Głupszego bełkotu dawno nie słyszałem. Żywcem ze spędów "łojca dyrechtora" dla starych zdziwaczałych bab, a nie dla młodzieży. No ale młodzi mają swój rozum to i odpłacą im frekwencją w kościołach....
a ciekawe czy wspomnial o pedofili w kosciele i ich ofiarach a takze o pedałach w czarnych sukmanach przecież w ich szeregach to nagminne a nawet jest przyzwolenie odgórne
K-24 już DAWNO sięgnęło dna. Szkoda, że nie wszyscy to widzą . Proszę nie dolewać oliwy do ognia panie Krzanowski i nie szczuć naszej katolickiej wiary bardzo pana proszę. Może lepiej będzie opisać jakieś koty na drzewie zamiast wywoływać niepotrzebne negatywne komantarze. Jestem katolikiem już ponad 40 lat i takie artykuły proszę sobie odpuścić, a ksiądz to też tylko człowiek.
Nie ma się co oburzać. Ksiądz powiedział prawdę , a jeśli kogoś to bulwersuje prawda tzn. że żyje w kłamstwie.
lewacki portalik znów atakuje Polaków Katolików, totalna kompromitacja... tezy głoszone przez księdza są prawdziwe i w pełni zgodne z wiarą katolicką więc przyjmijcie to lewaki wreszcie do wiadomości...
wielceszanowny panie redaktorze,
pierwsza zasada rzetelnego dziennikarstwa jest taka, że nie wyraża się zdania na tematy o których nie ma się pojęcia.
Po co się wtrącać do nasej wiary, kościoła, Świąt i tradycji? Przecież pana to zupełnie nie dotyczy!
Zapewniam pana, że nie interesuje mnie pana wizja koscioła...
Jutro miliony Polaków będzie obchodzić największe święto w roku, proszę to uszanować.
Mamy wolnośc,a zatem robimy to co nam sie podoba i co nie jest przekroczeniem prawa -po co dywagować?
Wystarczy nie chodzić, nie uczestniczyć, nie słuchać tych bredni a przy wyborach głosować na tych którzy nie są powiązani z KK czy innymi wyznaniami.
Problem pojawia się tylko z dziećmi które sa do tego zmuszane przez rodziców/dziadków/otoczenie/przedszkoe/szkołę (podobno świecką).
Byłem w WIELKI CZWARTEK w krośnieńskiej Farze. Ludzi było mnóstwo, były małe rozrabiające dzieciaki (takie ich prawo), była młodzież. My mamy wiarę w Boga, który zrobił dla nas wszystko, co tylko mógł. Wszechmoc Boga jednak jest ograniczona przez jedną rzecz, którą jest wolna wola człowieka. Bóg dał nam też rozum. Dlatego człowiek może wybrać dobro albo zło. Ten wybór zadecyduje o naszej wieczności. Bóg dał nam Dekalog i przykazanie miłości. Wybór należy do nas. Popatrzmy co się dzieje wokół. Przywołam słowa Matki Bożej skierowane do s. Łucji ponad 100 lat temu. Jeżeli Rosja się nie nawróci, to będzie rozszerzać swe błędne nauki po całym świecie i wznieci straszliwą wojnę. Czy nie są nimi współczesna rosyjska propaganda, dezinformacja, wojna hybrydowa i "operacja specjalna" na Ukrainie? Z kolei s. Faustyna zanotowała słowa Chrystusa: stąd (z Polski) wyjdzie iskra (iskra miłości, miłosierdzia, dobra), która przygotuje świat na Moje ostateczne przyjście. Czy tą iskrą nie jest pomoc, którą niosą Polacy narodowi ukraińskiemu mającemu być startym przez faszyzm putinowski? To jest naprawdę ewenement w skali świata. Tak opluwany przez Europę kościół i wierzący w Chrystusa udostępnili swoje domy (należące do zgromadzeń zakonnych i świeckich katolików), w których schronienie otrzymało setki tysięcy osób. Caritas zebrał około 200 tysięcy paczek, każda paczka waży około 15 kg , które zostaną wysłane na Ukrainę. Pomagają wszyscy, wierzący i niewierzący. Zamiast się skupić na tym co Polaków łączy, próbuje się odgrzewać tematy, które mocno nas dzielą. Kościół istnieje na ziemi 2 tysiące lat. Raduje mnie fakt, że niebawem zakończy swoją działalność na ziemi, a rozpocznie Nowe Życie w zjednoczeniu z Bogiem w niebie. Chrystus Zmartwychwstał Alleluja!