Ireneusz Deptuch urodził się 5 maja 1955 r. w Krośnie. Syn Jadwigi i Jana Deptuch założycieli cukierni "Jagusia", której to początki sięgają roku 1961, znaną m.in. z lodziarni, przy której ustawiały się ogromne kolejki mieszkańców.
Tak samo jak jego ojciec, skończył szkołę cukierniczą oraz został mistrzem w zawodzie. Przez lata swojej pracy w cukierni wykształcił wielu cukierników, w tym laureatów konkursów cukierniczych.
Najważniejszymi odznaczeniami jakie otrzymał za swoją pracę były złota i platynowa odznaka mistrza za szkolenie uczniów w rzemiośle. Odznaczenie to zostało przyznane przez Związek Rzemiosła Polskiego.
- Nasza rodzinna tradycja cukiernicza będzie nadal kontynuowana przez żonę i syna - poinformowała rodzina zmarłego.
ogromna szkoda..mialem przyjemnośc znac Jego i brata Sp.Marka..bardzo sympatyczni ludzie..wspaniałe ciasta ..smaki dzieciństwa..Rodzinie wyrazy współczucia...
DZIĘKUJEMY !! Panie Ireneuszu za smakowe doznania, niezapomniane chwile.Czas płynie nieubłaganie dla nas wszystkich. Pan zozostanie Wiecznie w naszych gustach jak żyjemy.
Winko z Maleńkiej i resztki w malutkiej cukierni na Krakowskiej....Niezapomniane prywatki jeszcze na Lewakowskiego....Pierwsza gitara elektryczna Samba i próby w Szarotce....Cała podstawówka razem...Tak mi przykro i smutno Irku.
Rodzinie składam wyrazy współczucia kolega Irka Krzysiek.