DYSKUSJE
Wielka likwidacja kursów MKS. Znikną ich dziesiątki [ZWROTY ZA BILETY MIESIĘCZNE]
stokrotek
11.09.2020 15:42

Jestem ciekaw, jak w innych miastach o zbliżonych gabarytach i liczbie mieszkańców, czy też takie cięcia, czy tylko w Krośnie. Mam jakieś nieodparte wrażenie, że ta pandemia czasem miewa inne oblicze i jest skrupulatnie wykorzystywana do różnych sztuczek. Czyżby nasi włodarze, poważnie obawiali o stan krośnieńskiego skarbca?.

stokrotek
na forum od września 2019
kurnachata
11.09.2020 15:03

To już zdecydowanie muszę kupić tani samochód używany. Po takim paraliżu jakim była likwidacja PKSu na rzecz nie trzymających sie rozkładu busików i ostrych cięć rozkładu MKS który obsługuje juz tylko szkolniaków.

kurnachata
na forum od listopada 2017
wojciechm
11.09.2020 14:59

o necie w krośnie to szkoda gadac a jest zapewne dr i kilka osób które sie dobrze mają, i zarabiają krocie, a wysatrczy 100 ppln dla vectry i mamy darmowy niezły net, ale po co skoro mozna nic nie robic fucking krosno

wojciechm
wojciechm
11.09.2020 14:55

może czas najwyższy wyjebac ten zarząd, albo zlikwidowac te twórciekawe jaki jest stosunek procentowy kierówców do całej reszty pewnie 1:3 , i wszysko z naszych podatków, moze czas wypierdolić tego pana z funkcji prezydenta, skoro jedyne co robi to poprawa bruku i zmiana znaków drogowych,

wojciechm
kris24
11.09.2020 14:40

Do kościoła w niedzielę jakoś na nogach doczłapiemy a ptem po co mamy jechać do miasta lepiej siedzieć w domu :D

kris24
na forum od czerwca 2018
razr
11.09.2020 14:20

Weź tu dzisiaj człowieku nie posiadaj własnego samochodu, nawet jakiegoś małego i starego. Cały kraj zachęca do korzystania komunikacji miejskiej i podmiejskiej zamiast własnego samochodu a później się okazuje, że będziesz chodzić na nogach bo autobusy nie kursują lub kursują akurat wtedy kiedy ich nie potrzebujesz.

razr
AG
11.09.2020 14:03

"W niedziele i święta bez jakichkolwiek autobusów MKS zostaną m.in. (...) miejscowości koło Krosna za wyjątkiem Głowienki"

Że zapytam tak prostacko: bo co ? Bo jaki Pan Radny tam mieszka ? Że zacytuję "klasyka" - jak wszyscy, to wszyscy, babcia też. Nie napiszę czym mi to zalatuje, ale cuchnie to na odległość.

AG
trybun_ludowy
11.09.2020 13:40
wyróżnione przez moderatora

Rzeczywiście jest, cytuje ; '' Obecna frekwencja w autobusach wynosi 77 % tej z zeszłego roku ". Ale to jest ogólnik bo czy aktualna frekwencja czyl ta za rok 2020 porównywana jest do tej z poczatku A.D. 2019 CZY DO CAŁEGO ROKU 2019. Bo przypominam rok A.D.2020 się jeszcze nie skończył i nie wiadomo ile wyniesie do końca roku . Nie jestem ekspertem w tej dziedzinie tylko tzw.laikiem ale wydaje mi sie, że frekwenja w autobusach będzie rosła , bo ... zaczął się rok szkolny, dni są krótsze (każdego dnia aż do przesilenia zimowego ) , robi sie chłodniej i taka pogoda z pewnąścią wpływa na to że zainteresowanych osób chcąchcych skorzystać z komunikacji miejskiej możę być więcej. Oczywiście tych czynników jest znacznie więcej , wymienie tylko tą moim zdaniem jedna z najważniejszych .. cena biletu.

trybun_ludowy
na forum od czerwca 2019
kris24
11.09.2020 13:16

Po co ludziom komunikacja mają przecież własne nogi. Dokąd to miasto z a może już wieś zmierza.

kris24
na forum od czerwca 2018
rynienka
11.09.2020 13:00

@trybun ludowyO frekwencji jest w tekście. 77 proc. w porównaniu z ubiegłym rokiem

rynienka
na forum od grudnia 2017
/4
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA