To już zdecydowanie muszę kupić tani samochód używany. Po takim paraliżu jakim była likwidacja PKSu na rzecz nie trzymających sie rozkładu busików i ostrych cięć rozkładu MKS który obsługuje juz tylko szkolniaków.
o necie w krośnie to szkoda gadac a jest zapewne dr i kilka osób które sie dobrze mają, i zarabiają krocie, a wysatrczy 100 ppln dla vectry i mamy darmowy niezły net, ale po co skoro mozna nic nie robic fucking krosno
może czas najwyższy wyjebac ten zarząd, albo zlikwidowac te twórciekawe jaki jest stosunek procentowy kierówców do całej reszty pewnie 1:3 , i wszysko z naszych podatków, moze czas wypierdolić tego pana z funkcji prezydenta, skoro jedyne co robi to poprawa bruku i zmiana znaków drogowych,
Do kościoła w niedzielę jakoś na nogach doczłapiemy a ptem po co mamy jechać do miasta lepiej siedzieć w domu :D
Weź tu dzisiaj człowieku nie posiadaj własnego samochodu, nawet jakiegoś małego i starego. Cały kraj zachęca do korzystania komunikacji miejskiej i podmiejskiej zamiast własnego samochodu a później się okazuje, że będziesz chodzić na nogach bo autobusy nie kursują lub kursują akurat wtedy kiedy ich nie potrzebujesz.
"W niedziele i święta bez jakichkolwiek autobusów MKS zostaną m.in. (...) miejscowości koło Krosna za wyjątkiem Głowienki"
Że zapytam tak prostacko: bo co ? Bo jaki Pan Radny tam mieszka ? Że zacytuję "klasyka" - jak wszyscy, to wszyscy, babcia też. Nie napiszę czym mi to zalatuje, ale cuchnie to na odległość.
Rzeczywiście jest, cytuje ; '' Obecna frekwencja w autobusach wynosi 77 % tej z zeszłego roku ". Ale to jest ogólnik bo czy aktualna frekwencja czyl ta za rok 2020 porównywana jest do tej z poczatku A.D. 2019 CZY DO CAŁEGO ROKU 2019. Bo przypominam rok A.D.2020 się jeszcze nie skończył i nie wiadomo ile wyniesie do końca roku . Nie jestem ekspertem w tej dziedzinie tylko tzw.laikiem ale wydaje mi sie, że frekwenja w autobusach będzie rosła , bo ... zaczął się rok szkolny, dni są krótsze (każdego dnia aż do przesilenia zimowego ) , robi sie chłodniej i taka pogoda z pewnąścią wpływa na to że zainteresowanych osób chcąchcych skorzystać z komunikacji miejskiej możę być więcej. Oczywiście tych czynników jest znacznie więcej , wymienie tylko tą moim zdaniem jedna z najważniejszych .. cena biletu.
Po co ludziom komunikacja mają przecież własne nogi. Dokąd to miasto z a może już wieś zmierza.
@trybun ludowyO frekwencji jest w tekście. 77 proc. w porównaniu z ubiegłym rokiem
Jestem ciekaw, jak w innych miastach o zbliżonych gabarytach i liczbie mieszkańców, czy też takie cięcia, czy tylko w Krośnie. Mam jakieś nieodparte wrażenie, że ta pandemia czasem miewa inne oblicze i jest skrupulatnie wykorzystywana do różnych sztuczek. Czyżby nasi włodarze, poważnie obawiali o stan krośnieńskiego skarbca?.