Lepiej , że strajkują egzaminatorzy niż prokuratorzy gdyż ci ostatni to w większości przypadków sprawy tylko umarzają , a jakiekolwiek odwołania nie mają sensu i też z regóły kończą się tym samym. Proponuje z dala od sądów.
Nie rozumiem tego strajku. Przecież Matłousz mówił w TVPInfo , że płace Polaków wzrastają szybciej niż inflacja. Glapi mówił , że Polakom pieniądze wysypują się z kieszeni i każdego Polaka stać na wczasy za granicą. Poza tym mówił, że mamy tyle kasy , że każdy w Europie może od nas pożyczać. Czyli jak im brakuje niech pożyczą od Glapińskiego , przecież my też mieszkamy w Europie. A jak już jest naprawdę problem to niech idą do sądu. Zbyszek Zero powiedział , że sądy są już nasze. Dlatego dziwi mnie ten strajk - więcej zaufania do rządu Panowie
Ci ludzie decydują kto ma dostać prawo jazdy. Egzaminują ich więc myślę że należy im się kasa. W odróżnieniu od darmozjadów policjantów którzy nic nie robią. Prosty przykład przy pięknej pogodzie na odległości ok 80 km 3 patrole policji . Tak jak dzisiaj czyli gołoledź ani jednego patrolu dlaczego no po co się wychylać marznąć na wietrze i polu. Ruszcie 4 litery i dajcie mandaty drogowcom bo pada od niedzieli i nic nie jest zrobione w temacie odśnieżania. Pewnie to wina TUSKA. Za co wzięliście te nagrody o których szumnie w TVP PiS.
Syn zdaje egzamin i ojciec do egzaminatora, bedzie ciezko, chyba nie zda . Egzaminator, zalozy sie Pan o 2,000 zl ze zda za pierwszym razem?
@mr_nobody oczywiście, że zasługują tylko dlaczego ciągle ktoś przywołuje PRLowsie sposoby na godny zarobiek pokroju 13-stej pensji ? Godna płaca to wysoka podstawa plus ewentualny dodatek a premia ? Skoro utrzymują się wyłącznie z egzmanów to na jakiej podstawie miałaby zostać wyliczona ? Od ilości oblanych osób za byle głupoię ? Co do zawodu to koledzie chciałem wytłumaczyć zasuwanie za minimalną krajową co dotyczy głównie osoó bez zawodu/wykształcenia, żeby zostać takim egzamintorem to trzeba najpierw swoje odpracować w szkole nauki jazdy, wyjeździć z kursantami ponad 150 godzin (jeśli dobze pamiętam) a następnie zdać państwowy egzamin na egzaminotra - więc nie ma tego czegoś z niczego ani bez własnego zaangażowania.
@MaczetorRK hahah typowy p0laczek za granicą, to już w Holadnii MACIE ? Czyżby nagle była Twoim ojczycstym krajem bo zapierdzielasz na paleciaku w magazynie ? xD NIgdzie nie napisałem, że się nie należy, każdmu należy się GODNA wypłata ale pod warunkiem, że na swoją pensję zarobią swoją pracą oraz wymagania nie odstają od realiów. Nie wyobrażam sobie żeby np sprzątaczka w biurze zarabiała nagle 5 tys netto bo ciężko pracuje, jej praca nie jest tyle warta w polskich warunkach. A do pensji mnimalnej mi daleko, jak się ma troty zamiast mógzu to się zasuwa za minimlaną i do nikogo nie można mieć pretensji, że czas kiedy trzab było uczyć się jakiegoś zawodu z godnymi zarobkami przebimbało się na dyskotekach i wagarach.
@razr akurat w przypadku "egzaminatorów" to nie trzeba się "zawodu" uczyć. W dodatku ,to w Krośnie i ogólnie w Polsce jest jakieś nieporozumienie z tak małą zdawalnością . To już nawet nie jest żenada - to upadek całkowity systemu szkolenia-zdawania na prawo jazdy. Błędy popełnia każdy kierwoca , o egzaminatorach nie wspomnę , a jeżeli uczynili sobie z oblewania ludzi sposób na życie , to zawsze mogą ten sposób zmienić jak każdy. Z drugiej strony oczywiście , że każdemu należy się godna wypłata , i jeżeli uważa , że zarabia za mało lub jest traktowany niesprawiedliwie - to osobiście uważam , że każdy ma prawo walczyć o swoje - pracownicy WORD również
@MaczetorRK hahah typowy p0laczek za granicą, to już w Holadnii MACIE ? Czyżby nagle była Twoim ojczycstym krajem bo zapierdzielasz na paleciaku w magazynie ? xD NIgdzie nie napisałem, że się nie należy, każdmu należy się GODNA wypłata ale pod warunkiem, że na swoją pensję zarobią swoją pracą oraz wymagania nie odstają od realiów. Nie wyobrażam sobie żeby np sprzątaczka w biurze zarabiała nagle 5 tys netto bo ciężko pracuje, jej praca nie jest tyle warta w polskich warunkach. A do pensji mnimalnej mi daleko, jak się ma troty zamiast mógzu to się zasuwa za minimlaną i do nikogo nie można mieć pretensji, że czas kiedy trzab było uczyć się jakiegoś zawodu z godnymi zarobkami przebimbało się na dyskotekach i wagarach.
bardzo dobra decyzja, nareszcie zmniejszą się korki w Krośnie :D