DYSKUSJE
"Ludzie to nie pionki". Krośnianie solidaryzują się z uchodźcami
pkc11
18.10.2021 19:21

ci sami ,którzy maszerują w strajku kobiet aby abortować dzieci ,teraz wielkodusznie chcą POmagać imigrantom....wzruszające...

pkc11
Konto zablokowane
pkc11
18.10.2021 19:09

tłum w liczbie 15 osób:) rozumiem ,że każda z tych osób przyjmie imigranta pod swój dach...

pkc11
Konto zablokowane
yes
18.10.2021 19:06

Mam dla tych pań propozycję , zawiozę te panie do Paryża do Chapelle-Pajol w Barbes, na styku X i XVIII dzielnicy Paryża,gdzie grupy młodych mężczyzn utrudniają kobietom wstęp do pobliskiej stacji metra la Chapelle. Są to milusińscy imigranci którzy zaczepiają i napastują kobiety niezależnie od ich wieku i koloru skóry. Mężczyzna, europejczyk w niektórych dzielnicach jest niemile widziany a o kobietach nie wspomnę. Chcecie Paryż w Krośnie?, to tylko z lat XX wieku.

yes
na forum od listopada 2017
bozy_dar
18.10.2021 18:50
wyróżnione przez moderatora

Dobrze, że są jeszcze w Polsce ludzie, którzy mają chrześcijańskie sumienia i potrafią upominać się o prawa bliźnich i godność Polski.

bozy_dar
Szwejk
18.10.2021 18:12

Jak widzę napis " żadnych granic " i młodą dziewczynę która to trzyma to mi się słabo robi. Nigdzie nie była, nic nie widziała, ale strajkuje. Ciekawe co by było jak by ją nagle otoczyło 20 napalonych emigrantów. Niech jedzie do Francji,Włoch i się przejdzie wieczorem po ulicach, wtedy zobaczy co to są za emigranci. A dlaczego nikt nie trzyma tabliczki " przyjmie emigranta i zapewnię mu pracę i mieszkanie " Najlepiej pokrzyczeć, pochodzić w kółko i wrócić do domu zadowolony że się pokazało jaki ja jestem super.

Szwejk
skynet
18.10.2021 17:55

Jeden jedyny argument wolackiego pseudokatolika: "weźcie uchodźców pod swój dach". Ale to nie niewierzący bredzą o miłosiernym bogu i naukach jezusa:) macie teraz okazję udowodnić kim jesteście i w co wierzycie, bo chyba dawanie na tacę i beczenie "moja wina" to wszystko na co was stać.

I idąc tokiem waszego "rozumowania" to może obrońcy uszkodzonego płodu wezmą takie dzieci na wychowanie i zadość uczynią ofiarom pedofilów w sutannach? Tak to działa?

skynet
salvator_mundi
18.10.2021 16:59

JAN PAWEŁ II O UCHODŹCACH

"Kościół obserwuje z głęboką pasterską troską zjawisko przemieszczania się coraz większych grup migrantów i uchodźców, stara się poznać jego przyczyny oraz szczególne warunki, w jakich żyją ci, którzy z różnych powodów zmuszeni byli opuścić swą ojczyznę. Wydaje się bowiem, że położenie migrantów i uchodźców staje się na świecie coraz gorsze. Całe społeczności muszą czasem opuścić rodzinną ziemię, aby schronić się przed przemocą i nieustannymi prześladowaniami; częściej jednak nędza i brak perspektyw rozwoju jest przyczyną, dla której jednostki i rodziny decydują się na emigrację, aby szukać środków do życia w dalekich krajach, gdzie niełatwo jest znaleźć gościnne przyjęcie. Podejmuje się wiele inicjatyw, aby polepszyć położenie migrantów i uchodźców i ulżyć ich cierpieniom. Tym, którzy się nimi zajmują, pragnę wyrazić szczere uznanie, a zarazem zachęcić ich serdecznie, by kontynuowali tę wielkoduszną posługę, pokonując liczne trudności, spotykane na tej drodze. [...] Dla chrześcijanina okazywanie życzliwości i solidarności obcokrajowcowi jest nie tylko nakazem ludzkiej gościnności, ale także konkretnym obowiązkiem, wynikającym z wierności nauczaniu Chrystusa.

www.maitri.pl/gazetka/my_21/html/papiez.htm

mimeko1811

Sam widzisz co znaczy "wiara":)

salvator_mundi
na forum od września 2021
rogol
18.10.2021 16:43

A jak to jest na granicy ukrainsko polskiej,puszczaja bez przeszkud tylko z bialorusi do polski nie wolno.

rogol
Konto zablokowane
mimeko1811
18.10.2021 16:31

Ja to tylko tu zostawie.

Krzyżacy też byli wyznania katolickiego.

pl.wikipedia.org/wiki/Zakon_krzy%C5%BCacki

mimeko1811
na forum od kwietnia 2020
salvator_mundi
18.10.2021 16:25

Przecież to wasza głowa kościoła katolickiego nawołuje do miłosierdzia:) Jesteście bardziej papiescy od papieża?

salvator_mundi
na forum od września 2021
/11
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA