DYSKUSJE - ZGŁOŚ WPIS NA FORUM
Kaczyński w Jedliczu. Policjanci z Krosna zastraszali demonstrantów

Czasami zerkam tutaj, aby sie pośmiać.

Słynne na całą Polskę nagranie z drona podczas otwarcia KFC - żenada i pośmiewisko, robienie z Krosna ciemnogrodu w oczach całego kraju. Nie spotkałem się by w innym miescie robiono takie sensacje, to istna żenada. Od lat ta strona kipi stronniczoscią. O wiele milej by się czytało informację nie nafaszerowane powyższym.

Co do samego rządu, to każdy zdrowo myślący człowiek widzi co się dzieje, jedyną rzeczą jaka podobała mi się w tym artukule był wykaz nowych narodzin i zgodnów.

500 + oraz wszelkiej maści dodatki, zapomogi, dofinansowania powinny być raz a dobrze odebrane beneficjentom. PiS rozleniwił ludzi, dodatkowo obecna syguacja to właśnie efekt rozdawania kasy. Myślę, że każdy zdrowy na umysle człowiek decydujący się na dziecko, stawia sobie pytanie "czy mnie na to stać"? Dziecko to wydatek od 300 tyś. do ~~zł przynajmniej do 18 -tego roku życia. Zakup paczki prezerwatyw około 10 zł.

Po takim rozważaniu uważam, że tak! Należy wspierać rodziny, ludzi ale tych potrzebujących! Nie każdego, każdy ma dwie ręce, dwie nogi do pracy i zdrowy rozum.

Program 500+ nie jest sam w sobie zły, jak dla mnie nich będzie i 1000 zł+ jednakże aby dostać się do takiego programu należy spełniać kilka wytycznych, miedzy innymi weryfikacja zatrudnienia rodziców (rodzica) majtek rodziców/ca (ilość mieszkań, domów, dodatkowe źródła przychodu) jeśli dana rodzina/rodzic spełnia warunki programu to czemu nie? Niech otrzyma świadczenie, ale NA DZIECKO - w postaci karty przedpłaconej, za którą kupi tylko produkty pierwszej potrzeby( jedzenie dla siebie, dziecka, ubrania dla dziecka, ksiązki, zeszyty).

To samo dotyczy emerytów i 14 emerytur - karty na leki, pampersy, jedzenie itp.

Ale rząd tego nie chce, to co się dzieje to istne kupowanie sobie ludzi pieniędzmi pochodzących od nas wszystkich.

Drogi redaktorze, gdybyś w mniej perfidny sposób przedstawiał to co się dzieje, zyskałbyś więcej sympatyków. Większość ludzi nie toleruje tego co się dzieje, wiele ludzi ***** ***, a śmiało wyciąga rękę po pieniądze :)

Mam nadzieje, że odkad skarbówka może w końcu wchodzić na konta podatnika juz na etapie przygotowawczym, wiele osób zda sobie sprawę, że drogą do sukcesu nie jest życie na kredycie i zasiłkach. Być może kiedyś trzeba będzie w końcu opodatkować najem mieszkania (sfinansowanego w częsci z 500+) lub otworzyć działalnosć opłacając wszystkie składki, aby móc go wynajmować, biznes juz nie będzie tak opłacalny i trzeba będzie wziąć się do roboty.

Minimum 1 słowo.
Uwaga:
Zgłoszenie trafi do moderatora, który podejmie ostateczną decyzję o usunięciu wpisu lub jego pozostawieniu.
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA