Dzień dobry Panie Krzanowski.
Czy mógłbym dowiedzieć się, dlaczego usunięto mój wpis.
Nie używałem żadnych wulgaryzmów i nie namawiałem nikogo do przemocy(werbalnej i fizycznej).
Zaproponowałem innym forumowiczom nakręcenie filmiku z kośnieńskiej starówki.
Jest Pan przecież obrońcą demokracji, wolnego słowa i myśli.(mam nadzieję, że tak zostanie).
Z poważaniem Bacardi13
Krosjej młodości, miasto z którego wyjechałem i obiecywałm sobie, że nigdy tu nie wrócę.... Wróciłem po wielu latach. Między innymi dlatego, że dzięki rządom Prezydenta Przytockiego to miasto zmieniło się o epokę. Kto pamięta, jak w latach 90-tych wyglądały tu ulice? Albojak tu były tylko trzy GS-owskie supersamy na całe miasto? Beznadzieja. No, ale takie yorgosowe gimbusy potrafią tylko narzekać! Jakoś pisowcy tu czeków z naszych podatków nie przywożą, miasto musi sobie radzić samo.
Black_crow zgadzam się z Tobą w 100%.
Wczoraj próbowałem wyjaśnić pewnej Pani że to trochę dziwne nawiązywać do polityki,kościoła itp pod artykułem nie związanym z tymi tematami.
Łezka się w oku kręci bo pamiętam taki Rynek w Krośnie. Pamiętam też pana Adama bo chodziłem do "czwórki " na początku lat 90 i choć nie miałem z nim wielu zajęć to wspominam go bardzo pozytywnie. Dobrze że ludzie dzielą się takimi filmami- dla młodszych to lekcją historii jak kiedyś wyglądało Krosno, dla starszych to chwila wspomnień.
Jestem po raz kolejny zniesmaczony zachowaniem redakcji portalu która pozwala na to żeby fanatycy różnych poglądów robili sobie z forum arenę starć. To miejsce dla lokalnych tematów ważnych dla lokalnej społeczności a nie na dysputy światopoglądowe i to na tak żenująco niskim poziomie.
Akurat prezydent Przytocki ma szczęście rządzić w latach, gdy wpływają największe subwencje z UE. Owszem grzechem by było nie stwierdzić, że nie przetrwonił i nie zmarnował tych pieniędzy.
Tragicznie wyglądał rynek w 1993 roku; "Syf, kiła i mogiła", brud i ubóstwo. Był po prostu ohydny. Z perspektywy czasu widać, co zawdzięczamy prezydentowi Przytockiemu i pieniądzom z Unii. Gdyby nie połączenie tych dwóch wymienionych, ciekawe gdzie bylibyśmy w tej chwili? Aż nie chcę sobie tego wyobrażać.
Z dzisiejszej perspektywy wydaje się, że Rynek był fajniejszy z zazielenioną częścią.
Nędza religijna jest jednocześnie wyrazem rzeczywistej nędzy i protestem przeciw nędzy rzeczywistej. Religia jest westchnieniem uciśnionego stworzenia, sercem nieczułego świata, jest duszą bezdusznych stosunków.
Religia zawsze zwalczała postęp bo zagrażał jej. Kopernik, Bruno, Galileusz. Masz chociaż książkę Faraon Prusa czy film Kawalerowicza. Cieszę się, że te filmy zostały upublicznione żeby pokazać jaki w Krośnie był syf i nadal jest.