@jurbor powinieneś zostać rozliczony za służbę w MO i przykładnie ukarany.
Dzisiaj mówisz że jesteś nie winny całego zła jakie zostało wyrządzone przez MO. Wszystkie komórki wchodzące wskład struktury MO wykonywały zadania ustroju socjalistycznego. Skoro obniżono ci emeryturę i zaliczono służbę na rzecz totalitarnego państwa, to musiała być podstawa prawna. Nie kajaj się, jesteś współwinny, a że byłeś w łącznośći to nie zmienia istoty sprawy. Jesteś winny.
@jurbor dlaczego jesteś zakłamanym typem. Doskonale pamiętasz co to był okres tzw PRL, kto stał na straży w ochronie panującego systemu. Milicja Obywatelska była powołana między innymi do tłumienia i prześladowania ruchów wolnościowych. Kiedy nadszedł czas wielkich przemian, kaci tamtego okresu próbują stać się ofiarami. W moim przekonaniu zostałeś potraktowany przez obecnych rządzących łagodnie, więc nie ślimarcz się.
@jurbor nie opowiadaj głupot. Już wy SB-ecy doskonale wiecie jak to naprawdę było. Samo to, że wypowiadasz się pozytywnie za SB-kiem któremu postawiono zarzuty, świadczy o twojej SB-ckiej przeszłości. Nie bądź „babą”, weź to na klatę. Za błędy młodości trzeba zapłacić. Ciesz się, że tylko tak, bo gdybym ja o tym decydował, to byście ponieśli znacznie większą karę za te wszystkie wasze zbrodnie.
Do @jurbor. Tra ta tata … Teraz wszyscy są niewinni i wszyscy służyli Polsce … lepiej przyznaj się, co tak naprawdę robiłeś 30 lat temu. Podsłuchy, inwigilacje lub jeszcze gorzej np. odpowiednie przesłuchania, prześladowania, znęcanie się nad opozycją. Jesteś @jurbor takim samym esbekiem jak ten oskarżony i żadne twoje tłumaczenia tego nie zmienią.
Wydział śledczy był faktycznie w strukturach SB.Jeśli zdecydował się świadomie na taki charakter pracy to niech się teraz tłumaczy.Ale dlaczego wielu funkcjonariuszy MO nie mających w swojej służbie nic wspólnego z SB nazywa sie oprawcami i esbekami.Byłem funkcjonariuszem MO w Wydziale Łacznosci i nigdy nie wykonywałem żadnych działań związanych z SB.Na moją prośbę otrzymałem z IPN dokumenty z przebiegu mojej służy w MO.Nie znalazłem tam najmniejszego śladu o związkach z SB.Zbiorowa kara tylko za to,że służyłem Polsce w czasie gdy Ta została uznana za państwo 'totalitarne'.
Ciekawe kto ci pod tą beretkę nawalił, że w ogóle IPN szxukał jakichkolwiek "papierów", a nie np. jakiś Kulson Płaszszczaka tak sobie z jakimś agentem Tomkiem kreślili, znaczyli, kulsonowali, s.rali...
Wy wszyscy łącznościowcy uważacie się za wysoce pokrzywdzonych i nie macie nic sobie do zarzucenia to skąd IPN znalazł jakieś mocne papiery na was. Odnośnie kurierów poczty specjalnej to w końcu lat 80 jeździłem dużo autobusem z Krosna do Ustrzyk i czasami widywałam Milicjantów przewożących jakieś pakunki. W Sanoku, Lesku, Ustrzykach na dworcu podjeżdżała suka i coś tam sobie wymieniali między sobą. Jednego znałem osobiście bo mieszkał na moim osiedlu i jak sprawdziłem na inwentarzu IPN to się okazało że to nie Milicjant tylko ubek i jak wam wierzyć
Trzeba stwierdzić że mamy wyroki bez sądu ot czegośmy się doczekali przy dobrej zmianie .
Przepracowałem w Wydziale Łączności jako Funkconriusz MO (kurier poczty specjalnej) przez 5 lat do 1990 roku a pozniej w Policji bez weryfikacji jak miało to miejsce wobez funkcjonariuszy, którzy pracowali w SB. Moja ślużba nie miała żadnego związku z służbą w SB a dzisiaj IPN bezpodstawnie oskarża Nas (Pracowników Wydziału Łączności) o służbę na rzecz totalitarnego reżimu. To uznanie Nas jako pracowników SB jest - w świetle prawa - pomówieniem, gdyż bez wyroku Sądu nie można uznać kogoś winnym. IPN stawia się ponad prawem a uznanie nas za SB-eków jest bezprawnym pomówieniem.
same niewiniątka: CAMEL, TKRASOWSKI, JURBOR, teraz to wam krzywda ale jak się spijało śmietankę przywilejów ezbeckich to było dobrze czwane utajone EZBECKIE TAŁATAJSTWO nie macie do nic prawa WON na was też przyjdzie czs?