@spokojny - czyli znowu teoretyzowanie 'co by można' na stadionie i koncert życzeń ażeby tylko obronić swoją tezę. Prawda taka, że nic poza żużlem i meczami Karpat nie dzieje się tam i dziać się nie będzie zapewne.
Miasto zbudowalo super oświetlenie i wtedy też mi tłumaczono, że tyle imprez nocnych będzie... prawda taka, że to był wymóg regulaminowy pod żużeł i oprócz żużla z oświetlenia Kapraty skorzystały tylko jeden raz. Koszt użycia oświetlenia jest duży i nikt poza żużlem go nie potrzebuje lub go nie stać.
Teraz dobudowujemy nową trybunę - no super, ale wypełnią ją tylko kibice żużla, na Karpaty tyle ludzi nie przyjdzie...
Inne imprezy na stadionie?
No tak - na stadionie Guzikówki/Koniczynki jest dwudniowa wystawa psów rasowych od kilku lat.
Koncerty? Te miejskie odbywają się na rynku i słusznie bo aktywizują tą częśc miasta i chociaż minimalnie racjonalizują absolutną betonozę naszego rynku.
Imprezy naprawdę masowe? Na lotnisku i słusznie - to świetne miejsce z ogrmomem miejsca, dużo lepszą logistyką oraz możliwościami zapewnienia bezpieczeństwa. Co wiele razy już zostało też udowodnione.
Nie urodziłem się w Krośnie chociaż większość życia byłem związany z innym żużlowym miastem, które miało mistrza wiele razy.
W Krośnie mieszkam od kilkunastu lat już...
Kocham to miasto, ale pieniądze publiczne nie powinny być wydawane sentymentami czy emocjami - powinny nam służyć...