. ...nie chodzę, nie płacę, nie mamłam zwierzeń pod drewnianą budką . czarnego omijam drugą stroną ulicy. nie wpuszczam po kolędzie...i względnie mam spokój . uważam , że czarny tak , ale na koszt zainteresowanych - odpis podatkowy od wiary (p. niemcy) .
Obłuda i zakłamanie - taki jest kościół katolicki który oczyszcza się już prawie 2.000 lat a *bałagan* w nim coraz wiekszy. Ile tysiecy ludzi zgineło z winy Koscioła pomimo że przykazanie boskie mówi NIE ZABIJAJ. O wyczynach katolickich papieży w historii nie wspomnę, włacznie z kobietą-papieżem. Oczywiście że niewygodne i bulwersujace wypadki są przez kościół przemilczane. W Polskim kościele tylko KASA SIĘ LICZY. BOGA i JEZUSA większość polskiego kleru pozostawiła za drzwiami zakrystii. A u nas ? Schować i ukryć. Prawda jest wrogiem, ofiara jest wrogiem. Uczciwość i otwartość jest wrogiem. Nasz *wspaniały kośćiół* pod wodzą sklerotycznych biskupów doprowadził do tego że budynki kościelne pustoszeją, młodzież wypisuje się z lekcji religii a ludzie patrzą na rece klerowi . Polski kler PODCIĄŁ SOBIE GAŁĄŹ NA KTÓREJ DO TEJ PORY SIEDZIAŁ. Niepotrzeba daleko szukać - mamy o. rydzyka, biskupów wesołowskiego, sławoja-głódzia, jędraszewskiego, dziwisza i wielu innych.
...i takich "katolików" jak dewasta-przychlasta.
Pseudokatolik dewaścik upojony alkoholem z miłością I oddaniem spogląda w obraz swojego wodza...żoliborskiego bratobójcy. Jutro będzie szczekał od rana...ożarty jajami, opity tanią wódą z biedronki i z nowymi wytycznymi od ruskiego agenta szmacierewiczenki.
Bóg kocha wszyskich - prócz gejów, ludzi stosujących in vitro i tych którzy sie bzykną zanim ksiądz pozowli. Przez taki beton jak ten nieszczęsny, smutny księżulo świat zwalnia, bo najważniejsze dla nich jest kto z kim i dlaczego sypia. Umoralnia Was gość który ma zakaz spółkowania, mówi Wam jak żyć w rodzinie sam jej nie mając. Poucza Was prowadząć beztroskie życie, bez niepewności o jutro o prozaiczną wypłatę czy, o zgrozo o proste podatki. Wszytko mając w dupie mówi Wam co jest dobre a co złe. Ha tfu na czarną mafie!
Parafianie nie liczcie na uczciwość waszych sukienkowych z kk. Oni nawet jak zostaną złapani za rękę przy gwałceniu dzieci, będą kłamać, że to wina dzieci , które szukają miłości.
Problemem nie jest bycie gejem w kk, ale jawnym gejem, czyli nieuprawianie hipokryzji. Hipokryzją kościół, prawica i podkarpackie wioski stoją. Czymże, jak nie hipokryzją w najczystszej postaci jest unieważnienie Kurskiemu kościelnego małżeństwa? Możesz kraść, zabijać, kłamać, cudzołożyć byle nie było zgorszenia, czyli po cichu.
Do bozy_dar
Jak już tak do sukienek pijesz to może napisz coś o panach w sukienkach też czarnych którzy są w sądach a robią jeszcze gorsze rzeczy i nie przeszkadza im to w osądzaniu innych
viserion, Tak sobie to tłumacz. Napisałem, że homo to dla mnie obrzydliwość, no ale widać, że czytanie to raczej twoją mocną stroną nie jest.
Więc powtórzę, że was homo nie lubię, jesteście aberracja normalności i niema dla mnie znaczenia czy macie na sobie sutanne, czy jesteście redaktorami, czy zwykłymi prostakami o nicku viserion, dla mnie jesteście obrzydliwi. Teraz wyjaśniłem, czy jeszcze czegoś nie wiesz?
Pożyteczny idiota dewaścik próbuję zmienić niewygodny temat o zboczeńcach w sutannach:)
Zerwać konkordat, usunąć religię ze szkół i ograniczyć przywileje tej chorej instytucji. Będzie mniej szczucia , dzielenia ludzi i nienawiści.