bookor no brawo:) nawet tak poturbowany umysłowo przykościelny tuman potrafi czytać:) wytłumacz jeszcze różnicę między katolicyzmem a kościołem katolickim:)
bookor@
miłej lektury:
http://www.sww.w.szu.pl/index.php?id=artykuly_kosc(...)
Kościół i faszyzm – 100 lat współpracy.
https://racjonalista.tv/kosciol-i-faszyzm-100-lat-(...)
o współpracy z nazistami też chcesz?
@123356 Nie pisz o innych tego co słyszałeś w domu o sobie. O mierności intelektualnej może świadczyć niezdolność wymyślenia sobie jakiegokolwiek loginu, a gdy wymysliło się cyferkowy, to wypada poukładać cyferki po kolei. Chyba, że nie zna się wszystkich.
@redeemer Kościół katolicki a katolicyzm często są to dwa różne pojęcia. Poczytaj troszkę, wpisz sobie "zwalczanie KK przez faszystów" i otworzą ci się oczęta. Może przestaniesz bredzić.
Zacofanie to jedno słowo wystarczą aby opisać ludzi którzy popierają tą ustawę. Zamiast zakazywać wystarczyło doprecyzować obowiązującą. Technika poszła tak do przodu, że jest w stanie określić wady płodu a nie tylko przypuszczać. Temat kruchy jak wczesnozimowy lód... ale decyzja co jest słuszne powinna należeć do Wszystkich Polaków a nie wybranych... Moim zdaniem nie powinno się skazywać nienarodzonego płodu z potwierdzoną poważną wadą genetyczną na cierpienie, a ta ustawa to robi. Skazuje rodziny na cierpienie. Rodzi się dziecko nie może się poruszać, dorasta przykute do łóżka i co myśl??
@bookor faszyzm ma więcej wspólnego z kościołem niż ci się wydaje. Poczytaj troszkę, wpisz sobie "współpraca KK z faszystami" i otworzą ci się oczęta. Może przestaniesz bredzić.
Gratuluję redakcji portalu. Z samego zdjęcia na stronie głównej można było od razu wywniosować, że artykuł jest opublikowany w celu wywołania tzw. "g...oburzy", bo co może wnieść do dyskusji wzajemne obrzucanie się inwektywami przez "prawicowych" gnomów, piszących co drugie zdanie z błędem ortograficznym, oraz ograniczone umysłowo i pozbawione jakiejkolwiek wiedzy historyczno-kulturowej lewactwo, dzielące świat wg linii stalinowsko-kominternowskiej: swoi vs faszyści.
(do was lewaczki: faszyzm jest zupełnie czym innym jak nazizm, a z katolicyzmem mają mniej wspólnego niż komintern z kominiarzami)
To przedstawiciele trybunału konstytucyjnego powinni z własnej kieszeni łożyć na wszystkie dzieci niepełnosprawne i upośledzone.
@123356, @skynet , Róznią nas nie poglądy tylko poziomy. Wasz jest przerażajacy.
zgłoś closeperson mail_outlineDewasttylko tyle i aż tyleDewast na jakim teraz jesteś poziomie?
@bookor
Skoro faszyści zwalczali KK to dlaczego KK współpacował z faszystami? I nie pisz mi tu o pojedynczych przypadkach.
Czekam na potwierdzenie Twoich słów o różnicy KK a katolicyzmem bo mam nadzieję że nie bredziłeś?