kalop
Na jakim czołgu przyjechał twoj przodek jest oczywiste. Jest tylko kwestią to czy cala załoga była twoim przodkiem czy tylko jeden członek:):):)
O tym pisałem właśnie wszystkie inne poglądy to propaganda hehe jakie to oczywiste. Tak się składa że postkomuna nie spełniała moich oczekiwań jeszcze przed pisem i obecne rządy nic nie mają do tego. @ reaktywator no to jednak się myliłem co do przodkow- przepraszam tylko szkoda ze Ty polbadziles przez propagandę jaka jest przekazywane po 89.
Zaspokję twoją chorą "ciekawoś" w stylu "dziedek z Wehrmachtu" - mój przodek przyjechał po wojnie z Niemiec gdzi był w niewoli, a jego brat ze wschodu z Wojskiem Polskim, gdzie zaciągnął się z łagru, po tym jak tam ruscy zabrali po pakcie Ribbentrop-Mołotow.
I to jest właśnie efekt propagandy PiSowskiej - kto nie z nami ten przeciwko Polsce, a jego przodek "przyjechał na ruskim czy niemieckim czołgu do Polski", by "wzywać do podpalania kościołów" - nawet mi cię @klopie trochę żal.
Niestey, doproweadził PiS do niemalże ruiny Polskę, wyprał mózgi niektórym, często przy pomcy Kościoła i Rydzyka (Rydzyk to nie Kościół , info dla poziomu kalopa), a teraz szuka wroga zewnętrznego gdzie się tylko da, by sprzedać to "ciemnemu ludowi".
Można w III RP uprawiać każdy rodzaj aktywności publicznej ale pod jednym warunkiem musi być ona przeciwko Polsce, musi być liberalno lewicowa, musi służyć postkomunie. Wtedy można pisać ksiazki zaangażowane, brać udział w wiecach politycznych, używać jak najbardziej obelzywych wyzwisk wobec demokratycznie wybranych władz państwowych i ich wyborców, wzywać do podpalania kościołów, wychwalać mafiozow reprywatyzacyjnych. Wtedy jest się obiektywnym dziennikarzem. Każdy śląd służby polskiej racji stanu, szacunku do narodowej historii i współczesnego panstwa jest wyśmiewana, napiętnowana jako propaganda i slużalczosc.
Mówicie ze wyborcy pisu są głupi i mało inteligentni. Przeczytajcie sobie to co piszecie, jakiego języka używacie elito narodu- wstyd. Ja wiem ze jest w was niemoc którą skala nie ogarnia ale wystarczy wygrać wybory i będziecie sobie robić po swojemu. Z takim nastawieniem do Polski i polskiego narodu lekko niebedzie- niestety dla was a dobrze dla Polski. @Reaktywator twoj przdek to przyjechał na ruskim czy niemieckim czołgu do Polski?
Mamy tu dyskusję czy ktoś czytał nie czytał, jak nie czytał to nie powinien się wypowiadać. Ja mam pytanie do osób które uważają że to ma znaczenie.
W „podręczniku” „historii” do 1979 roku są aktualne zdjęcia „dudy”, „kaczyńskiego” i „długonosa morawieckiego”. Pytam dlaczego tam są i czy macie na to uzasadnienie. A to że są każdy widzi.
Sprawdzian z HiTu:
1. Wykaż że Budka Suflera jest lepszym zespołem niż The Beatles.
2. Wyjaśnij dlaczego dzieci z probówki, in vitro i innego dziadostwa nie należy kochać.
3. Podaj 10 powodów że feminizm i nazizm to w zasadzie to samo.
4. Uzasadnij że zdjęcia Dudy, Morawieckiego, Kaczyńskiego i innych przywódców jedynie słusznej partii są konieczne ze względu na ich geniusz w okresie 1945 - 1979
5. Wykaż wyższość ludzi wierzących nad ateistami.
6. Podaj przyczyny konieczności tępienia ateizmu i chrystianizacji Europy.
I tak wygladałaby nauka na Hicie. To nie jest parodia. Wystarczy ?
Można protestować ale fakty są takie, że elektorat PiS do wykształconych i inteligentnych nie należy. Dlatego zmiany Czarnka są im na rękę, więcej hucpy, mniej nauki. Dzieciom ciemnego luda w to graj, bo też chcą być ciemnym ludem, dostawać, bo im się należy i leżeć do góry brzuchem. Czarnek dostanie awans, pochwałę, podwyżkę bo robi dokładnie to czego żąda PiS czyli ogłupia społeczeństwo i likwiduje polską edukację. I bredzi, że nauczycieli u nas dostatek. Być może, ale na kasach w Biedronce.
Ciekawe zjawisko jest, bo przecież książka napisana jest zgodnie z "nauką" kościoła, a tu taki problem pojawił się.
To nie jest podręcznik. To śmieć propagandowy.Roszkowski zniżył się do poziomu najgorszej części tzw. elektoratu.