DYSKUSJE
Były esbek stanie przed sądem
albin
20.02.2018 18:44

same niewiniątka:  CAMEL, TKRASOWSKI, JURBOR, teraz to wam krzywda ale jak się spijało śmietankę przywilejów ezbeckich to było dobrze czwane utajone EZBECKIE TAŁATAJSTWO nie macie do nic prawa  WON na was też przyjdzie czs?

albin
na forum od stycznia 2018
semafor
17.02.2018 09:25

@jurbor powinieneś zostać rozliczony za służbę w MO i przykładnie ukarany.

Dzisiaj mówisz że jesteś nie winny całego zła jakie zostało wyrządzone przez MO.  Wszystkie komórki wchodzące wskład struktury MO wykonywały zadania ustroju socjalistycznego. Skoro obniżono ci emeryturę i zaliczono służbę na rzecz totalitarnego państwa, to musiała być podstawa prawna. Nie kajaj się, jesteś współwinny, a że byłeś w łącznośći to nie zmienia istoty sprawy. Jesteś winny.

semafor
karmazyn
17.02.2018 09:07

@jurbor dlaczego jesteś zakłamanym typem. Doskonale pamiętasz co to był okres tzw PRL, kto stał na straży w ochronie panującego systemu. Milicja Obywatelska była powołana między innymi do tłumienia i prześladowania ruchów wolnościowych. Kiedy nadszedł czas wielkich przemian, kaci tamtego okresu próbują stać się ofiarami. W moim przekonaniu zostałeś potraktowany przez obecnych rządzących łagodnie, więc nie ślimarcz się.

karmazyn
nowakj
17.02.2018 00:33

@jurbor nie opowiadaj głupot. Już wy SB-ecy doskonale wiecie jak to naprawdę było. Samo to, że wypowiadasz się pozytywnie za SB-kiem któremu postawiono zarzuty, świadczy o twojej SB-ckiej przeszłości. Nie bądź „babą”, weź to na klatę. Za błędy młodości trzeba zapłacić. Ciesz się, że tylko tak, bo gdybym ja o tym decydował, to byście ponieśli znacznie większą karę za te wszystkie wasze zbrodnie.

nowakj
licho
17.02.2018 00:21

Do @jurbor. Tra ta tata … Teraz wszyscy są niewinni i wszyscy służyli Polsce … lepiej przyznaj się, co tak naprawdę robiłeś 30 lat temu. Podsłuchy, inwigilacje lub jeszcze gorzej np. odpowiednie przesłuchania, prześladowania, znęcanie się nad opozycją. Jesteś @jurbor takim samym esbekiem jak ten oskarżony i żadne twoje tłumaczenia tego nie zmienią.

licho
jurbor
16.02.2018 23:13

Wydział śledczy był faktycznie w strukturach SB.Jeśli zdecydował się świadomie na taki charakter pracy to niech się teraz tłumaczy.Ale dlaczego wielu funkcjonariuszy MO nie mających w swojej służbie nic wspólnego z SB nazywa sie oprawcami i esbekami.Byłem funkcjonariuszem MO w Wydziale Łacznosci i nigdy nie wykonywałem żadnych działań związanych z SB.Na moją prośbę otrzymałem z IPN dokumenty z przebiegu mojej służy w MO.Nie znalazłem tam najmniejszego śladu o związkach z SB.Zbiorowa kara tylko za to,że służyłem Polsce w czasie gdy Ta została uznana za państwo 'totalitarne'.

jurbor
na forum od lutego 2018
reaktywator
05.02.2018 21:14

Ciekawe kto ci pod tą beretkę nawalił, że w ogóle  IPN szxukał jakichkolwiek "papierów", a nie np. jakiś Kulson Płaszszczaka  tak sobie z jakimś agentem Tomkiem kreślili, znaczyli, kulsonowali, s.rali...

http://www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/najslynniej(...)

reaktywator
na forum od listopada 2017
mardok
05.02.2018 20:53

Wy wszyscy łącznościowcy uważacie się za wysoce pokrzywdzonych i nie macie nic sobie do zarzucenia to skąd IPN znalazł jakieś mocne papiery na was. Odnośnie kurierów poczty specjalnej to w końcu lat 80 jeździłem dużo autobusem z Krosna do Ustrzyk i czasami widywałam Milicjantów przewożących jakieś pakunki. W Sanoku, Lesku, Ustrzykach na dworcu podjeżdżała suka i coś tam sobie wymieniali między sobą. Jednego znałem osobiście bo mieszkał na moim osiedlu i jak sprawdziłem na inwentarzu IPN to się okazało że to nie Milicjant tylko ubek i jak wam wierzyć

mardok
na forum od lutego 2018
camel
05.02.2018 16:56

Trzeba stwierdzić  że mamy  wyroki  bez  sądu ot czegośmy  się  doczekali przy  dobrej  zmianie .

camel
tkrasowski
01.02.2018 18:14

Przepracowałem w Wydziale Łączności jako Funkconriusz MO (kurier poczty specjalnej) przez 5 lat do 1990 roku a pozniej w Policji bez weryfikacji jak miało to miejsce wobez funkcjonariuszy, którzy pracowali w SB. Moja ślużba nie miała żadnego związku z służbą w SB a dzisiaj IPN bezpodstawnie oskarża Nas (Pracowników Wydziału Łączności) o służbę na rzecz totalitarnego reżimu. To uznanie Nas jako pracowników SB jest - w świetle prawa - pomówieniem, gdyż bez wyroku Sądu nie można uznać kogoś winnym. IPN stawia się ponad prawem a uznanie nas za SB-eków jest bezprawnym pomówieniem. 

tkrasowski
na forum od lutego 2018
/7
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA
Reklamę wyświetlono 5121 razy