jaki prĘzdent miasta taki i jego mks
może w ramach tych zmian należy panu prezesowi mks'u podnieść wypłatę i wtedy znajdzie cudowne lepsze rozwiązania tych problemów ?
albo może rada nadzorcza powinna być lepiej opłacana ? kto tam zasiada i z czyjej nominacji?
na mks'y kasy nie ma, ale spokojnie, na CDS zawsze się BAŃKA znajdzie
"dla miasta i jego mieszkańców"
"linie same się nie zlikwidowały"
Niech radni uchwalą kolejną podwyżke cen biletów i MKS ogłosi upadłość,cen biletów Krosna nie ma co porównywać do Rzeszowa bo tam ludzie pracują za pieniądze,a u nas za przeciwśmiertny zasiłek zwany płacą minimalną
Kto wygrał w Krosinie do sjemu i senatu? Nie pamiętam.
Ale ostatnie wybory chyba Duda.
Czy to nie PiS z któego jest Duda obiecywał że będą zapobiegać wykluczeniu komunikacyjnemy?
Nie dali pieniędzy?
Czy dla MKS to dalej za mało?
Ja w szmacie na twarzy - cudownym leku na całe zło (XXI w. i my nazywamy średniowiecze ciemnogrodem? uahahhahahahaa) - nigdzie i tak nie mam zamiaru jeździć, podobnie jak nie robię zakupów w sklepach stacjonarnych. Mam wydawać kasę na usługę albo na towar i być jeszcze z tego powodu upokarzana? Bye.
" To dobre jest! Podoba mnie się to! " jak powiedział Joker w polskim filmie :-)))
Czyli- coraz bliżej skansenu etno cds Krosno.
W jaki sposób MKS chce dobrze funkcjonować skoro:
1. Na niemal każdy przystanek ma wjazd prywatny przewoźnik (mający niższe ceny biletów), który zgarnia MKS-owi klientów ?
2. Co chwilę mamy zmiany rozkładu jazdy ?
3. Co chwilę mamy obniżki / podwyżki cen biletów ?
4. Coraz mniej młodych osób / pracujących jeździ samochodem a tylko coraz więcej emerytów autobusem ?
Czy robi tam ktoś jakiekolwiek analizy opłacalności ? Rentowności danej linii ?
Symulacji wyniku finansowego przy takiej a takiej cenie biletu / obłożeniu kursu ?
Rzeszów - MPK funkcjonujące bardzo dobrze, ceny biletów wyższe a jakoś kursów pełno, no ale nie widać tam, by jakiś prywatny bus się zatrzymywał na miejskim przystanku... Wjazd do dworca i tyle...
Kraków - to samo... Linii i kursów setki, wszystko zapchane, że szok... A jak któryś busik się zatrzyma to mandat taki, że wypłaty nie ma...
Czyli miasto od pon to pt umrze o godzinie 17, w sobotę od 14 a w niedzielę zgon total
Kocham to miasto!!! Już pewnie kilkadziesiąt tysięcy zaoszczędziłem na biletach do kabaretów a ubawiłem się setnie decyzjami radnych znacznie więcej niż bym uczęszczał regularnie na nie. Z niecierpliwością czekam na kolejny odcinek darmowego kabaretu pod nazwą "Rada Miasta Uchwaliła" - albo tego: "Kolejna Decyzja Prezydenta Miasta"... a potem charatniemy w gałę...
Widzę, że ekipa Pana Przytockiego zaczyna działać jak Platforma: wszystko co nierentowne zamknąć, sprzedać, zwinąć, bo ludzie z pomocą wolnego rynku sami sobie przecież poradzą. Tylko dlaczego to dotyczy komunikacji, a nie kolejnych muzeów i centrów. Na nie są setki milionów, na komunikację nie. Mam nadzieję, że kiedyś będzie w ratuszu jakaś lewicowa czy zielona ekipa, która wyjdzie na przeciw oczekiwaniom ograniczenia ruchu samochodowego i walki z wykluczeniem komunikacyjnym. Cały obszar miasta i gmin MOF dałoby się sensownie spiąć darmowymi 13-15 liniami, które powinny kursować w stałym godzinnym i poza szczytem dwugodzinnym takcie.
powinne być tylko autobusy doworzące dzieci do szkoły i ze szkoły do domu, no i do dużych zakładów pracy. Krosno to małe miasto po co tyle autobusów którymi nikt nie jeżdzi bo każdy ma auto. A jak coś to jest TAXI za 12 zł przejedziesz całe miasto.