andrew2425: po pierwsze przeczytaj w spokoju to co napisałem - jeszcze raz. nie porównałem ciebie do faszysty - tylko napisałem , że takie hasełka typu..... itd. trafiają na podatny grunt tylko wśród tego typu ludzi ( bo to przygłupy ).
hasła czy inne myśli można rzucać dowolnie - jedne znajdują przyklask - inne nie . Jeżeli tego tez mało , to chciałbym zauważyć , że ja wręcz pochwaliłem tę inicjatywę (rock caffe) , i życzę im jak najlepiej.
Jedynie moja wizja rynku , kłóci się z wizją obecnie odpowiedzialnych za to miejsce. Oczywiście , że można wszystko przerzucić szybko na władze miasta , ale czy takie postępowanie ma sens? czyż nie najłatwiej jest znaleźć winnych , zamiast szukać przyczyn?
złożoność problemu nie skłania jednak do szukania przyczyn - lepiej próbować przeczekać, jak to widać na naszym rynku - wynajmę , wynajmę , do wynajęcia , likwidacja ...itd
zakaz wjazdu motocykli na pewno nie pomógł , ceny za parkowanie też. alternatywa pobliskich parkingów nie przyciaga . Zrobienie "krośnieńskich bulwarów" wzdłuż wisłoka , posadzenie większej ilości zieleni , likwidacja tego czegoś (targowica) , może wybudowanie jakiegoś amfitetaru/muszli koncertowej w tamtych okolicach (przecież mamy RCKP, CDS, OTD, Państ.SzkołęMuzyczną) . sam już nie wiem co można zrobić .
pochwalam wyjście z kolejną alternatywą w rynku typu rock caffe , może to będzie jakaś iskierka co pomoże rozpalic nasz rynek ??
MP5 : Kolego jestem naprawdę bardzo wychowanym i kulturalnym człowiekiem i zupełnie nie zrozumiałeś mojego komentarza ponieważ porównałeś mnie do Faszysty - jak nie wiesz co czego porównać to po prostu NIE PORÓWNUJ . Mnie po prostu szlak trafia kiedy czytam lub słyszę komentarze ludzi którzy narzekają a sami totalnie nic nie robią. Nie oceniaj mnie po kilku zdaniach które zostały napisane na zdecydowanie wyższym poziomie od tego jaki reprezentują inni komentujący. Celowo użyłem takich porównań żeby dotarło do masy ludzkiej że albo piszą coś z głową albo po prostu niech nie komentują, nie narzekają tylko dalej siedzą w tym swoim kibelku i " działają " . Problem naszego miasta/ rynku wynika z mentalności ludzi. A jak tutaj ją poprawiać kiedy otwiera się nowa cieakwa knajpa i nagle pojawiają się komentarze typu - to jest beee , rynek umiera. Dobra zakładamy że rynek umiera już prawie powstaje mogiła i wspólnie zapalimy świeczkę ale do Tego stanu przyłożyli się wszyscy - bez wyjątku. Miasto tak naprawdę od wielu lat próbuje coś robić jednak nadal na stanowiskach odpoweidzialnych za rozwój rynku siedzą ludzie nieogarnięci a już na pewno nie reprezentujący choć w 1% takiego poziomu jaki mają i posiadają właściciele barów i restauracji które są i te które powstają. Ci ludzie w przeciwieńśtwie do innych mają "JAJA" przez duże J. Mają pomysł, inwestują, pracują i przede wszystkim próbują. Osoba odpoweidzialna za wizerunek rynku pracująca w urzędzie nie ma ani pomysłu, jest z pewnościa wypalona, a przede wszystkim nie ma na tyle wiedzy i odwagi żeby coś tej kwestii zmienić. Piszesz że wiele restauracji się zamyka - to teraz napisz która z tych restauracji wyszła do klienta i miała jakiś pomysł - na kuchnię, imprezy, spotkania - coś innego. Żadna . Ludzie potrzebują zmian - nie wolno też z nich ciąle doić bo to nie tędy droga. Trzeba DZIAŁAĆ i nie koniecznie chodzi tutaj o kasę tylko o odpowiednie podejście WSZYSTKICH.
MP5 idealnie podsumował. Trudno cieszyć się z kolejnej knajpy, jeśli wcześniej 3-4 inne się zamknęły, Rynek jest wymarły (3/4 lokali do wynajęcia), a zamiast go otwierać dla ludzi to się go zamyka.
andrew2425 - lepiej nie można było tego ująć, dlatego mój komentarz krótki i popiera Twój. Dawaj na PW, stawiam browara w S.R.C. ;)
I wreszcie może będzie lokal z prawdziwego zdarzenia, a nie bezpłciowe ch... wie co.
brakowało takiej knajpy od czasów "ranczo" z 2004/2005, które po tych latach stało się pedalską knajpą.
Mam nadzieję, że utrzymacie styl, klasę i zostaniecie przy tym nurcie, który obraliście. Powodzenia i nie zrażajcie się pustymi komentarzami, od wiecznych pesymistów ;)
do andrew'a ... twój komentarz może tylko zaświadczyc o twojej głupocie, braku wychowania oraz brakach w biegłej sztuce pisania w języku polskim. Twoje hasełka typu "narzekacze, daj na tace , odmawiaj koronke " to sprawdzają się , ale w gronie pseudo-patriotów , maleńkich faszystów z onr.
tu nie chodzi o to czy powstanie jedna , czy nawet dwie nowe knajpy. Chodzi o bardziej złożony problem - mianowicie dostępność rynku, atrakcje ( dla dzieci i dorosłych) , turystyczny marketing , chęć wspólnego działania właścicieli lokali w rynku oraz włodarzy miasta.
ostatnio czytałem ,że nie będzie szybkiego połączenia kolejowego z resztą świata , a i Dębica będzie miała kolejny (sic!) zjazd z autostrady - taka to metropolia jest .... a nasze zapi(ź)dziale Krosno wszyscy będą omijać - najpierw zjazdem z autostrady w Reszowie a trochę później drogą szybkiego ruchu S19.
Tylko o tym już na kursach "terytorialsów" albo innych faszyzujących onr-owców nie mówią.
Więc , jak napisałem we wcześniejszym wpisie , nie mam nic przeciwko nowemu lokalowi , ale dzisiaj młodzi wolą przesiadywać w galeriach handlowych , kfc czy innych mc donald's-ach , gdzie mogą sobie dojechać spokojnie autem , motorem czy skuterem.
a nowej sweet rock caffe - życzę jak najwięcej zadowolonych klientów, żeby często wracali ...
3...2..1 Start. Ruszyyyli krośnieńscy nadworni narzekacze. Niczym gówno w kiblu przykleja się do muszli tak wy przyklejacie debilne komentarze do tego artukułu. A po co a na co, nikt nie chodzi, rynek umiera, a to nie dają w talerzach tylko na deskach - tak wam trzeba dać na deskach ale sedesowych abyście zrozumieli pewne idee jakie obowiązują . Nie pasuje -nie pisz . Oglądaj swój Klan Trudne Sprawy, Wiadomośći, czy odmawiaj koronkę najlepiej w sobotę wieczorem i zamiast wyjść na rynek do baru idź do kościoła i daj na tace ... Tragedia co za ludzie. Nic nie dogodzi wszystko złe, niedobre. A popatrzcie co wy zrobiliście oprócz tej kupy w swoim kiblu ? Stać was na coś więćej ? Osobiście gratuluję pomysłu ludziom któzy chcą za wszelką cene ożywić rynek i udaje im się to bardzo dobre. Uważam że knajpa fajna mała i przyjemna. Czas ruszyć tyłki z domu skończyś spłacać telewizor na raty albo inne duperele i zacząć żyć wychodzić i cieszyć się obesnością innych a nie pierdzieć i narzekać i podniecać się nowym "smartfonem albo tabletem z fejsbukiem" ....Gratuluję i życzę powodzenia dla nowego fajnego miejsca na mapie Krosna.|Pozdrawiam
Bardzo proszę o wypełnienie powyższej ankiety
https://docs.google.com/forms/d/1MfgIMjwIFfUccndR0rDhuKEkLlgFvOmPH9ja0D3ajyI/edit
MP5
Też nie rozumiem tego zakazu wjazdu tylko dla motocykli, spotykali się tam w bardzo krótkim sezonie.
MP5 : Kolego jestem naprawdę bardzo wychowanym i kulturalnym człowiekiem i zupełnie nie zrozumiałeś mojego komentarza ponieważ porównałeś mnie do Faszysty - jak nie wiesz co czego porównać to po prostu NIE PORÓWNUJ . Mnie po prostu szlak trafia kiedy czytam lub słyszę komentarze ludzi którzy narzekają a sami totalnie nic nie robią. Nie oceniaj mnie po kilku zdaniach które zostały napisane na zdecydowanie wyższym poziomie od tego jaki reprezentują inni komentujący. Celowo użyłem takich porównań żeby dotarło do masy ludzkiej że albo piszą coś z głową albo po prostu niech nie komentują, nie narzekają tylko dalej siedzą w tym swoim kibelku i " działają " . Problem naszego miasta/ rynku wynika z mentalności ludzi. A jak tutaj ją poprawiać kiedy otwiera się nowa cieakwa knajpa i nagle pojawiają się komentarze typu - to jest beee , rynek umiera. Dobra zakładamy że rynek umiera już prawie powstaje mogiła i wspólnie zapalimy świeczkę ale do Tego stanu przyłożyli się wszyscy - bez wyjątku. Miasto tak naprawdę od wielu lat próbuje coś robić jednak nadal na stanowiskach odpoweidzialnych za rozwój rynku siedzą ludzie nieogarnięci a już na pewno nie reprezentujący choć w 1% takiego poziomu jaki mają i posiadają właściciele barów i restauracji które są i te które powstają. Ci ludzie w przeciwieńśtwie do innych mają "JAJA" przez duże J. Mają pomysł, inwestują, pracują i przede wszystkim próbują. Osoba odpoweidzialna za wizerunek rynku pracująca w urzędzie nie ma ani pomysłu, jest z pewnościa wypalona, a przede wszystkim nie ma na tyle wiedzy i odwagi żeby coś tej kwestii zmienić. Piszesz że wiele restauracji się zamyka - to teraz napisz która z tych restauracji wyszła do klienta i miała jakiś pomysł - na kuchnię, imprezy, spotkania - coś innego. Żadna . Ludzie potrzebują zmian - nie wolno też z nich ciąle doić bo to nie tędy droga. Trzeba DZIAŁAĆ i nie koniecznie chodzi tutaj o kasę tylko o odpowiednie podejście WSZYSTKICH.