Świat już totalnie idiocieje, ukrzyżowanie Jezusa ukazane w filmie Gibsona wywołuje większe oburzenie i zgorszenie niż dwóch kopulujących panów.
Dodatkowo wyróżniane opinie przez moderatora centralnie ośmieszające lekcje religii haha, panowie do kościółka przecież z rodzinami chodzicie ? O co chodzi ?
Przeciez tu nie potrzeba ksiedza,by stwierdzic,ze te polaczenia mesko-meske,czy zensko zenskie sa czyms tak idiotycznym i zidiocialym,ze nawet trudno sobie to wyobrazic!!To jest jakies chore, i zwyrodniale,a napewno sterowane skrzywionym umyslem!Po prostu wstretne i obrzydliwe!!Fuuu..
Żaden normalny rodzic nie wyśle dziecka na manifestacje LGBT, portal K24 albo jest skrajnie lewicowy, albo nie ma juz dosłownie o czym pisać, jak wspomniał przedmówca- każda religia ma swoje zasady , jak ci nie pasuje to nie chodź i nie słuchaj ,
Byłem, jakoś przesłuchałem wraz z znajomymi każdej wypowiedzi owego księdza - było ciężko słuchać szczucia przez tego księdza na wszystkie osoby odznaczające się innością seksualną - według mnie takie szczucie jest jeszcze gorsze niż to "niby złe" zachowanie osób z tych nieprzyjemnych sfer LGBTQ i skrajnie lewicowych aktywistów(mam na myśli te wszystkie "wy****dalaj" i tym podobne, co też miłe nie jest) - nie mówię oczywiście, że każdy kto znajduje się po lewej stronie jest zły, lecz o te skrajne skrajności obydwu stron - i lewej i prawej. Nie podobało mi się także to "wyrzekanie" się każdego złego czynu - ciężko mi zacytować, bo dokładnie już słowo w słowo nie pamiętam, ale było coś na styl "nigdy nie zrobię tego i tego itd". Takie wplatanie obietnic pośród modlitwę, chodź wiadome jest, że większość, zaraz po mszy, złamie połowę tych obietnic - jest po prostu głupia albo nieodpowiednia. Poza tym rekolekcje(może i przedstawianie tych cudów w naukowy sposób trochę na siłę, ale też wielu mogło to zaciekawić do słuchania) dosyć ciekawe, ale jak dla mnie i tak większość była tam dlatego, że nie miała wyboru ze strony rodziców.
Trudna sprawa, chociaż z drugiej strony jak się jest katolikiem to niestety trzeba odrzucić homoseksualizm, podobnie jak w byciu islamistą też trzeba to porzucić. Chociaż nawet ostatnio papież franciszek poluzował surowe oceny i jedynie zachęcił o nie bycie czynnymi homoseksualnymi.
Nie rozumiem czym są oburzeni.... Każda religia , ideologia ma swoje zasady, czymś się kieruje, coś wyznaje, w kogoś wierzy. Możemy się z tym zgadzać albo nie. Jestem katolikiem to staram się postępować wg przykazań . Jeżeli nim nie jestem to tego nie robię. Żyje sobie bez żadnych barier, nakazów, zakazów, grzechów .
Faktycznie niespotykane tezy, chyba dla autora artykułu i zabłąkanych dzieci, które nic już z tego świata nie rozumieją. Cóż, dożyliśmy czasów, że normalne jest nienormalne, a nienormalne jest cool.
Żaden normalny rodzic nie wysyła dziecka na lekcje religii, a tym bardziej rekolekcje.
Ale zaraz, skąd ta afera? Gość przestawia znane wszystkim zdanie swojej instytucji. Chociaż faktycznie nie jest to najważniejszy temat podczas rekolekcji