Biorąc pod uwagę że wg badań około 30 proc księży to geje to mamy nierozwiazywalny problem. Co wy macie z tą seksualnością drodzy katole?
@balrog to jest nowoczesność, którą próbuje już niemal siłą się wmawiać, że każdty powinien tolerować, akceptować i wspierać.
Ludzie i tak będą akceptować to co im pasuje, nikt nie będzie specjalnie trakować ludzi LPGT tylko dlatego, że oni tego sobie tak życzą.
"Róża jest osobą niebinarną, czyli taką, której tożsamość płciowa wykracza poza tradycyjny podział na biologiczną tożsamość męską i żeńską. Naprzemiennie używa zaimków żeńskich i męskich. Stąd w końcówce jej nazwiska litera „x”, która nie wskazuje na płeć."
"Natomiast Yadwiga na razie nie widzi potrzeby określania swoich zaimków, choć przyznaje, że lubi feminatywy, czyli żeńskie formy gramatyczne nazw zawodów i funkcji."
To jakiś opis przypadków z Jarosławia?
Czyli jakie są te problemy osób LGBTQ+ w Krośnie? Tak konkretnie, jakie, bo w tym artykule nie wymieniono żadnego. Ktoś odpowie cytatem z wypowiedzi jednej z tych osób:
"U mnie to jest ciągłe życie w strachu"
Tymczasem dalej czytamy relacje z imprezy organizowanej przez "tęczowe" środowiska:
"Na szczęście w trakcie imprezy nie doszło do niemiłych incydentów"
Coś tutaj się wyklucza. Gdzie ta rzekoma nietolerancja, dyskryminacja? Otóż nigdzie. To tworzenie sztucznych problemów, żeby takie kolektywy mogły z nimi bohatersko walczyć. W strachu żyje na co dzień mnóstwo ludzi, w strachu o swoją dalszą przyszłość ze względu na problemy ekonomiczne, rodzinne, zmartwienia nie omijają nikogo - rzeczywistość bywa okrutna.
Jestem osobą niepełnosprawną fizycznie w stopniu znacznym i mam prawdziwe problemy. Głupia wizyta u dentysty wiąże się z wielogodzinną gehenną, potrzebny jest transport karetką do szpitala, na taki transport trzeba załatwić zlecenie, zupełnie niepotrzebną papierologię. Przemieszczanie się wewnątrz szpitala, tragedia, jakieś noszenie na noszach po schodach, z wind nie można skorzystać, przystosowanych do potrzeb osób takich jak ja wewnątrznie ma. Gabinet też niedostosowany, co generuje problem nie tylko dla mnie, dla lekarza też. Wizyty u innych specjalistów? Można o tym zapomnieć, albo borykać się z niepotrzebną, uciążliwą hospitalizacją, co znowu generuje problem nie tylko dla mnie, aler ównież dla lekarzy. Przecież opieka lekarska to jedna z moich podstawowych potrzeb. Transport z mieszkania nawet do karetki, kolejny problem, jestem tzw. "więźniem 4 piętra". Może jakaś pomoc dla moich przemęczonych rodziców? A może jednak... nie! Zatrudnienie znalazłem we... Wrocławiu (!), to praca zdalna, miałbym żyć z groszowej renty? Co robi Krosno żeby aktywizować, pomagać jeżeli chodzi o zatrudnienie takim osobom jak ja? Ile jest podobnych mi niepełnosprawnych, żyjących gdzieś na marginesie, z mnóstwem realnych kłopotów? To są dopiero problemy i życie w prawdziwym, nie wyimaginowanym strachu. Ktoś to nagłaśnia? Odpowiedź brzmi nie. Przynajmniej nie tutaj. W zamian mamy inne, ważniejsze priorytety, czyli "Problemy osób LGBTQ+ w Krośnie". Na koniec znowu zapytam, jakie konkretnie są te problemy?
Podsumowując, brawa dla portaluKrosno24 za płynięcie z nurtem głównego ścieku i politpoprawnością. Zajmujecie się naprawdę "istotnymi" problemami ludzi, tak trzymać!
Wstyd mi za te komentarze. Ogromny szacunek dla osób które działają by zmienić świat (w tym Krosno) na lepsze. Trzeba być potworem żeby być przeciwko i tu nie ma dyskusji. Można mieć rózne poglądy ekonomiczne, estetyczne, ale nie pałać nienawiścią do innych.... tyle i kropka kuzwa
I to jest właśnie tolerancja wg Krzanowski24.cccpUsunięto moje komentarze tylko za to, że jestem owczarkiem niemieckim i kocham jałówkę Mućkę!
Czy gdy miłosierny bóg paląc żywcem rozwiązłych mieszkańców Sodomy i Gomory dał szansę dzieciom i starcom? Czy poleciał hurtem?:):):)
@salvator_mundi to co wszyscy z nią mają - nie lubimy wpychanej na siłę