DYSKUSJE
"Ludzie to nie pionki". Krośnianie solidaryzują się z uchodźcami
Paulo99
18.10.2021 22:05

Widzę, że tępi antyklerykalowie na forum mają pożywkę, bo Polacy- w większości Katolicy ośmielili się sprzeciwić grze bialoruskiego dyktatora. A jak nie ma argumentów, to zawsze następuje szantaż emocjonalny i przywoływanie Katolików do porządku. Wtedy społeczna nauka Kościoła Katolickiego staje się ważnym drogowskazem zachowań w życiu społecznym i politycznym. Oczywiście nie dotyczy to grzechu cudzołóstwa, sodomii ani zabicia dziecka w łonie matki. To przecież postęp i tolerancja. Po naukę Kościoła sięga się wtedy, kiedy to wygodne i trzeba pokazać Katolikom, jacy są podli. Katolicy mają zawsze w pokorze pochylić głowy i spełniać żądania jak leci. A jak nie, to w drugi policzek. Otóż- g... prawda. Jezus nie pomógł wszyskim, nie uzdrowił wszyskich, nie wszystkich dobrze potraktował i nie był pokorny, a z pewnościa nie ugiąłby sie przed szantażem białoruskiego satrapy.

Paulo99
Konto zablokowane
salvator_mundi
18.10.2021 22:04

Wy dalej swoje forumowi pseudokatolicy:) Nigdy się niczego nie nauczycie co mnie specjalnie nie dziwi bo po co mielibyście chodzić do kościoła po cotygodniowe wytyczne? Nazywacie bliźnich bydłem... co na to powiedziałby Jezus? Przecież według waszych baśni bóg stworzył człowieka na własne podobieństwo, więc uchodźcę też:) a wy go od bydła wyzywacie... Mieszacie bimber z dopalaczami i wchodzicie na wyższe obroty w rozmyślaniu. Trzeba dać uchodźcom jedzenie i leki ale nie wpuszczać na teren UE i jest po temacie. Gadanie, że to potencjalni mordercy to paranoja, to raczej jelenie, którzy dali się nabrać, że jak zapłacą to dostaną się do Unii a czeka ich życie w lesie i prawdopodobnie zejście z tego świata tej zimy. Troszkę rozwagi i szacunku dla drugiego człowieka życzę, bo uchodźcą to człowiek.

salvator_mundi
na forum od września 2021
87_DRAGON_87
18.10.2021 21:51

Tak tylko że uchodźcy Biblijni to byli normalni ludzie a nie tak jak to bydło co przyjeżdża pod nasze granice i sieją popłoch więc nie pieprz głupot o uchodźcach i nie wyjeżdżaj że nie katoliccy jesteśmi możecie się zgłosić że ich weźmiecie pod dach i ich żywcie

87_DRAGON_87
na forum od listopada 2017
Partyzant
18.10.2021 20:59

Adi... przyjmij ze trzech pod swój dach. Jak Cię nie stać to jednego sfinansuję...

Partyzant
Konto zablokowane
salvator_mundi
18.10.2021 20:18

Nie chcę was dobijać forumowi pseudokatolicy ale wy naprawdę nie wiecie w co wierzycie;)

10 biblijnych wskazówek o tym, jak traktować uchodźców

Uchodźcy są częstym tematem w Piśmie Świętym. Naród wybrany - Izrael - czy Święta Rodzina są najlepszymi przykładami tych, którzy doświadczyli losu imigranta. Jak traktować przybyszów? Mądrość Biblii w tym kontekście daje prostą i uniwersalną odpowiedź.

deon.pl/wiara/przyjac-przybysza/10-biblijnych-wska(...)

Więc jak to jest z tą waszą "wiarą"?;) Jesteście katolikami, chrześcijaninami tylko na święta i niedzielne poranki?

salvator_mundi
na forum od września 2021
kardiodzik
18.10.2021 20:07

Nie pionki? Rzucą ochłap 500 zł i już 5 milionów głosów jest... Rzucą emerytom trzynastkę po 1300 zł i już 8 milionów głosów jest... Zwiększą minimalną krajową o 200 zł i już 3 miliony głosów jest czyli wygrane wybory i 4 lata luksusów dla wybrańców narodu i ich rodzin...

A tępa gawiedź nie wie i nie może pojąć, że 5 lat temu za 100 zł kupiła w sklepie 17 produktów a dzisiaj za 100 zł kupi tylko 10 produktów... I dalej głosuje za tym, byleby mieć na ten syf z dyskontów, który prowadzi do onkologa prędzej niż później...

Na papierze dają więcej o 20 % a w kieszeni zostaje wam 10 % mniej...

Polska - kraj katolików a boją się jak ognia imigrantów... Przyjąć, wyleczyć i wyprowadzić za granicę...

kardiodzik
na forum od lipca 2021
kami
18.10.2021 20:07

Ja mam pomysł! Co młode dziewczyny na to, aby po prostu wysłać was jako wolontariat do tych biednych ludzi lecz do ich kraju, a nie na granicę. Myślę że bardzo szybko zostaniecie zawinięte ich burkę i będziecie może 10 żona albo kolejna kobieta od tego. :). Swoją drogą, wiecie ile kosztuje roaming w Rosji lub Białorusi? Polecam przeglądać cenniki operatorów. Myślę że połowy z was czytających ze względu na wysokie koszty po prostu nie uzywalaby telefonu, nie mówiąc o transmisji danych (tik tok, Instagram). Przejrzyjcie na oczy.

kami
siostra_Nalewka
18.10.2021 20:04

pisowsko- katolicki cep o IQ11 w skrócie pkc11:

Polski katolik to taki który na wigilię stawia dodatkowy talerz dla zbłąkanego ale gdy przybysz się już posili to wbije mu nóż w plecy.

siostra_Nalewka
skynet
18.10.2021 19:57

pkc

Te dziewczyny mają odwagę o jakiej ty możesz jedynie pomarzyć.

Mam nadzieję że weźmiesz na wychowanie dziecko z uszkodzonego płodu? Bo to po lini pisiacko- katolskiej co nie?

skynet
siostra_Nalewka
18.10.2021 19:30

pkc czyli pisowsko- katolicki cep o IQ 11

Przykład podłości i nikczemnosci polskich "katolików". Nie mają sumienia,ani wyobraźni. W konsekwencji, sumienie beda uciszać alkoholem i czynieniem zła. Zło rodzi zło.

siostra_Nalewka
/11
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA