W Jedliczu działała Placówka AK Jaśmin, Jaga, OP-15, która brała udział w wielu akcjach. Placówką dowodził por. Józef Domaniecki Szczerba
W 1968 roku na budynku szkoły podstawowej odsłonięto tablicę pamiątkową ku czci Armii Ludowe
W Jedliczu warto zobaczyć neogotycki kościół z 1925
Do Jedlicza można dojechać liniami komunikacji miejskiej Krosna
Miliony na ochronę szeregowego posła, a światła w nocy na ulicach wyłączane. Czyje bezpieczeństwo ważniejsze? Żal mi panów policjantów.
Bardzo dobry polityk. doskonale rozumie lud pracujacy miast i wsi. Nie oblowil sie na urzędzie, rodzina jak i on sam żyja skromnie. Majatek to 1/3 kamienicy. Posiada niewiele. Jednak to on zauwazyl komu sie zyje najgorzej -zaden inny tyle nie pomogl ludziom w skarajnej biedzie Jezeli nadmiar troski o ludzi czwartej kategori jest grzechem to ja go rozgrzeszam ..
Czasami zerkam tutaj, aby sie pośmiać.
Słynne na całą Polskę nagranie z drona podczas otwarcia KFC - żenada i pośmiewisko, robienie z Krosna ciemnogrodu w oczach całego kraju. Nie spotkałem się by w innym miescie robiono takie sensacje, to istna żenada. Od lat ta strona kipi stronniczoscią. O wiele milej by się czytało informację nie nafaszerowane powyższym.
Co do samego rządu, to każdy zdrowo myślący człowiek widzi co się dzieje, jedyną rzeczą jaka podobała mi się w tym artukule był wykaz nowych narodzin i zgodnów.
500 + oraz wszelkiej maści dodatki, zapomogi, dofinansowania powinny być raz a dobrze odebrane beneficjentom. PiS rozleniwił ludzi, dodatkowo obecna syguacja to właśnie efekt rozdawania kasy. Myślę, że każdy zdrowy na umysle człowiek decydujący się na dziecko, stawia sobie pytanie "czy mnie na to stać"? Dziecko to wydatek od 300 tyś. do ~~zł przynajmniej do 18 -tego roku życia. Zakup paczki prezerwatyw około 10 zł.
Po takim rozważaniu uważam, że tak! Należy wspierać rodziny, ludzi ale tych potrzebujących! Nie każdego, każdy ma dwie ręce, dwie nogi do pracy i zdrowy rozum.
Program 500+ nie jest sam w sobie zły, jak dla mnie nich będzie i 1000 zł+ jednakże aby dostać się do takiego programu należy spełniać kilka wytycznych, miedzy innymi weryfikacja zatrudnienia rodziców (rodzica) majtek rodziców/ca (ilość mieszkań, domów, dodatkowe źródła przychodu) jeśli dana rodzina/rodzic spełnia warunki programu to czemu nie? Niech otrzyma świadczenie, ale NA DZIECKO - w postaci karty przedpłaconej, za którą kupi tylko produkty pierwszej potrzeby( jedzenie dla siebie, dziecka, ubrania dla dziecka, ksiązki, zeszyty).
To samo dotyczy emerytów i 14 emerytur - karty na leki, pampersy, jedzenie itp.
Ale rząd tego nie chce, to co się dzieje to istne kupowanie sobie ludzi pieniędzmi pochodzących od nas wszystkich.
Drogi redaktorze, gdybyś w mniej perfidny sposób przedstawiał to co się dzieje, zyskałbyś więcej sympatyków. Większość ludzi nie toleruje tego co się dzieje, wiele ludzi ***** ***, a śmiało wyciąga rękę po pieniądze :)
Mam nadzieje, że odkad skarbówka może w końcu wchodzić na konta podatnika juz na etapie przygotowawczym, wiele osób zda sobie sprawę, że drogą do sukcesu nie jest życie na kredycie i zasiłkach. Być może kiedyś trzeba będzie w końcu opodatkować najem mieszkania (sfinansowanego w częsci z 500+) lub otworzyć działalnosć opłacając wszystkie składki, aby móc go wynajmować, biznes juz nie będzie tak opłacalny i trzeba będzie wziąć się do roboty.
Mateusz jako doradca Donalda mówił że "ludzie mają zapierdalać za miskę ryżu", a teraz jako premier Kaczora właśnie to realizuje.
To chory, biedny człowiek. Całe życie bał się kobiet, bał się wyjść na ulicę, podjąć stałej pracy i funkcjonować w normalnym otoczeniu. Do WC w Sejmie idzie z uzbrojonym ochroniarzem. Boi się zamachu, pasożytów, może złego spojrzenia. Dostęp do niego mają tylko osoby sprawdzone. Na jakąkolwiek krytykę reaguje agresją, stąd ta dehumanizacja oponentów, chamskie wypowiedzi, histeria... Źle czuje się na ulicy, wśród ludzi. W Wiedniu odczuwał dyskomfort kulturowy, bo to obce środowisko, tak samo zareagowałby może na Paryż czy NY. Bez złośliwości, ale chyba Moskwa była by ok, bo to najbliżej tak bliskiego mu PRLu. Podejrzewam, że powoli ta forma jakiejś paranoi pogłębia się.
jolka101010,
Nie zapominaj , że Morawiecki kiedyś też był z PO powiązany, a teraz wielki pisowiec. Trzeba temu dziadowi przypomnieć co mówł o polakach w "knajpie " u "Sowy"
Takich osób jest dużo dużo więcej. Jak chorągiewka zawieje tak się ustawiają.
Spotkanie elektoratu z wodzem narodu w spalarni śmieci, to jednak obciach
Taaa..., liliputin musi czuć się bardzo kochany przez społeczeństwo skoro tak wielu policjantów zapewnia mu bezpieczeństwo. Gdyby takiej ilości obstawy nie było, nie uniknąłby rzucających się na szyję, ściskających i całujących z dubeltówk lub z języczkiem ciapatych fanów i fanek. A tak na marginesie, liczba ochraniających liliputinka jest zbliżona do ilości obrońców Westerplatte, tylko morale chyba inne, jakieś takie skundlone...
Uczciwie zastanówmy się – co wolimy i co jest dla nas lepsze?
Czy żyć pod butem mafii, być okradanym przez gangsterów, patrzeć, jak bezkarnie ludzie są szantażowani, łupieni i zastraszani, podczas gdy mafiosi piją szampany, palą kubańskie cygara i haratają w gałę?
Czy może lepiej, być zarządzanymi przez ofermy, parę drobnych cwaniaczków; ale dobrodusznych i w miarę uczciwych?