DYSKUSJE
Życzenia, które są znakiem czasów. „Pod choinkę życzę praw kobiet”
Dewast
26.12.2020 18:32

Do wed, no błagam, gdzie ty widzisz porównanie zdeptanej dzdzownicy do abrcji? Napisałem, że rozdeptanie dzdzownicy to jej zabici i nikt tego faktu nie pudruje. Aborcja to,też zabicie. Tylko tyle i aż tyle

Dewast
na forum od listopada 2017
wed
26.12.2020 18:29

Dewast litości. Miałam się już nie odzywać, ale porównanie zdeptania dżdżownicy z aborcją to już jakaś paranoja. Chłopie codziennie rozdeptujesz setki mrówek, jesz rośliny i zwierzęta - jedno i drugie to stworzenia żywe. Jak nie chcesz nikogo zabijać to proponuję odżywiać się uschłymi liśćmi albo padłymi kotami. Smacznego. i nie pisz głupot, że dla kobiet aborcja to przyjemność. Zapewniam cię że nie ma kobiet czerpiących przyjemność z aborcji. Robi się to kiedy jest taka potrzeba, a warunki aborcji były w Polsce określone w tzw kompromisie aborcyjnym i powszechnie akceptowane tylko niektórzy będący umysłem na poziomie średniowiecza (przyłębska, kaczyński) zamarzyli sobie zmianę. Nikt nikomu nie każe dokonywać aborcji, chodzi tylko o możliwość wyboru. Zabawne zresztą, że facet, który dorobił się na aborcjach czyli niejaki Chazan jest jedną z twarzy tej średniowiecznej sekty. Kolejna hipokryzja. Dokonać ponad 1000 aborcji, zainkasować kasę a potem powiedzieć że to be. Jeszcze trochę i PiS nam będzie mówić kiedy możemy wyjść z domu czy jakie buty włożyć. Wszędzie tylko policja, straszenie, mandaty, zakazy, nakazy coraz bardziej idiotyczne. Ludzie nie dajmy się tej sekcie, protestujmy bo obudzimy się w jakimś zakłamanym szariacie gdzie głównym bóstwem będzie szarlatan z Torunia, a naczelnym guru kaczy gnom z Nowogrodzkiej

wed
m_ss77
26.12.2020 18:25

Brawo Siostra Nalewka! Krótko i w punkt.

Kompromis aborcyjny" był jednym z ostatnich (lub ostatnim) z wielkich kompromisów budujących umowę społeczną naszego Narodu. Został złamany i nie istnieje. Tabu pękło. Teraz zostały wojujące plemiona. Wahadło przegina się w prawo. Za daleko. I przy zbyt niskim poparciu. Więc potem nic nie powstrzyma drugiego plemienia przed wykorzystaniem sytuacji. Będziemy mieli całkowitą przebudowę umowy społecznej. Najprawdopodobniej - szybką ścieżkę scenariusza irlandzkiego. Pamiętam Lecha Kaczyńskiego, który wzywał, by pod żadnym pozorem nie naruszać kompromisu aborcyjnego. Został naruszony w prawo. W konsekwencji zostanie więc naruszony w lewo.

m_ss77
na forum od października 2018
Dewast
26.12.2020 17:53

Do siostra_Nalewka, A jednak nie, wycofuję się z pierwszego zdania, za szybko napisałem mysląc, że może trafiłem na kulturalną osobę ale ostatnie zdanie jednak temu zaprzecza, czyli wszechobecne ad persons.

Dewast
Dewast
26.12.2020 17:46

Do siostra_Nalewka, No to spróbujmy, może ty jesteś bardziej kulturalny/a. Zacznijmy od tego,że ja pisałem o dehumanizacji płodu. By zacząc w ogóle rozmowę na ten temat należy nazwać sprawy po imieniu. Tak nawet pisał prof. Rzeplinski, bo aborcja to nic innego jak zabijanie. I trzeba to tak nazwać, bez pudrowania. "Zlepek komórek", no a jak rozdeptasz zlepek komurek w postaci dzdzownicy to jak to nazwiesz? Przrcież to też jest zabicie? Słowa zabójstwa nigdy nie użyłem. Rodzenie chorych płodów to jedno i szczerze nie wiem jak bym postąpił i czy jestem za czy przeciw, bo to trudny problem. Natomiast coś, co słyszę od tych kobiet, czyli "aborcja jest fajna", lub "aborcja jest ok" to już mnie przeraża, bo tu się pozbywa zdrowego płodu... bo nie ma miejsca na książki. A bądzmy szczerzy, że to do tego zmierza. Kompromis aborcyjny był, był kruchy ale był, katoliccy wyborcy PIS byli źli właśnie za to,że go nie ruszał a lewica była zła na opozycję za to, że ta go nie rusza w drugą stronę. PIS to partia i jakoś musieli zareagować, by katolickich wyborców ugłaskać, padło na wyrok TK.

Dewast
siostra_Nalewka
26.12.2020 17:35
wyróżnione przez moderatora

Będzie prosto: dzieci takie będą po urodzeniu zostawiane w szpitalu i dalej będzie zajmować się nimi państwo.Będą umierać dzieci w cierpieniach ! Bo są takie choroby i jest ich coraz wiecej. I nie ma znaczenia czy po matce lewicowej czy prawicowej, tak ciężko zrozumieć?

siostra_Nalewka
Dewast
26.12.2020 17:32

Do skynet, O proszę jaki wyrozumiały, wam towarzysze do dyskusji już na smym początku brakło ad rem więc jak dzieci w piaskownicy próbujecie z braku argumentów rzycać w interlokutora mięsem: a to dewaścik a to idiota a to tuman.. a cos w temacie? Jakaś polemika? Rzuciliście się w czterech na nogawki i każdy z was szczeka i warczy. Argumenty... prawda historyczna? Po co jak można przywalić "że ma problemy. No to bawcie się sami i poklepujcie po plecach.

Dewast
siostra_Nalewka
26.12.2020 17:32

Do Dewast

Wczesne usunięcie chorego płodu to nie zabójstwo. Rodzenie chorych płodów może być zabójstwem dla kobiety. Jesteś tak głupi czy tylko udajesz?

siostra_Nalewka
Dewast
26.12.2020 17:22

Do 123356, Ludzie zawcze w stosunku do innych, używają słów, które w domu stosowano w tosunku do nich. To dość znane w psychologi zjawisko.

Dewast
Dewast
26.12.2020 17:20

Do jarosław kulawy, Pisałem już,że nie lubię socjalistów a Hitler był ich przedstawicielem, NSDAP to partia socjalistyczna, więc radcz nie pdrzucać socjalisty prawicowcą i przełkij wreszcie że narodowy socjalizm to lewica nie prawica. A błędy ortograficzne popełniam, bo jestem człowiekiem.

Dewast
/8
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA