DYSKUSJE
"Czegoś takiego nikt jeszcze nie stworzył". Domek z filcu dla dzieci
Dewast
03.05.2022 14:15

Visarionowicz, my tu w Polsce mamy takie powiedzenie:

"Mądrej głowie, dość dwie słowie. "

Więc jeżeli z powodu mojej słabej ortografii czegoś nie rozumiesz, to poproś, chętnie wytłumaczę....

PSDziś już ruskich nie lubisz, viserianowicz?A nie tak dawno wyłeś, że to nasi wyzwoliciele?...

PPS

To już nie do ciebie, viserionowicz, choć wiem, że ci nie da i błyśniesz jak zwykle swoją elokwencją...

...Skoro uważacie Polskich partyzantów za zbrodniarzy, to jak by nie patrzeć, wychodzi, że albo do Polski przyjechaliście na ruskich czołgach jako "wyzwoliciele", albo na niemieckich, niestety innej opcji nie ma.

Dobrym przykładem jest dzisiejsza Ukraina. Czy Ukraińscy dywersanci wysadzający mosty to są zbrodniarze?

Tak, ale tylko dla ruskiego agresora, dla Ukraińców to bohaterowie.

Czy rosjanie to wyzwoliciele Ukrainy?...

Dla Ukrainców to najeźdźcy (tacy jak dla Polski w '39), wyzwoliciele dla rosyjskiej propagandy.

Dokładnie ta sama sytuacja dotyczyła Polski, bo choćbyście nie wiem jakie bzdury pisali, to ruski 17 września, do Polski wkroczyli jako najeźdźcy, a nie jako wyzwoliciele, więc składając kwiaty pod ich pomnikami, tak jak to czynicie, pokazuje, kim tak naprawdę jesteście, bo Polakami na pewno nie.

Dziś mam Polski święto i jak by ten cały unijny kołchoz, wyciągał jakieś lekcje z historii, albo zwyczajnie ją szanował, to również by dziś świętował, bo konstytucja z 3,V była pierwszą w EUROPIE, no ale kto by sie jakąś tam Polską przejmował, skoro sami "Polscy" europosłowie w tym dniu również s**** do własnego gniazda.

Dewast
na forum od listopada 2017
skynet
03.05.2022 10:54

...nie dziwi nic;)

Państwo z kartonu, rządzący z guana to i domki z filcu....

skynet
ostrzyzonykciuk
03.05.2022 10:45

Podpisuję się pod wpisem black_crow. Żenująca postawa redaktora naczelnego.

ostrzyzonykciuk
black_crow
03.05.2022 10:00

Obserwuję Krosno24 niemal od samego początku. Lokalny portal piszący o lokalnych sprawach bardziej lub mniej ważnych dla lokalnej społeczności. Niestety z biegiem lat zaczeły się przebijać tu i ówdzie osobiste przekonania redakcji (lub redaktora naczelnego), wyróżnianie wpisów skłaniających się ku pewnym poglądom, kasowanie innych, pozwalanie na wulgarne wpisy skierowane ku pewnym odbiorcom, promowanie jednych poglądów politycznych i wydarzeń zwiazanych z jedną ze stron. Ogólnie podsumowując powolna droga od lokalnego portalu dla lokalnej społeczności do kolejnej tuby politycznej jakich wiele na medialnym rynku (z tym że na skalę lokalną). Ale mimo tego iż nie jestem już mieszkańcem Krosna to nadal interesuje mnie co się dzieje w moim rodzinnym mieście. A tematy są jakie są, są takie jak Krosno czyli małomiasteczkowe i nudnawe. Takie jest Krosno i był czas przywyknąć. Czytam różne portale z różnych stron barykady i o różnej tematyce ale chyba pierwszy raz widzę redaktora naczelnego wdającego się w pyskówkę na forum.

black_crow
na forum od kwietnia 2019
macieks
03.05.2022 09:58

Otwieram Krosno24 i czytam nagłówek : "Czegoś takiego nikt jeszcze nie stworzył..."Ale niestety ta druga część kompletnie mnie wybiła, bo myślałem, że może ......nie wiem..... coś Elon Musk nowego wypuszcza na rynek, albo leci Teslą na Marsa,.... albo, że Krosno będzie całkowicie wolne od smogu jako pierwsze miasto w Polsce, a tu..... OMG.... domek z filcu... zmienił moje życie całkowicie :) Wole już chyba czytać gazetkę z Lidla, tam to dziennikarstwo jest bardziej zaawansowane, a artykuły mniej sponsorowane.

macieks
na forum od kwietnia 2022
viserion
03.05.2022 09:52

dewaścik

Pisz po polsku. Nie nauczyli na Kremlu języka polskiego, czerwony onucarzu? Twój ojczysty, rosyjski, też tak kaleczysz?

viserion
Konto zablokowane
reaktywator
03.05.2022 07:56

Jakie to typowe dla "ciemnego luda" - "

2. To ja proponuję się dokształcić na temat zbrodni armi radzieckiej, jakie ci "wyzwoliciele" dokokuwali na obywatelach polski...

Na wzmiankę o zbrodniach niektórych "żołnierzy wyjklętych" odpowiedzią jest, "a inni też kradli" i zaraz typowa sugestia rodem z Rydzyka czy TVPiS-

- "Dlaczego panu redaktorowi nie p[rzeszkadzaja zbrodniarze niemieccy, czy rosyjscy? Jakieś powinowactwo?"

Dewast już wie, że Redaktorowi nie przeszkadzają inni zbrodniarze, bo to powinowaci..., a Tuska przecież po niemiecku szprecha...

Biedni ci ludzie, choć dorze się mają w tym swoim ciele i duchu...

reaktywator
Dewast
03.05.2022 00:04

Adrian Krzanowski:( 2) ... nie opisujemy też tzw. obrzędów religijnych, to sprawa wierzących motocyklistów;)To też dobre.I takie PRAWDZIWE, szczególnie po przeczytaniu artykułu sprzed tygodnia o tym, co sie działo w kościele.Czy Pan redaktor Krzanowski, czyta to, co sam napisał?A nie, przepraszam, bo w tamtym artykule chodziło o to, że w kosciele, do którego nie chodzicie, powiedziano ,coś co nie chcecie słyszeć, no ale skoro tego nie chcecie opisywać, ale opisaliście, to nie ma problemu.

Jak to dobrze, że macie takich bezkrytycznych czytelników jak vesarion, wed, czy reaktywator... łykaja wszysko jak leci, prawda?

Wr ecz chcaiło by sie POwiedzieć, że spijają słowa z ust redaktora, no ale... ech...

Dewast
Dewast
02.05.2022 23:40

Andrzej Krzanowski,

1. Dobremu dziennikarzowi wystarczy tylko data, a jak by pan nie wiedział, to Krosno wciąż leży na terytorium Polski

2. To ja proponuję się dokształcić na temat zbrodni armi radzieckiej, jakie ci "wyzwoliciele" dokokuwali na obywatelach polski. Mapę już chyba podesłałem, więc za co niby mam im dziękować?

Pan dziękuje złodziejopwi, za toże nie okradł panu całego mieszkania???

Dlaczego panu redaktorowi nie p[rzeszkadzaja zbrodniarze niemieccy, czy rosyjscy? Jakieś powinowactwo?

Tak byli, podobnie jak w ramach dzisiejszej wojny, też są po obu storonach, Więc może "uczciwy" redaktor skrobnie coś o zbrodniarzach z jedne jak i z drugiej strony?

Nie?

A może coś o zbrodniażach w PRL ale tych z lokami?

Też nie?

No właśnie, to jest właśnie ta pana tedaktora uczciwość. W szregach AK byli zbrodniarze, więc nie piszemy ale o reszcie zbrodniarzy też cisza, bo....

I pan się podpisuje jako dziennikarz???

Jpde...

Dewast
Adrian Krzanowski
02.05.2022 23:22
Dewast:

1) co w święcie flagi i zaproponowanych akapitach z wikipedii jest lokalne i autorskie? Nic. Zero. Uwielbiam jak jakiś anonim z komentarzy poucza dziennikarzy z 20-letnim doświadczeniem, a na końcu się okazuje, że jedyne co potrafi to kopiuj-wklej z wikipedii

2) proszę się dokształcić o tzw. żołnierzach wyklętych, było tam wielu polskich zbrodniarzy, ich czczenie to jakiś gwałt na patriotyzmie: https://zolnierzeprzekleci.wordpress.com/zbrodnie-podziemia-powojennego/
Adrian Krzanowski
na forum od października 2017
/5
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA
Reklamę wyświetlono 5169 razy