Odnośnie propagandy - teraz to już nie Tusk wszystkiemu winien, ale również Putin - największa od 24 lat inflacja to nie inflacja, a Put_inflacja i to on jest winien, że jeszcze przed wojną iflacja z m-ca na miesiąc szalała, Glapiński zapewniał, że grozi nam deflacja..., a w rezultacie kredytobiorcy którzy wzaięli kredyt i zaufali państwo, teraz płacą ratę kredytu około 1000 zł więcej. I nie przeszkadza to dewascikom, że premierowi nos już się nie wydłuża, bo już osiągnął kosmiczą długość i jest niezmierzalny.
Zresztą premier jako finansista wie i jest mu na rękę tak wysoka inflacja, bo ma większe wpływy do budżetu i śmiało może nawet dać pitnastkę, gdyż przy tej inflacji i tak mu zostanie na pincet+ - piniądz jest i będzie, a ty Polaku ciesz się, że ci PiS_da..
@Dewast, to że głosowałeś na K15 wcale mnie nie dziwi, podobnie jak i to , że zagłosujesz na PiS - akurat to twoje wyznanie dokładnie określa stan twojego umysłu, czy czegoś co tam jeszcze pozostało.
Trochę wstyd, że też na PO głosowałeś, ale mam nadzieję, a raczej pewność, że było to jeszcze przed wypraniem cii mózgu.
Dewast no nie chwaląc się , ale czytając twoje wpisy muszę stwierdzić , że jestem mądrzejsza od ciebie. Dużo mądrzejsza. Sorry . Ale mam dla ciebie dobrą radę. przestań już gapić się w szambo wTVPiS. To na pewno pomoże.
Zadziwia to, że i w Polsce, i w Rosji znaczna grupa osób wypiera ze swojej świadomości fakty a propagandę łyka jak pelikan ryby (czytaj dewast).
dewast@ za malutki jesteś żeby mnie obrazić. Jesteś tylko pisowskim katolikiem zapewne na usługach Kremla, prostackim nieukiem co wyraźnie widać po twojej pisowni.
tvpis od 8 lat konsekwencje jeden do jednego robi dokładnie to co Putin i to w tym samym duchu. Właściwie jesli chodzi o propagandę którą sączą to jest to narracja Kremla (czytaj dewast). Jedyną różnicą miedzy pisem a putinem jest to, że pis nie prowadzi otwartej wojny z innym krajem, tylko wojnę domową z połową Polaków.
dewaściku przychlaściku
Nie sądź wszystkich wg siebie. To że Ty obciągasz plebanowi nie znaczy że wszyscy to robią, kupiony za parę groszy wiecznie nachlany pisopachołku.
Wysusz onuce w piekarniku i jazda do kościółka!
Zakłamany jak katolik - twierdzą nie tylko protestanci. Mózgi sprane i zniewolone mistyfikacją uwierzyły, że aborcja jest światopoglądem, a nie jak w 96% krajów na świecie prostym zabiegiem medycznym, bez żadnych następstw dla zdrowia kobiet, notabene często ratuje życie i zdrowie. Wiec uwierzą w każdą inną bzdurę - nie tylko w Niemca w Tusku, w ukrytą opcje niemiecką na Śląsku, ale nawet w knucie Tuska z Putinem.Obsesja na temat Tuska ma podłoże czysto osobiste, nawet osobistej nienawiści wicepremiera ds. bezpieczeństwa, a nie czysto światopoglądowe, czy tez polityczne.Codzienny refren Tuska w tvpis po niemiecku - „für Deutschland” słyszeliśmy już setki razy, ale nadal nie czyni z Tuska Niemca! Słabi macherzy i mierny etos!Nawet niemieckiego trudno się uczyć od Tuska - mówi po niemiecku z bardzo mocnym polskim akcentem, wiec wyjątkowo nieudolne to sugerowanie Niemca w Tusku.Notabene Tusk w rzeczywistości mówił - „nicht nur für Deutschland, sondern für ganz Europa”!!! - „nie tylko dla Niemiec, lecz dla całej Europy”!!!Jedynie „ciemny lud” wszystko kupi - nie tylko dziadka w Wehrmachcie, ale nawet Niemca w Tusku.Lud zaczadzony oparami kościelnego kadzidła kupuje jeszcze więcej. Mozgi zniewolone i zaczadzone koscielnym kadzidlem!Mózgi zniewolone tajemnica wiary. Opary kościelnego kadzidła to zasłona dymna dla mistyfikacji.To prawdziwa tragedia. Tragedia bez końca…
Putin znalazł sobie konie trojańskie w Europie, Le Pen, Orbán, Salvini i jednego osła, do którego nie mógł pójść osobiście, więc wysłał do niego orbana. Jak ktoś czytał o praniu mózgów obywatelom Rosji przez reżim putina i widzi, co robi obecny rząd Polski, zada sobie pytanie, czy szczerbaty jest inspirowany, czy sterowany?