DYSKUSJE
Tak głosowało Krosno w II turze wyborów prezydenta RP
lechu
14.07.2020 09:01

A tmczasem Pani Manuela Gretkowska po ogłoszeniu wyniku wyborów wystawiła dom na sprzedaż :

Sprzedam dom typu Dworek Polski pod Zalesiem Górnym, z powodu wyjazdu za granicę. Pow. 110m, (3 pokoje, 2 łazienki, salon z kuchnią) działka 900. Garaż ze strychem, piękny ogród, bambusowy zagajnik, platan osłaniający drewniany taras) wspaniali sąsiedzi przy ulicy o takiej samej zabudowie. Cena 750 tys. do negocjacji”

argumentując : "uciekałam z kraju w ’88 roku, tuż po studiach, na azyl polityczny, teraz godnie spierda*am."

lechu
na forum od kwietnia 2019
tomkw
14.07.2020 08:58

Zadziwiają mnie te komentarze, że Dudę wybrali starsi ludzie, z miałych wsi itp itd. Przecież na tym polega demokracja o którą walczył KOD. Wtedy to była dobra demokracja, teraz jest zła? Czy człowiek z małej wsi jest gorszy od tego z miasta? Przecież to praktycznie rasizm.

Z trwaogą też czytam, że za 3 lata wygra PO. Czy nie ma innych formacji w polskiej polityce? PO miało swoją szansę, którą słabo wykorzystało. Może za 3 lata powinna wygrać inna partia niż PiS, PO, SLD czy PSL?

tomkw
na forum od listopada 2017
memoria
14.07.2020 08:25

Duda przegrał w Krakowie-miejscu urodzenia.Przegral w Toruniu-pod czułym okiem ojca Rydzyka-swojego mentora.Przegrał na Zolibirzu-pod okiem "ojczulka" Kaczyńskiego.Przegral w wielu znaczących miejscach. To mówi samo za siebie.To ,znaczy wiele!

Wsydzę się za Podkarpacie!Ale i w Krosni świadomość rośnie,Aż w czterech komisjach przegral miłościwie panujący-Duda To się nie zdarzalo do tej pory

Można zatem wygrać,by z kretesem przegrać.

memoria
na forum od grudnia 2017
rajana
14.07.2020 07:59

46 komentarzy i redakcja portalu nie była w stanie żadnego wyróżnić ?

Z faktami się nie dyskutuje, (zwłaszcza gdy trudno się z nimi pogodzić) ale tak dla formy nie można by wyróżnic chociaż tak oczywistego, obiektywnego spostrzeżenia jak :

Prawda jest jedna

Kolejne 5 lat radości pisowców

I kolejne 5 lat narzekania lewicowców

rajana
m_ss77
14.07.2020 07:51

Pan Duda wygrał w liczbach bezwzględnych. To prawda. Ale czas na trochę głębsze refleksje. Jak na kogoś, kogo nachalnie reklamował cały polski rząd PiS wraz z tubą propagandową TVPiS, to pan Duda LEDWO wygrał (zakładam rzetelność tych wyborów). To słaby wynik i pan Kaczyński dobrze o tym wie. PiS ma problem - przeciwko ich polityce jest bardzo duża część Polaków, a oni od lat nie zrobili nic, żeby naród scalać, a nie dzielić. Przyjdzie za to ponieść w końcu odpowiedzialność... przyjdzie, przyjdzie...

m_ss77
na forum od października 2018
rekkoon
14.07.2020 07:43

No cóż, Wschodnia Ściana zobowiązuje, pozostałości bolszewików zrobiły swoje.

rekkoon
Konto zablokowane
101247 -
13.07.2020 23:00

Na pewno Trzaskowskie byłby lepszy ale dla Nimców.

101247 -
na forum od lutego 2020
101247 -
13.07.2020 22:54

Skoro tak niektórzy są za PO to niech zadadzą pytanie rodzinom wielodzietnym i emerytom za której władzy żyje im się lepiej?

101247 -
na forum od lutego 2020
pikoq
13.07.2020 22:52

Ja nie byłem na wyborach w drugiej turze, bo żaden z kandydatów mnie nie przekonał. Trzaskowski coś obiecuje, potem zmienia zdanie, program niby ma choć nie do końca. Z kolei Duda jest z PiSu, a mi się nie podoba arogancja tej władzy, stawianie siebie ponad prawem, masa afer...

Ale choć to, co napiszę wyda się głupie, ale powinien mimo wszystko wygrać Trzaskowski. Dlaczego? Ano dlatego, że nie może być tak w państwie, aby jedna partia polityczna miała pełnię władzy. PiS ma już większość w Sejmie, ma media, sądy i prezydenta. Nie można dopuścić, aby zagarnęli jeszcze Senat!

A najgorsze jest dla mnie to, jak rozmawiam ze zwolennikiem PiSu i słyszę coś w stylu: "Każda władza kradnie i będzie kradła. PiS też, ale przynajmniej coś daje".

Czyli co? Walić wolne sądy - jest 500 plus. Walić tam jakieś afery - jest 500 plus. PiS obejmie władzę absolutną w Polsce i będą bezkarni? A tam! Jest 500 plus itd...

A na końcu swojej wypowiedzi dodam tylko, że smutno mi jest, gdy tak przypomnę sobie te całe kampanie wyborcze, między Dudą a Trzaskowskim. Jeden i drugi - obaj siebie warci. Zamiast skupić się przede wszystkim na programie wyborczym, to tylko atakowanie rywala. Coś w stylu "Zobaczcie jaki on jest zły! Wybierzcie mnie bo ja jestem lepszy". I tylko pranie brudów. Telewizja Polska czy TVN - byle tylko przedstawić rywala w gorszym świetle, oczernić i zgnoić. Nie tak moim zdaniem powinna wyglądać walka o fotel prezydenta! Całe szczęście tylko, że się ta brudna kampania skończyła.

pikoq
lyterat
13.07.2020 22:34

a ja się cieszę że maliniak wygrał. w sumie od niego nic nie zależy, a jak coś powie to boki zrywać ze śmiechu.... to jakiś kawał o Murzynkach, to coś po angielsku:)... wesoło będzie...:):):)

ps:) nie zapomnij ormowczyku abajujek że to młodzi pracuję na twoją poubecką emeryturkę, więc stul pysk:)

lyterat
Konto zablokowane
/8
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA