WOW! Mnóstwo komentarzy. Ja pierdziele, nawet dalej nie czytam, jednak widzę, że głównie przeciw czarnym "sługom Bożym". Jakieś 16 lat temu lubiałem rozmawiać o hipokryzji KRK, interesowałem się tą chujnią ale później dałem sobie z tym spokój, szkoda czasu. Mam swoje zdanie, jednak nie przekonuję innych. Jednak nie zdawałem sobie sprawy, że tylu ludzi jest źle nastawionych do tej instytucji. W sumie to mi sie podoba. W jednym z ostatnich komentarzy autor pisze, że biblia to zwykła książka itd. Nie zgadzam się. Tu o co innego chodzi. Mianowicie o to, że KRK i Biblia nieco różnia się w przekazie. Watykan po prostu wypieprzył z Pisma to co mu nie było na ręke. Jeśli ktoś wierzy w Boga, nie powinien chodzić do Kościoła rzymskokatolickiego.
Własciwie wszedłem tu aby napisać, że szukam fajnej dziewczyny czyli takiej która szerokim łukiem omija mury świątyni. Myślałem, że mało takich chyba jakaś się znajdzie. Ja po trzydziestce, ale nie jestem sparciałym snobem. Ty możesz mieć 16, możesz 40 Wazne co kryjesz pod kopułą. Poza tym nie uznaję fejsa i nie zażywam alkocholu. Więcej kryteriów i wiecej o mnie w prywatnej korespondencji. Jeśli tak jak ja szukasz normalnęgo a jednak innego partnera, napisz, czekam.
dariuszek
"Wszyscy są przeciw budowie przynajmniej tak wynika z komentarzy. Miasto udzieliło rabat na działkę. Idą wybory. Ratusz działa wbrew wyborcom przed wyborami. Albo komentarze nie odzwierciedlają poglądów mieszkańców innego wyjścia nie ma."
A może trzecie wyjście jest... Nie zastanawiałeś się nad tym, że ktoś na tym zyskuje i pomimo tego, że mieszkańcy są przeciw, że idą wybory a włodarze Krosna nie popierają mieszkańców to jednak ta transakcja musi dojść do skutku bo jest jak to się mówi "zaklepana" z góry a jak nie wiadomo o co chodzi to wiadomo o co chodzi.
Wszyscy są przeciw budowie przynajmniej tak wynika z komentarzy. Miasto udzieliło rabat na działkę. Idą wybory. Ratusz działa wbrew wyborcom przed wyborami. Albo komentarze nie odzwierciedlają poglądów mieszkańców innego wyjścia nie ma.
Do kościoła sie chodzi bo sie chce a nie dlatego ze blisko.
To osiedle to az takie wielkie że trzeba nowy kościół, no chyba że lotnisko zlikwiduja i zbuduja bloki.
Jak w obecnych kosciołach za duzo ludzi na jednej mszy to niech zrobia więcej, co godzinę.
Czy będzie ktoś na ulicy Żwirki i Wigury zbierał podpisy? Chętnie się podpisze przeciwko budowie kościoła.
"Czasami trzeba pomyśleć kilka, kilkanaście lat do przodu, mieć zabezpieczone miejsce pod kościół i obserwować rozwój. Inaczej może się okazać, że kilkudziesięciotysięczne osiedle w ogóle nie ma kościoła"
Kilkadziesiąt tysięcy osób to mieszka w całym Krośnie!!!
A może się okazać, że za kilka, kilkanaście lat będzie nas znacznie mniej.
Widzę że najwięszy ferment robią ci, którzy wcale do kościoła nie chodzą ale jednocześnie lubią liczyć czyjeś pieniądze. Pamiętajcie opatrzność was kiedyś doświadczy, tylko żeby nie było za późno. Jak jest się młodym i zdrowym to fiu bździu co mi tam kosciół co mi tam księża. Hulaj dusza. Strzeżonego Pan Bóg strzeże.