DYSKUSJE
Krośnianie sami mogą się przekonać, jak działa propaganda TVP
krowa
01.05.2022 13:46

Czyzyk 55jesteś młody i Gomułke znasz z przekazu, ja za jego panowania dorastałem i widziałę jak budował się kraj po zniszceniach wojennych. Przypomnę Ci tylko, że Polska w 1979 r. nie miała długu. Udzieliła natomiast kredytu Indiom ww wysokości 400 mln dolarów. Tu trzeba wziąć pod uwagę stosunki Warszawa Moskwa.

krowa
na forum od listopada 2017
krowa
01.05.2022 13:38

Szanowni inernauci małpiarze. Czy wy kiedyś nauczycie się samodzielnie myśleć, czy tylko małpować? Poszedłem na to spotkanie bo miałem do Tuska pare pytań. niestety reżyserka dawała możliwość zapytania tylko zaufanym posadzonym w w pierwszym rzędzie. Na widok mojej ręki skinęła spoufalająco głowa i nie zwracała uwagi na ból mojej ręki trzymanej w górze. Wychodząc ze spotkan ia, uczestnicy z wyrozumieniem okazywali mi aprobatę. Podpadłem u znajomych, bo po co ja tam poszedłem. Pozwole sobie w tym miejscy przypomnieć pierwsze zdanie jakie przeczytałem w podręczniku do ekonomi /rok64/65/ "lkażdy rząd jest aparatem ucisku". Uczono nas oberwować i pracować fizycznie a nie prace zastępować pieniędzmi . Co z wora pieniędzy jak obiadu nie ma kto zrobić z lenistwa. Tak więc 500+ /pierwsa wersja miała sens/ a pozostałe do kosza. Proszę mi powiedzięć czy z mordowania poczętych dzieci /grzech bardzo ciężki/ wyrośnie chociaż jedno ziarnko pszenicy żeby można było coś zjeść.. Ci. którzy tego się domagają, chcą likwidacji Polski, bo czy może istnieć kraj bez narodu /Polska to słowianie a nie żydzi niemcy itd/. Czy nie robią tego rosjanie w Ukrainie? Strajkujących z powodu niskich zarobków do obozów pracy i nauczyć piosenki, " A nasz premier złoty uyczy nas roboty bo kto nie pracuje, ten posiłku nie skosztuje". Wbrew pozorom to jest prawda. Wypowiedź Tuska ani naczelnego Krosna 24 mnie nie zaskoczyła. Nie od dziś wiadomo kogo reprezentyje naczelny krosna 24. Krzystają z okazji należało zapytać Tuska co z łącznicą kolejową Krosno -Rzeszów. Obecnie wdrażany do realizacji wariant 2 to łącznica Jasło bis - Rzeszów a nie Krosno - Rzeszów. Skloro posłowie i działacze PiSu tego nie rozumieją t o może Tusk chcącpozyskać wyborców zaakceptowałby potrzebe całego Południowego Podkarpacia. Może p. Krzanowski z p. Przytockim inaczej spojrzaliby na noormalność, Najekonomiczniejsze i najefektowniejsze rozwiąznie to Krosno Turaszówka Ustroba Wojaszówka Rzeszów.

krowa
Czyzyk55
01.05.2022 12:54

Tusk do propagandy to jedyny człowiek a Krosno z prezydentem to wiadomo ,że jest przesiąknięte platformą w większości , to pzostałości Gomułki

Czyzyk55
mikser
01.05.2022 12:52

Ciekawe czy ten cały dewast to pisze te swoje brednie na zlecenie czy się po prostu nimi onanizuje jak nie przymierzając szalony antek

mikser
bozy_dar
01.05.2022 12:15

Putin znalazł sobie konie trojańskie w Europie, Le Pen, Orbán, Salvini i jednego osła, do którego nie mógł pójść osobiście, więc wysłał do niego orbana. Jak ktoś czytał o praniu mózgów obywatelom Rosji przez reżim putina i widzi, co robi obecny rząd Polski, zada sobie pytanie, czy szczerbaty jest inspirowany, czy sterowany?

bozy_dar
reaktywator
01.05.2022 09:16

Odnośnie propagandy - teraz to już nie Tusk wszystkiemu winien, ale również Putin - największa od 24 lat inflacja to nie inflacja, a Put_inflacja i to on jest winien, że jeszcze przed wojną iflacja z m-ca na miesiąc szalała, Glapiński zapewniał, że grozi nam deflacja..., a w rezultacie kredytobiorcy którzy wzaięli kredyt i zaufali państwo, teraz płacą ratę kredytu około 1000 zł więcej. I nie przeszkadza to dewascikom, że premierowi nos już się nie wydłuża, bo już osiągnął kosmiczą długość i jest niezmierzalny.

Zresztą premier jako finansista wie i jest mu na rękę tak wysoka inflacja, bo ma większe wpływy do budżetu i śmiało może nawet dać pitnastkę, gdyż przy tej inflacji i tak mu zostanie na pincet+ - piniądz jest i będzie, a ty Polaku ciesz się, że ci PiS_da..

reaktywator
reaktywator
01.05.2022 08:36

@Dewast, to że głosowałeś na K15 wcale mnie nie dziwi, podobnie jak i to , że zagłosujesz na PiS - akurat to twoje wyznanie dokładnie określa stan twojego umysłu, czy czegoś co tam jeszcze pozostało.

Trochę wstyd, że też na PO głosowałeś, ale mam nadzieję, a raczej pewność, że było to jeszcze przed wypraniem cii mózgu.

reaktywator
wed
01.05.2022 08:23

Dewast no nie chwaląc się , ale czytając twoje wpisy muszę stwierdzić , że jestem mądrzejsza od ciebie. Dużo mądrzejsza. Sorry . Ale mam dla ciebie dobrą radę. przestań już gapić się w szambo wTVPiS. To na pewno pomoże.

wed
salvator_mundi
01.05.2022 07:45

Zadziwia to, że i w Polsce, i w Rosji znaczna grupa osób wypiera ze swojej świadomości fakty a propagandę łyka jak pelikan ryby (czytaj dewast).

salvator_mundi
na forum od września 2021
salvator_mundi
01.05.2022 07:43

dewast@ za malutki jesteś żeby mnie obrazić. Jesteś tylko pisowskim katolikiem zapewne na usługach Kremla, prostackim nieukiem co wyraźnie widać po twojej pisowni.

tvpis od 8 lat konsekwencje jeden do jednego robi dokładnie to co Putin i to w tym samym duchu. Właściwie jesli chodzi o propagandę którą sączą to jest to narracja Kremla (czytaj dewast). Jedyną różnicą miedzy pisem a putinem jest to, że pis nie prowadzi otwartej wojny z innym krajem, tylko wojnę domową z połową Polaków.

salvator_mundi
na forum od września 2021
/23
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA