DYSKUSJE
Czy basen przy "14" jest w pełni obłożony? Sprawdziliśmy
kaczor
08.03.2023 18:59
wyróżnione przez moderatora

Panie Damianie. Uważałem Pana za rzetelnego dziennikarza. Do dziś. Oczywiscie, że są godziny gdzie jest mniej osób. Najczęściej są to godziny pracy. W "normalnych" godzinach są dla zwykłych użytkowników przeznaczone 1-2 tory. Ile osób może wejść na tor, żeby w miarę spokojnie popływać? 5? Czyli maksymalnie 10 osób niezrzeszonych na godzinę. Czy byłoby więcej - na pewno. Tylko więcej ludzi nie chodzi - bo wie, że nie popływa. Sam wole pojechać dalej, do Jasła chociażby niż się "gnieść" tutaj. I spotykam znajome twarze z Krosna.

Co do pojawiających się głosów na temat stadionu. Jestem kibicem Wilków. Jestem na większości meczów. Cieszę się z takiego rozwoju i inwestycji. Nie mogę doczekać się nowego sezonu i nowego stadionu. Ale i tu potrzebna jest równowaga jak we wszystkim.

kaczor
na forum od listopada 2017
spokojny
08.03.2023 18:18

@kobrys, A to już zależy od tego, kto będzie odpowiedzialny za imprezy i marketing miejski..., moja mama pamięta czasy, że i leczyli na stadionie, wiece były, spotkania zakładowe, imprezy, KONCERTY, może te czasy wrócą na nowy stadion MIEJSKI... jak mieszkańcy "odgrzybieją"..., ale jeszcze jedna inwestycja jest potrzebna. Na "NARODOWYM" da się zrobić cuda, to czego w Krośnie nie?

spokojny
kurnachata
08.03.2023 17:54

Niech wybiorą inną formę aktywności skoro brak wolnych miejsc. Ja w sumie raz tam byłem w tym obiekcie tam na tym balkonie i też stwierdze błędy konstrukcyjne gdyż jest tam bardzo wilgotno z brakiem dostatecznej wentylacji.

kurnachata
kobrys
08.03.2023 16:27

@spokojny - jakie inne imprezy poza żużlem i meczami Karpat odbywają się na stadionie?

Bo to częsty argument, ale nigdy nie poparty przykładami.

kobrys
McG
08.03.2023 14:54

Niech Pan dyrektor zobaczy na wysokosci wody przy stopniach do skakania-brud i syf taki że aż zielony GLUT się zbiera.

McG
reaktywator
08.03.2023 14:37

Właściwie to dopiero @stokrotek otworzył mi oczy, że "to wina zapewne PiS-u, że Krosno ma jeden kryty basen" - faktycznie ostatnie ponad 7 i wcześniej prawie 4 i... ani jednego basenu, nawet sadzawki nie zbudowali...

reaktywator
spokojny
08.03.2023 13:31

Kochani malkontenci!

Najlepiej marudzić, pluć i szczuć.

Prawda jest taka, że siedzicie w zgaszonych domach, bo trzeba płacić za prąd, gaz itp, a chcielibyście za "drobne" opływać w luksusach... Za cenę biletu mieć wolny tor i miejsca dla siebie jak dla VIPa... Basen ma 25 metrów długości. Na torze więc może pływać 10 osób co 5 metrów nie przeszkadzając sobie. Ruch prawostronny, jak na treningu i kultura pływania. Poza tym, ci co mają rezerwację płacą i nie marudzą. To oni dają "zastrzyk gotówki" na samofinansującą się pływalnię... Jak sobie ktoś przypomni, że ma ochotę popływać raz na czas i jego wkład ma zaspokoić potrzeby opłat za utrzymanie obiektu, to się grubo myli...

Zwłaszcza denerwujący są Ci, co myślą, że są KRULAMI, bo zapłacili za swoje wejście i należy się im cały tor! Niech zapłacą za wynajem toru, to będą go mieli na wyłączność! Ale to nie jest równowartość biletu!

Trudno jest pływać, ale zachowując kulturę da się. Wystarczy podglądnąć, jak to się dzieje na treningu...

A co do głupiego gadania o CELFAST Wilki Krosno i stadionie dla nich, to tylko "ślepy i głupi" może stwierdzić, że jest to inwestycja dla NICH!

Stadion jest miejski, dla ludzi i zostanie na kolejne lata! Kiedyś trzeba zrobić porządek z 40-letniego byle czego, coś co nie będzie szpecić, straszyć i za co trzeba się wstydzić obiektu!

Nie jestem fanką żużla i nie uczestniczę w tym sporcie jako kibic, ale cieszę się, że Krosno doczeka się stadionu na miarę obecnych czasów... Pytanie tylko: "Ile on wytrzyma zanim go wandale zniszczą?

spokojny
stokrotek
08.03.2023 13:07

No to redaktor wykonał kawał rzetelnej dziennikarskiej roboty, poszedł do dyrektora i zapytał czy wszystko w porządku? Na co liczył, że gość sam się skrytykuje? Zapewne Pan dyrektor nie ma żadnych możliwości, chyba, że otworzy basen w nocy. I jeszcze ta ikonka na górze "rzetelne materiały dziennikarskie" - o wszystkich tak można napisać, ale nie o "redaktorze prowadzącym". Jeszcze jedno na koniec, słuchajcie mieszkańców, którzy tu żyją, a nie propagandy, no ale to wina zapewne PiS-u, że Krosno ma jeden kryty basen.

stokrotek
na forum od września 2019
prezes3535
08.03.2023 12:52

W sumie to szkoda kometować i się denerwować tendencyjnym tekstem.

prezes3535
prezes3535
08.03.2023 12:52

Jestem ciekawy czy Pan dyrektor korzysta z basenu jako obywatel? Proszę skorzystać i zobaczyć jaki jest komfort pływania. Jak to jest możliwe aby 90 % czasu był zarezwowany prze szkółki pływackie,osoby uczące się itd.

prezes3535
/3
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA