DYSKUSJE
Organizator wyścigu i kierowca z prokuratorskimi zarzutami. Nie przyznają się do winy
fafara
28.05.2025 13:32

znowu cenzura?

fafara
na forum od listopada 2017
trzecieoko
28.05.2025 09:08

Kolejne moje przemyslenie odnośnie tego ze policja/rzeczoznawca beda sprawdzali moc auta i czy nie dokonano jakichś przeróbek ją podnoszacych. Sprawa jest prosta. Zdarzenie nie mialo miejsca na drodze publicznej lecz na terenie zamkniętym poza nia. Auto moze miec i 5000 koni mechanicznych i nic im do tego. To tak jakby po wypadku w wyscigu górskim w Korczynie badali pojazd pod kątem przeróbek czy sa zgodne z kodeksem drogowym. Zrobila sie nagonka medialna i jest cisnienie żeby sie na sile czyms wykazać. Jak wiadomo krośnieńska policja nie grzeszy sprytem i inteligencją.

trzecieoko
na forum od lutego 2023
pajop
28.05.2025 08:09

W przypadku organizacji wyścigów amatorskich na organizatorze ciąży podwójna odpowiedzialność, bo ciężko przypuszczać, że uczestnicy będą dysponować umiejętnościami i sprzętem zapewniającymi minimum bezpieczeństwa. Sama idea wyścigów jest słuszna, bo "wiejskich rajdowców" trzeba eliminować z ruchu drogowego dając im szansę na wyzywanie się na tego typu imprezach.

pajop
reaktywator
28.05.2025 07:21

Zobaczył, że przeciwnik mu ucieka więc cisnął, niestety nie potrafił wyjść z driftingu

reaktywator
jurek2022
28.05.2025 07:20

Dla plebsu to troszkę chleba i dużo igrzysk.

Łatwiej się wtedy baranami steruje.

Mam balkon z widokiem na ul. Krakowską i jadących ponad 100 co chwilę oglądam.

Niecierpliwie czekam na wielkie bum.

jurek2022
na forum od grudnia 2022
11223313
28.05.2025 07:18

Slowo klucz istniejace w prawie karnym i nie tylko - w pewnym celu...NIE PRZYZNAWAC SIE...Amen.Niech inni staraja sie udowodnic co zrobilem, rozpocznie sie walka na czas,w tym czasie bedzie szukanie papug którzy odwróca kota ogonem i okaze sie ze to poszkodowani sa wini sami,poszkodowanym rzuci sie albo i nie jakis ochłap, zanim wszystkich przesluchaja uplyna lata, i publiczka zapomni,wielu zapomni o co w tym w ogole chodzilo.Tylko rachunek na miliony za akcje ratunkowa zaplacimy my wszyscy a ofiary beda cierpiec traume plus utrata zdrowia.

11223313
kurnachata
27.05.2025 23:14

Szczególnie że można jeszcze zobaczyć czarną skrzynkę z pojazdu i zapis niczym w samolocie. Bo z tego co widać nie było odjetego gazu ani hamowania ani próba obkręcenia się tylko dalszą jazda.

kurnachata
kurnachata
27.05.2025 22:57

Nie mam pomysłu jak uzdrowić nasze publiczne drogi z kierowców z chorobami psychicznymi. Jedynie mogą pomóc nagrywacze jazdy i zbieranie nagrań.

kurnachata
zeffir
27.05.2025 21:38

Widziałem filmik mi to wygląda na celowe zachowanie powinni się dobrze przypatrzeć temu nagraniu

zeffir
na forum od maja 2025
trzecieoko
27.05.2025 21:26
wyróżnione przez moderatora

Moim zdaniem przede wszystkim organizator i brak solidnych barier. Wiadome jest, że nawet z największym doświadczeniem za kierownicą może dojść do wypadku. Trudno obarczać kierowcę całą winą. Niewątpliwe coś poszło nie tak, ale w tego typu zawodach to chleb powszedni, dlatego wskazuje na brak zabezpieczeń jako główną winę.

trzecieoko
na forum od lutego 2023
/2
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA