednak przytrzymać za rękę, żeby żadna głupota nie udeżyła do głowy.

"Michał zaprzecza: - Nigdzie nie uciekałem. "

Dlatego, że był trzymany za rękę. Widać poskutkowało i nic głupiego kłamcy nie strzeliło do głowy.

"Na jednej z ławek leżał niepełnoletni chłopiec, był pod wpływem alkoholu." 

Sam zadzwoniłbym po karetke jakbym widział małolata leżącego na ławce w wątpliwym stanie... Może tylko spity ale i spić można się na śmierć, szczególnie w tak młodym wieku i leżąc gdzieś na ławce. "Jego znajomym" nie ufałbym za grosz. Ciekawe jakby opisali zachowanie straży jakby małolatowi jednak coś się stało a oni przechodzili by obok i nie zareagowali.

W każdym przypadku straż miejsca postąpiła jak ludzi i tak, jak powinni a news tutaj jest jednak według mnie jednostronny i nieobiektywny a cała sytuacja to robienie z igły widły.

krosnotoja
na forum od lipca 2018
misiek111
31.07.2018 23:34

MP5 nie jestem towoim synkiem, wlasnie tu juz widac brak kultury u ojca wiec jaki ma byc syn ?   Twoje gwarancje wsadz sobie w pupke.     Co do wyjsc w stosunku do mnie to mysle ze z pierwszym byloby ci ciezko a z drugi to raczej niemozliwe.

misiek111
na forum od kwietnia 2018
matiaz3
31.07.2018 23:17

Wg mnie prawda jest taka, dzisiejsza młodzież nasłuchawszy się w tv czy radiu o swoich PRAWACH i o tzw ochronce ze strony słóżb , w tym przypadku SM, korzysta z tego do woli, wręcz chwilami kpią z tego wszystkiego. Młodociani " oczywiście zdecydowana mniejszość" wychodzą z założenia ze wszystko im wolno i jak zrobią tw, prowokację to zrobią wokół siebie " show" puszczą na FB i jacy to oni nie są zaj....i bo wkręcili w tym przypadku SM,Ja jako obecnie 40 latek twierdze że nasza młodzież troszke sie rozbestwiła, nie mają szacunku przed prawem ani przed stróżami prawa. Powiem tak, dzisiejsza młodzież to są manipulatorzy sytuacji, potrafią to perfekcyjnie ubarwić. Moje pokolenie czuło respekt przed rodzicami (często pasem ) jak również przed służbami tzw. porządkowymi. Myślę że SM jaka jest to jest ale nie sądze że biorą i zawijają młodego na widzimisię. A na koniec taka moja myśl.... tzn. " poszkodowanego"  ziomek kręci filmik będe grzeczny a później wymyślimy scenariusz. :\

matiaz3
MP5
31.07.2018 22:52

Bo widzisz misiek synku , dla takiego czegos jak ty, sa tylko dwa wyjscia . A ja nadal wiem, ze lepiej zeby nie trafili na mojego syna. Ktos sie tu wypowiadal na temat tego jak sie mlodzi odzywają??? Gwarantuje wam , ze duzo lepiej od drącego paje skunksa , albo tych meneli z wałów. A te urzedniki w mundurkach ustaliły juz cos w sprawie zniszczonego parku jordanowskiego?

MP5
Iker
31.07.2018 22:49

Niech każdy mówi za siebie , ja pamiętam ich działania jak w przeciągu 10 minut dostałem dwa mandaty na Krakowskiej , na Zrecinskiej na Tysiąclecia itp , ok moja wina. Ale też muszę przyznać obiektywnie , jak zobaczyłem rano wystraszonego lisa na posesji to przyjechali i sprawnie go złapali , może był wściekły ? Więc mandaty są be , pomogli są cacy , źle parkuje dostaje mandat źli , pomogą - dobrzy .Jednym słowem mam stosunek ambiwalentny

Iker
misiek111
31.07.2018 22:39

MP5 no jasne bysior z ciebie i pobijesz staznikow albo moze kurdupel ale masz uklady i ich zwolnisz ? gadu gadu pierdu pierdu

misiek111
misiek111
31.07.2018 22:28

nbo jasne we wloszech niedopomyslenia, tam ciekawsze rzeczy sie dzieja, np gwalty, pobicia....   cytat: "Strażnicy nie mają u nas żadnego autorytetu" - pytanie a kim ty kuzwa jestes ? oni sa straznikami w dodatku starszymi !!!!

misiek111
/5
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA