Redakca promuje u góry komentarze nieprzychylne księdzu. Dopiero kiedy zajrzałem głebiej, zauważyłem, że jest mnóstwo opinii rozsądnych i przychylnych temu dzielnemu i mądremu kapłanowi. Jeżeli ksiądz to czyta- Szczęść Boże i gratuluję odwagi. Jeżeli bedzie ksiądz miał kłopoty natury prawnej, proszę o kontakt. Wiadomość w sekretariacie LO.
Fajny temat zastępczy. A tymczasem dowiaduję się, że nasz umiłowany prezydent ze swoją świtą znów zamierza podnieść opłaty za śmieci. Co Wy na to, Krosno24? Dodam, że za głosowała "peło" i jej przybudówka czyli Samorządne Krosno. Prezydencie, ładnie to tak wygrać wybory, a potem łupić ludzi? PiS przynajmniej część podatków oddaje w postaci "plusów", a ich konkurenci jak widać potrafią tylko zabierać.
Juz dajcie spokoj temu # wiekopomnemu wydarzeniu# ksiądz swoje powiedział nie wiele więcej niż przeciętne dziecko w przeciętnym domu polskim slyszy jak rodzice rozmawiają. Dla chcących przenieść katechezę do kosciola objasniam ze katecheza będąc w szkole jest pod jakąś kontrolą. Np. W tym przypadku Dyrektor, a w przy kościele kto cos bedzie kontrolował?
@wed To nie jest łapanie za słówka, tylko zwykłe nieporozumienie. Pani użyła skrótu LGBT w rozumieniu ogółu osób, które tworzą mniejszości o odmiennej od heteroseksualnej orientacji seksualnej, natomiast dla mnie to określony ruch społeczny. Dlaczego ja nie utorzsamiam skrótu LGBT ze wszystkimi osobami o odmiennej orientacji seksualnej? Z prostej przyczyny, ponieważ są homoseksualiści którzy otwarcie, publicznie krytykują, i odcinają się od społeczności LGBT (Waldemar Krysiak, Mike Jakubowski - na pewno nie są jedynymi z takimi poglądami). Dlatego uważam że nikt "LGBT po prostu nie jest", tylko uczestnictwo w organizacjach tego typu jest kwestią indywidualną, dobrowolną.
"Więc takim jak Biedroń daj spokój bo to normalni ludzie. I nie próbuj ich leczyć bo nie ma z czego" - a cóż to za sofizmat rozszerzenia? Nie napisałem ani słowa na temat Roberta Biedronia, nie pisałem też nic na temat leczenia osób o odmiennej orientacji seksualnej. Przytoczę tylko - możliwa treść katechezy mija się z prawdą, z pewnością nie cała treść katechezy - następnie zwróciłem uwagę na pewne fakty. Do sprawy Roberta Biedronia i leczenia homoseksualistów w ogóle się nie odnosiłem.
"A tym, którzy tak uważają życzę by urodził im się syn gej lub córka lesbijka i popróbowali ich leczyć. Życzę powodzenia !" - argumentum ad auditorem na zakończenie. Widzę tutaj chwyty erystyczne (nie wiem czy używane świadomie), oraz mnóstwo emocji, a miałem nadzieję na rzeczową dyskusję.
Ksieza biskupi wystrojeni w koronki, czapeczki, złote kiecki, wygladaja jak na balu pzrebieranców i beda mówic o gender ahahhahah
shadow 1965. Masz rację. Takie ankiety nawet były robione , tyle że w postaci sondy ulicznej. Ankieter zadawał pytanie przechodniom" Czy uważa pan(i), że heteroseksualizm należy leczyć ? Naprawdę było wesoło. Tylko co 10 polapał się i pośmiał razem z ankieterem a pozostali jak odpowiadali to pewnie tylko ankieter śmiał się ukradkiem. Odpowiedzi typu: "oczywiście", "nie wiem, wolę się nie wypowiadać", "trzeba z tym walczyć", "to trudny temat" - zwalały z nóg. Nie pamiętam w jakim mieście to było, ale pewnie w Krośnie byłoby podobnie. To świadczy ilu mamy dyletantów ziejących nienawiścią w internecie, nie mającym pojęcia o czym piszą, ale piszą bo ktoś ich podpuścił, mają zlasowany mózg lub IQ ok.33. W sumie biedni są tacy ludzie.
Szatandrzej daj spokój . Dobrze wiem co oznacza skrót LGBT podobnie jak i ty wiesz że ja wiem. To tak jakbyś używał słowa np hetero do których zalicza się zarówno kobiety jak i mężczyzn (też się wzajemnie te słowa wykluczają - nie można być jednocześnie kobietą i mężczyzną). No ale takie bezsensowne łapanie za słówka świadczy, że nie masz i nikt nie ma żadnych argumentów żeby wygadywać takie brednie jak ten ksiądz. Weźmy takiego Biedronia (wprawdzie według księdza on tylko udaje geja,ale ksiądz jest młody, życia nie zna) - normalny gościu, zrobił karierę, był nawet prezydentem miasta, przewodzi partii itd. A to że chodzi z facetem pod rękę ? Wyobraź sobie , że żyjesz na planecie gdzie jest 99% homoseksualistów, idziesz z dziewczyną pod rękę a ci wołają za tobą zboczeniec i cię prześladują i każą ci się leczyć w psychiatryku. Zmienisz zachowanie ? Zaczniesz chodzić z facetem za rączkę ? No chyba nie. Więc takim jak Biedroń daj spokój bo to normalni ludzie. I nie próbuj ich leczyć bo nie ma z czego. A tym, którzy tak uważają życzę by urodził im się syn gej lub córka lesbijka i popróbowali ich leczyć. Życzę powodzenia !
Co to za pajac ten cały abajurek33, jakiś pisowski troll?? Gimbaza z podająca swoje IQ przy nicku
Przepraszam, czy chłop przebierający się za babę to norma? Takie przebieranki raczej normalne nie są. Więc nie widzę niczego nieprawdziwego w stwierdzeniu księdza.
Polski kościól katolicki to najwieksze zło, które nam sie przytrafiło