"Układy rodzinne często idą w parze z wielką polityką. Dobrze widać to na przykładzie Piotra Rycerskiego, szefa gabinetu politycznego ministra aktywów państwowych, który w zbliżających się wyborach startuje z list PiS. Młody polityk może pochwalić się sporym zapleczem politycznym. Szczególnie, że jego teściem jest kontrowersyjny sędzia Trybunału Julii Przyłębskiej, Stanisław Piotrowicz."
Poprosimy krótkie cv kandydatów z uwzględnieniem ich wcześniejszej działalności społecznej czy np. samorządowej.Zdaje się,że większość kandyduje " bo tak"....a nuż sie uda?
Ludzie,to jest ostatnia szansa!
A z " pani ze świeczką" bym się nie śmiała.Gdybyśmy wszyscy stali pod sądami,kiedy było trzeba,dziś nie byłoby wiekszości problemów.
Te pacany zrobią wszystko dla żłobu, a świat już się nie tylko odwraca od Polski, ale i patrzy z niedowierzaniem -
"- Atakują także Brukselę i UE, kiedy pasuje to do ich programu. To desperacka próba zmobilizowania wyborcy – jeśli nie masz nic do zaoferowania, zaczynasz tworzyć i obwiniać wroga zewnętrznego, aby ukryć niepowodzenia polityki wewnętrznej - komentuje portalowi CNN.com jeden z unijnych urzędników.
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,30223114,(...)
Teraz widziałem, że jeden kraj występuje z szeregu, że nie daje broni i zaczyna się proces, w którym męczennikiem będzie na pewno naród ukraiński. I to jest przykre - skwitował papież.
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,30223656,(...)
Na spotkanie z Jarosławem Kaczyńskim w Szczecinie nie zostali wpuszczeni obserwatorzy OBWE
Poseł nie jest pracownikiem w rozumieniu kodeksu pracy, ani sejm jego pracodawcą. Wpisywanie w rubryce zawód parlamentarzysta to oznaka, że za długo tam siedzą i styki zaczęły im zwierać.
Kim są ci kandydaci? Z twarzy podobni do nikogo...i z nazwisk też? To raczej kolejni kandydaci do ŻŁOBU i niczego więcej. Co chcieli by zrobić dla nas? Zapewne nic, poza napluciem i pobieraniem diet, kilometrówek i dodatków oraz ŻARCIEM w restauracji poselskiej-wszystko za nasz szmal. O innych rzeczach nawet nie warto wspominać.
Tak z nazwy, to najbardziej mi się podoba "Ruch Dobrobytu i Pokoju". Poszukałem co to jest, no i to nawet nie partia, raczej klub idealistów. Ich hasła to : Tani PRĄD, GAZ, WODA !!! oraz Willa z basenem dla każdego pracującego Polaka. No i super, obiecajcie jeszcze z 300 milionów ( bo po 100 już dawali ) i będziemy głosować :-)