zdjęcia z prywatnego albumu towarzysza abajujka:):):)
Pisenka z roku 1987, a jak aktualna dzisiaj :
obudził się abajujek, wiecznie zachlany poormowski kundel:) wypolerowałeś gałę plebanowi za flaszkę?:):):)
Te "przmąłddżały" lyterat zamknij tę śmierdzącą mordę i umyj se w pysku te spruchniałe pnioki.
Dewast zapominasz o jednym. To że jest hejt w internecie po obu stronach - zgadzam się. Że politycy czasami przesadzą też się zgadzam. Ale nie zgadzam się na sączenie jadu i nienawiści przez telewizję PUBLICZNĄ , którz ma być niezależna i krzewić misję. Mnie nie interesuje Polsat, TVN czy TV Trwam - tam niech se wygadują co chcą. Każdy wie czego można się tam spodziewać. Mnie interesuje TV publiczna, na którą jest obowiązek płacenia abonamentu. I jeżeli ja w tej TV słyszę jeden wielki jazgot wręćz plwociny na Trzaskowskiego a z Dudy zrobiono Boga, jeżeli pada tam stek kłamstw, pomówień - popatrz choćby na paski czy programy typu "W tyle wizji" to ja się na to nie zgadzam. A slówo pisior używam odkąd ci ludzie mocno mnie obrazili nazywając mordercą. I obrazili mnóstwo ludzi w tym kraju: lekarzy, nauczycieli, LGBT to traktują jak podludzi, ekologów, niepełnosprawnych, można tak długo. A już tak na marginesie wszystkim polecam poczytać jak NSDAP i Hitler dochodzili do władzy. Miłej lektury.
@wed, Nie wiem, co wy macie z tą telewizją, dlaczego na każdym kroku piszecie jak szczuje TVP, po co to oglądasz? Ja od 10 lat żyje bez żadnej TV i nie narzekam, nikt mi nie musi mówić jak mam myśleć. Piszesz o szczuciu jednocześnie nazywasz wyborców PiS pisiorami, pewnie jesteś tym kulturalnym wyborcą PO? Tysiące kilometrów autostrad, szkoda, że nie wspomniałeś, że większość albo nie skończona, albo od razu po wybudowaniu, nadawała się do remontu, o kosztach też jakoś nie wspomniałś, a te były znaczne wyższe niż np. w Niemczech. Też tak mogę budować. Nie wiem co Wam wmawiają, ale proponuje zacząć myśleć samodzielnie, może zauważysz, że świat nie składa się tylko z PO i PIS. Pisał o tym ile firm PO doprowadziło do bankructwa, lub zwyczajnie oddało Niemcom, nie bedę, bo chyba to sam zauważyłeś. Niestety mamy mocno rozwinięty gen niewolnika i wolimy pracować u obcych dla obcych, niż u siebie, dla siebie. Co złego, że ludzie wyjeżdżają za granicę do pracy...? Poważnie, nie widzisz nic złego w tym, że jakiś młody człowiek kształci się za darmo a później wyjeżdża za granice? A niech wyjeżdża i nigdy nie wraca, ale nich w takim razie sam płaci za swoje wykształcenie, bo tu jak widzę rozdawnictwo grubych milionóe, ci już nie przeszkadza. Wolność słowa za PO, no padłem. Możesz mi przypomnieć, ile dostał ten gościu za antykomora? A może wejdź na FB, czy Twitera i w imię wolności słowa napisz coś dobrego o prawicy, prześlij linka tego wpisu, to pogadamy o wolności słowa. Wejdź na wp i zobacz o czym tam piszą. Wolność słowa skonczyła się dawno temu, dziś zastąpiło ją tak zwana poprawność polityczna, czy też ostatni wymysł lewicy, zwana mową nienawiści. Tak przy okazji, pod mowę nienawiści nie można podpiąć, gdy jakiś lewicowy dziennikarz, polityk, celebryta nazywa Polaków faszystami, pisze, że starzy ludziśmierdzą naftaliną, albo nazywa dzieci bawiące się nad morzem bachorami z 500+, wystarczy wejśc na onet, wyborczą czy wp. Jeżyk miłości w czystej postaci i na pewno nie znajdziesz tam jakiekolwiek dobrych wieści o czym kolwiek, czarnowictwo na najwyższym poziomie. Wszystko źle, żadnego pozytywnego artykułu. Przed wyborami same artykuły anty PiS, po wyborach to samo. Plucie jadem na wszystko i wszystkich. Zejdź na ziemię, zobacz co tu się dzieje w komentarzach, zobacz co sam piszesz o innych. Widzisz szczucie u innych a u siebie nie?
Dewast wśród młodych ludzi Trzaskowski wygrał 67 do 33 - to są fakty. Piszecie o rządach platformy sprzed paru lat jakby tam była jakaś tragedia. Tymczasem inwestycji było znacznie więcej niz teraz. Różnica jest taka, że jak PiS oddawał 3 km autostrady to celebra w TVP trwała tydzień. PO zbudowała tysiące km. autostrad tylko się tym nie chwalili. I tak jest na każdym kroku. PiS tylko mówi o inwestycjach (milion mieszkań, milion samochoddów elektrycznych itp), PO po prostu robiło i tragiczny okres kryzysu udało się całkiem nieźle przetrwać. Czy teraz jej lepiej ? Tak Wam wmawiają. Prawie 50% ludzi zaiwania za najniższą krajową - fajnie że jest wyższa, tyle że poprzez jej podnoszenie cała reszta zbliża się do tej kwoty (poza pisiorami łupiącymi spółki skarbu państwa). Poza tym co w tym złego że ludzie wyjeżdżali za granicę do pracy - cały okres komuny o tym marzyliśmy. To nie wina PO że za granicą lepiej się zarabia, tylko dziedzictwo komuny. Ja czas rządów PO wspominam bardzo dobrze - wolność słowa, życzliwość ludzi, relatywnie wyższe zarobki, znacznie tańsze mieszkania itd. , teraz strach się odezwać, w TV szczucie na ludzi, nepotyzm niespotykany w historii Polski, buta i arogancja rządzących, mnóstwo zakazów i nakazów i przede wszystkim straszny wstyd przed Europą
Ogromna wygrana Prezydenta z uwagi na to wszyscy na jednego.A gdyby tak wszyscy na rafała??? to co?? TO BY OGROMNIE PRZEGRAŁ.!!! NIECH ŻYJE DUDA PRAWDZIWY POLAK.
Do @wed, Twój wpis: "...Szkoda tylko że starcy wybrali młodym prezydenta bo jak się okazuje młodzi ludzie mają kukiełkę gdzieś bardzo, bardzo daleko. 500+ i 13 emerytura starcom wystarcza, młodzi chcieliby po prostu normalnie żyć w wolności czego Duda kompletnie nie gwarantuje" miał by sens, gdyby kontrkandydatem Dudy, był np. Bosak, wówczas głosowanie na Bosaka, jako nieznane, mogło by dawać szanse powiewu świerzości, albo przynajmniej jakiejś zmiany. Natomiast ty piszesz o Trzaskowskim, czyli człowieku partji PO, która rządziła do 2015 roku a rządziła osiem długich lat. Czy to byłe te czasy o których piszesz, gdzie młodzi po prostu żyli? PO-WAŻ-NIE? To że młodzi wyjeżdzali z Polski za chlebem, za rządów PO, było tym normalnym życiem?
Największy ból lewicy, to 500+, czyli coś co powinno wyjść od nich a nie od PiS która udaje prawice. Lewicowe rozdawnictwo w EU to norma, opieka lewicy nad starszymi również ale w UE, bo w Polsce to łapówka a starzy ludzie to niepotrzebkny lewakom balast, zwany ciemnym ludem, który najchętniej by ta Polsk lewica zakopał żywcem.
@wed, Ale telewizja publiczna nigdy nie była niezależna. Jak rządzilo sld, było pro sld, jak rządziło PO było pro PO, teraz jest pro PiS. Przypomnę, że jak PO szło po władzę, to obiecali zniesienie abonamentu TV, właśnie po to by telewizję zrobić bardziej niezależną. I co? Ano nico, bo przez osiem lat się na ten temat nawet nie zająknęli. Dziś to wygląda tek, że TVP jest PiSowska a cała reszta opozycyjna. Tak cała reszta może mieć poglądy jakiech chce, mi jednak by przeszkadzało gdy ktoś w niemieckij TVN mówi jak ma mysleć Polak i dlaczego. A właśnie przed chwilą przeczytałem, że Szef gdańskiej spółki miejskiej nazywa wyborców prezydenta "tłuszczą". I myślisz, że mnie to dziwi? Oczywiście że nie, bo ta spółka jest własnością Niemieckiej firmy i jak to mają w zwyczaju miasta rządzone przez PO, tylko spółki z Niemiec mogą tam istnieć, bo Polskie doprowadzili do ruiny. NSDAP to jednak lewica, nie rozumiem tego waszego porównania, bo albo PiS porównujecie do faszystów albo do bolszewików. A może by jednak zobaczyć kim jest dzisiejsza lewica, zanim zaczniesz odkryważ czym jest PiS i szukać jego korzeni w latach 30 dwudziestego wieku? Dlaczego np. lewicowe portale nie chwaliły się tym, że w Trewirze zaledwie dwa lata temu, odsłonięto z wielką pompą pięcio metrowy pomnik Marksa? I nie odsłaniali go jakieś nieznane komuchy, tylko sam szef Komisji Europejskiej Jean-Claude Juncker, który podczas przemówienia apelował, by "pamiętać o umieszczeniu ideologa socjalizmu w kontekście, bez zrzucania na niego odpowiedzialności za zbrodnie komunistycznych dyktatur". Może zamiast prowokować i szukać na siłe porównani z Hitlrem warto się wczytać w to co głosi dzisiejsza lewica?