DYSKUSJE
Czy basen przy "14" jest w pełni obłożony? Sprawdziliśmy
Magdalena Nemcka
07.10.2023 08:37

Mimo wszystko warto zainteresować się ofertą basenów w całym regionie. Ostatnio otwarto basen we Wzorcowni Ruchu i oferta prezentuje się na prawdę dobrze.

Magdalena Nemcka
na forum od października 2023
Grzes2
14.03.2023 09:31

kiedyś dzieci jeżdziły na basen do Turaszówki a teraz studenci jeżdżą na zajęcia na basen przy W.Polskiego , z rańca nie ma tak źle, tłumów nie ma i rekreacyjnie można popływać.

Grzes2
na forum od listopada 2017
shadow1965
13.03.2023 09:15

cd

Ja osobiście nie korzystam ani z obiektów sportowych ani CDS ani RCKP czy też z Etnocentrum. Zastanawiam się ile procent krośnian stać na w/w luksusy. Postawiliście jadłodzielnie? Zapraszam redaktora żeby zobaczył i opisał prawdę jak działają... zwłaszcza ta co to niby miała pomagać również zwierzętom a była w radiu rzeszów reklamowana i wszędzie. Działała 2 dni i co? Może ktoś sprawdzi? Więcej pieniędzy rozdano na wizerunek niż rozdano żywności. No proszę czy tego na prawdę nikt nie zauważa że miasto chce się promować kosztem mieszkańców!!!

shadow1965
na forum od listopada 2018
shadow1965
13.03.2023 09:14

To jest po prostu nie do wiary co się dzieje w Krośnie. Jedna osoba nadmienia, że ludzie siedzą po ciemku żeby oszczędzać inna opowiada się za tym, że stadion jest cool a inna że bee, że baseny są cuul a inni że bee. Z jednej strony buduje się apartamentowce a z drugiej slamsy tzw kontenery bez przyłącza gazowego. CDS - jedni mówią że to strata pieniędzy a inni że to trzeba utrzymać. RCKP i Etnocentrum no proszę te dwie instytucje to prawie to samo a w dodatku preferują pochodzenie etniczne mniejszości narodowych, które w Polsce są traktowane lepiej niż rdzenni mieszkańcy. Krosno jest miastem dla VIP-ów no i oni mogą korzystać ze wszystkiego a z drugiej strony mamy ludzi tak biednych, że nie stać ich na podstawowe opłaty. Ktoś powie to patologia ale czy zdaje sobie sprawę że mowa jest tutaj też o emerytach, ręcistach, ludziach chorych - leki są strasznie drogie, te osoby często potrzebują specjalnej diety a rentę nie dostaje się za ładne oczy, rodzinach na minimalnym dochodzie itp. Czy uważacie, że te grupy to też patologia??? Ktoś powie mamy pomoc społeczną... owszem tyle że pomoc nie ma środków na pomoc bo nie dostali od miasta przy uchwalaniu budżetu a to już nikogo nie obchodzi bo w modzie jest pomoc dla Ukrainy i Romów - a na nich są pieniądze... przypadek??? Natomiast z pewnością mogę nazwać patologią skanowanie całego miasta żeby wydać pieniądze tak wielu aby mogło korzystać z niej tak niewielu??? Ciekawe czy ta jakże droga inwestycja będzie dostępna dla wszystkich czy tylko dla garstki wybranych.

shadow1965
shadow1965
13.03.2023 09:13

Nie wiem chyba jeśli chodzi o komentarze to mają ograniczenia co do ilości znaków. Jeśli tak to podzielę ój komentarz.

shadow1965
allabin
09.03.2023 10:13

Skandal że zamknięto basen w Turaszówce, w tym grajdole już nic nie ma.

allabin
spokojny
09.03.2023 08:37

@kobrys

wiele słusznych słów przytaczasz..., ale ja też pływałam dużo, nauczyłam się, że można na torze wyprzedzić i poczekać - na zajęciach szkolnych co tydzień. No i tego, że jak się chce to wszystko można. Zwłaszcza "skorzystać". Moje koleżanki z klasy miały "za darmo" jak i ja, choś szkoła płaciła za zajęcia basenowi, to miały zawsze powód do kombinowania - to włosy długie, to niedyspozycja, czy katarek itp (a zwyczajnie się im nie chciało). Jeszcze raz podkreślę, My chcemy jak VIPy i "po naszemu". Trochę zrozumienia, podporządkowania i będzie. A przede wszystkim kultury, której teraz wszystkim brakuje... Patrzę na tą rozpiskę i zastanawiam się ile w tym SWIMie jest zawodników, a ile to szkółka do zarabiania kasy pod przykrywką klubu? Poza tym, sprawa do rozważenia... dla dyrektora, czy oni jako klub, który szkoli, nie mogą pływać właśnie tak, jak powinni - po 10 na torze a nie po mniej...

Ale dajmy spokój rozważanion.

Stadion jednak jest dla MIASTA i dla NAS, Wilków może nie być za 2 lata, a stadion zostanie. I tylko od nas zależy, czy będzie straszył pustkami, czy będzie się tam coś działo. Tyle w temacie.

spokojny
nick12
09.03.2023 07:40

Kobrys, Ty wiesz co my robimy tym stadionem ?

tym stadionem otwieramy oczy niedowiarkom....... ....... ... podobnie jak basenem w Turaszówce

nick12
kobrys
09.03.2023 00:58
wyróżnione przez moderatora

@spokojny - jeszcze co do propozycji 10 osób na tor. W przeciwieństwie do Ciebie chodziłem aktywnie na basen, mam za sobą kilka lat pływania jak i uprawnienia ratownicze chociaż już nieaktualne.

Propozycja 10 osób na tor to jak nakazanie 100 osobom biegania na jednym torze bieżni i zakazywania im wyprzedzania się - to się nie uda.

Albo nakazywanie wszystkim bezwzględnie jazdy 140km/h po autostradzie. Ciężarówki nie dadzą rady tak szybko pojechać, część osobewek też. Jakaś grupa spokojnie pojedzie 140, a i znajdą się tacy co będą jechać na zderzaku i poganiać bo oni mogą szybciej...

Jeśli na torze są osoby o różnym poziomie lub pływające innym stylem to przy rekreacyjnym pływaniu 5 osób to max. Przy chęci zrobienia indywidualnego treningu (pływanie non stop - bez pauz) 3 osoby na tor to max (jeśli na torze są osoby pływające w różnym tempie).

To co widzisz w treningach zorganizowanych np swim2win to grupa na podobnym poziomie pływająca ten sam trening w tym samym schemacie - wtedy 10 osób na tor jest możliwe.

kobrys
kobrys
09.03.2023 00:04
wyróżnione przez moderatora

@spokojny - czyli znowu teoretyzowanie 'co by można' na stadionie i koncert życzeń ażeby tylko obronić swoją tezę. Prawda taka, że nic poza żużlem i meczami Karpat nie dzieje się tam i dziać się nie będzie zapewne.

Miasto zbudowalo super oświetlenie i wtedy też mi tłumaczono, że tyle imprez nocnych będzie... prawda taka, że to był wymóg regulaminowy pod żużeł i oprócz żużla z oświetlenia Kapraty skorzystały tylko jeden raz. Koszt użycia oświetlenia jest duży i nikt poza żużlem go nie potrzebuje lub go nie stać.

Teraz dobudowujemy nową trybunę - no super, ale wypełnią ją tylko kibice żużla, na Karpaty tyle ludzi nie przyjdzie...

Inne imprezy na stadionie?

No tak - na stadionie Guzikówki/Koniczynki jest dwudniowa wystawa psów rasowych od kilku lat.

Koncerty? Te miejskie odbywają się na rynku i słusznie bo aktywizują tą częśc miasta i chociaż minimalnie racjonalizują absolutną betonozę naszego rynku.

Imprezy naprawdę masowe? Na lotnisku i słusznie - to świetne miejsce z ogrmomem miejsca, dużo lepszą logistyką oraz możliwościami zapewnienia bezpieczeństwa. Co wiele razy już zostało też udowodnione.

Nie urodziłem się w Krośnie chociaż większość życia byłem związany z innym żużlowym miastem, które miało mistrza wiele razy.

W Krośnie mieszkam od kilkunastu lat już...

Kocham to miasto, ale pieniądze publiczne nie powinny być wydawane sentymentami czy emocjami - powinny nam służyć...

kobrys
/3
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA