@wed, Ale telewizja publiczna nigdy nie była niezależna. Jak rządzilo sld, było pro sld, jak rządziło PO było pro PO, teraz jest pro PiS. Przypomnę, że jak PO szło po władzę, to obiecali zniesienie abonamentu TV, właśnie po to by telewizję zrobić bardziej niezależną. I co? Ano nico, bo przez osiem lat się na ten temat nawet nie zająknęli. Dziś to wygląda tek, że TVP jest PiSowska a cała reszta opozycyjna. Tak cała reszta może mieć poglądy jakiech chce, mi jednak by przeszkadzało gdy ktoś w niemieckij TVN mówi jak ma mysleć Polak i dlaczego. A właśnie przed chwilą przeczytałem, że Szef gdańskiej spółki miejskiej nazywa wyborców prezydenta "tłuszczą". I myślisz, że mnie to dziwi? Oczywiście że nie, bo ta spółka jest własnością Niemieckiej firmy i jak to mają w zwyczaju miasta rządzone przez PO, tylko spółki z Niemiec mogą tam istnieć, bo Polskie doprowadzili do ruiny. NSDAP to jednak lewica, nie rozumiem tego waszego porównania, bo albo PiS porównujecie do faszystów albo do bolszewików. A może by jednak zobaczyć kim jest dzisiejsza lewica, zanim zaczniesz odkryważ czym jest PiS i szukać jego korzeni w latach 30 dwudziestego wieku? Dlaczego np. lewicowe portale nie chwaliły się tym, że w Trewirze zaledwie dwa lata temu, odsłonięto z wielką pompą pięcio metrowy pomnik Marksa? I nie odsłaniali go jakieś nieznane komuchy, tylko sam szef Komisji Europejskiej Jean-Claude Juncker, który podczas przemówienia apelował, by "pamiętać o umieszczeniu ideologa socjalizmu w kontekście, bez zrzucania na niego odpowiedzialności za zbrodnie komunistycznych dyktatur". Może zamiast prowokować i szukać na siłe porównani z Hitlrem warto się wczytać w to co głosi dzisiejsza lewica?