DYSKUSJE
HiT nie jest hitem. Szkoły w Krośnie bez kontrowersyjnego podręcznika
negarsanel
03.09.2022 15:52
wyróżnione przez moderatora

To nie jest podręcznik. To śmieć propagandowy.Roszkowski zniżył się do poziomu najgorszej części tzw. elektoratu.

negarsanel
na forum od listopada 2017
haash
03.09.2022 15:49

kalop

Na jakim czołgu przyjechał twoj przodek jest oczywiste. Jest tylko kwestią to czy cala załoga była twoim przodkiem czy tylko jeden członek:):):)

haash
na forum od czerwca 2022
kalop
03.09.2022 13:35

O tym pisałem właśnie wszystkie inne poglądy to propaganda hehe jakie to oczywiste. Tak się składa że postkomuna nie spełniała moich oczekiwań jeszcze przed pisem i obecne rządy nic nie mają do tego. @ reaktywator no to jednak się myliłem co do przodkow- przepraszam tylko szkoda ze Ty polbadziles przez propagandę jaka jest przekazywane po 89.

kalop
na forum od maja 2022
reaktywator
03.09.2022 13:21

Zaspokję twoją chorą "ciekawoś" w stylu "dziedek z Wehrmachtu" - mój przodek przyjechał po wojnie z Niemiec gdzi był w niewoli, a jego brat ze wschodu z Wojskiem Polskim, gdzie zaciągnął się z łagru, po tym jak tam ruscy zabrali po pakcie Ribbentrop-Mołotow.

reaktywator
reaktywator
03.09.2022 13:03

I to jest właśnie efekt propagandy PiSowskiej - kto nie z nami ten przeciwko Polsce, a jego przodek "przyjechał na ruskim czy niemieckim czołgu do Polski", by "wzywać do podpalania kościołów" - nawet mi cię @klopie trochę żal.

Niestey, doproweadził PiS do niemalże ruiny Polskę, wyprał mózgi niektórym, często przy pomcy Kościoła i Rydzyka (Rydzyk to nie Kościół , info dla poziomu kalopa), a teraz szuka wroga zewnętrznego gdzie się tylko da, by sprzedać to "ciemnemu ludowi".

reaktywator
kalop
03.09.2022 11:34

Można w III RP uprawiać każdy rodzaj aktywności publicznej ale pod jednym warunkiem musi być ona przeciwko Polsce, musi być liberalno lewicowa, musi służyć postkomunie. Wtedy można pisać ksiazki zaangażowane, brać udział w wiecach politycznych, używać jak najbardziej obelzywych wyzwisk wobec demokratycznie wybranych władz państwowych i ich wyborców, wzywać do podpalania kościołów, wychwalać mafiozow reprywatyzacyjnych. Wtedy jest się obiektywnym dziennikarzem. Każdy śląd służby polskiej racji stanu, szacunku do narodowej historii i współczesnego panstwa jest wyśmiewana, napiętnowana jako propaganda i slużalczosc.

Mówicie ze wyborcy pisu są głupi i mało inteligentni. Przeczytajcie sobie to co piszecie, jakiego języka używacie elito narodu- wstyd. Ja wiem ze jest w was niemoc którą skala nie ogarnia ale wystarczy wygrać wybory i będziecie sobie robić po swojemu. Z takim nastawieniem do Polski i polskiego narodu lekko niebedzie- niestety dla was a dobrze dla Polski. @Reaktywator twoj przdek to przyjechał na ruskim czy niemieckim czołgu do Polski?

kalop
na forum od maja 2022
Pstef1
02.09.2022 21:22

Mamy tu dyskusję czy ktoś czytał nie czytał, jak nie czytał to nie powinien się wypowiadać. Ja mam pytanie do osób które uważają że to ma znaczenie.

W „podręczniku” „historii” do 1979 roku są aktualne zdjęcia „dudy”, „kaczyńskiego” i „długonosa morawieckiego”. Pytam dlaczego tam są i czy macie na to uzasadnienie. A to że są każdy widzi.

Pstef1
wed
02.09.2022 17:06

Sprawdzian z HiTu:

1. Wykaż że Budka Suflera jest lepszym zespołem niż The Beatles.

2. Wyjaśnij dlaczego dzieci z probówki, in vitro i innego dziadostwa nie należy kochać.

3. Podaj 10 powodów że feminizm i nazizm to w zasadzie to samo.

4. Uzasadnij że zdjęcia Dudy, Morawieckiego, Kaczyńskiego i innych przywódców jedynie słusznej partii są konieczne ze względu na ich geniusz w okresie 1945 - 1979

5. Wykaż wyższość ludzi wierzących nad ateistami.

6. Podaj przyczyny konieczności tępienia ateizmu i chrystianizacji Europy.

I tak wygladałaby nauka na Hicie. To nie jest parodia. Wystarczy ?

wed
Wasilij_Zajcew
02.09.2022 15:22

Można protestować ale fakty są takie, że elektorat PiS do wykształconych i inteligentnych nie należy. Dlatego zmiany Czarnka są im na rękę, więcej hucpy, mniej nauki. Dzieciom ciemnego luda w to graj, bo też chcą być ciemnym ludem, dostawać, bo im się należy i leżeć do góry brzuchem. Czarnek dostanie awans, pochwałę, podwyżkę bo robi dokładnie to czego żąda PiS czyli ogłupia społeczeństwo i likwiduje polską edukację. I bredzi, że nauczycieli u nas dostatek. Być może, ale na kasach w Biedronce.

Wasilij_Zajcew
ula
02.09.2022 14:14

Ciekawe zjawisko jest, bo przecież książka napisana jest zgodnie z "nauką" kościoła, a tu taki problem pojawił się.

ula
/7
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA