DYSKUSJE
Mieszkaniec i jego lista zarzutów. Dyrektor basenów broni ratowników
zbraja
05.10.2021 15:47

Zarzuty formułowane przez klienta trzeba spokojnie przeanalizować, jeśli coś jest nie tak - poprawić. Ja czasami bywam na basenie przy "czternastce" i nie mam żadnych uwag, podoba mi się .

zbraja
na forum od listopada 2017
spokojny
05.10.2021 09:46

No cóż, wszystkim nie dogodzi.... Ale przez lata widziałam, jak zainteresowani pływaniem uzurpowali sobie własność toru na indywidualne użytkowanie - bo zapłacili!!! Nic bardziej mylnego. Basen ma swoją pojemność i tory też. 25 metrów w dwie strony to jest ich razem 50! Uczniowie klas sportowych czy pływający z klubów czasem pływają po 8 do 10 osób na torach (oczywiście zależy to od ilości grup na basenie) i się mieszczą. Czasami też po 2 jeśli są takie warunki. Ale "indywidualnym" na torach więcej niż 2 osoby, to już tłok!!!. Oczywiście , umiejętności grają tu wielką rolę, bo jak ktoś nie potrafi oddychać w czasie pływania lub "kaleczy style", a uważa się za gwiazdę, to potrzebuje miejsca na "występy". Rekreacyjny basen też jest tłoczny, zwłaszcza w godzinach po 15.... A co do płacenia, to wszyscy płacą!!!! Niestety, wydaje się każdemu, że jego "forsa" jest najcenniejsza, więc "MI SIĘ NALEŻY". Niestety, skoki są zagrożeniem, zwłaszcza wykonywane bez nadzoru i przez "oszołomów", których nie brakuje!!! A jak ktoś ładnie poprosi, co nie boli, to wszystko jest do zrealizowania. Trzeba tylko szanować innych.

spokojny
biesczadowy
04.10.2021 23:22

Witam. Co do temperatury wody to szkoda gadać...bzdurna jakby miała 12stopni można byłoby się czepiać..

Druga sprawa z tego co wiem każdy instruktor płaci za wynajem toru tak jak wy płacicie za bileciki więc... Dlaczego nie mogą korzystać bo....???? Mało tego płacą podwójnie bo instruktor płaci i klient też płaci..

Skoki do wody....ktoś stwierdził że jest to niebezpieczne i trzeba to uszanować...jak zakazy na drogach, ograniczenia prędkości, itp. Może już były wypadki że ktoś komuś na głowę skoczył...

Dużo ludzi i nie ma gdzie pływać.....no cóż życie, społeczeństwo che się ruszać i wybrało zdrowie czyli pływanie..ja też nie lubię stać w sklepie w kolejce, korków na drogach....i co mam płakać...dlaczego tyle Krośnian wsiadło do samochodu w tym samym czasie co ja... bo ja przecież chce jechać teraz.

biesczadowy
na forum od października 2021
stalyklient
04.10.2021 09:55

Również myślę że zarzuty Pana Lucjana są przesadzone, odnośnie Ratowników przy Wojska Polskiego naprawdę bardzo mili i pomocni ludzie i jeżeli widzą zagrożenie reagują, widocznie w tej sytuacji nie pozwolono na skoki z powodu dużej liczby pływających osób, a w momencie skoku sprawia to zagrożenie. Woda na basenie idealna do plywania, mały basen 30-31 bardzo dobra, jeżeli chodzi o miejsce naprawdę trzeba śledzić harmonogram są godziny np poranne lub późno wieczorne w których mamy do dyspozycji 3 tory. Nauka plywania no przecież właśnie o to chodzi żeby nasze maluszki miały możliwość nauki. Przecież nie przyjdą o 6 rano lub 21 tylko między 15 a 19 a reszta osób może skorzystać w pozostałych godzinach.

stalyklient
stalyklient
04.10.2021 09:38

Również myślę że zarzuty Pana Lucjana są przesadzone, odnośnie Ratowników przy Wojska Polskiego naprawdę bardzo mili i pomocni ludzie i jeżeli widzą zagrożenie reagują, widocznie w tej sytuacji nie pozwolono na skoki z powodu dużej liczby pływających osób, a w momencie skoku sprawia to zagrożenie. Woda na basenie idealna do plywania, mały basen 30-31 bardzo dobra, jeżeli chodzi o miejsce naprawdę trzeba śledzić harmonogram są godziny np poranne lub późno wieczorne w których mamy do dyspozycji 3 tory. Nauka plywania no przecież właśnie o to chodzi żeby nasze maluszki miały możliwość nauki. Przecież nie przyjdą o 6 rano lub 21 tylko między 15 a 19 a reszta osób może skorzystać w pozostałych godzinach.

stalyklient
Luuk
03.10.2021 23:43

kobrys może masz tzw "znajmości" wśród ratowników, bo mi jeszcze nigdy nie udało uzyskać się zgody na skoki do wody. Poza tym, rzecz tyczy się temperatury wody w basenie rekreacyjnym (nie sportowym) - czyli czytanie ze zrozumieniem kłania się w pas

Luuk
Luuk
03.10.2021 23:38

Panie tadex, nie pływam w maseczce i mam co robić. Rozumiem, że krytyka działalności basenu jest nie wskazana a lizanie rowka powszechnie akcceptowane

Luuk
tadex
03.10.2021 20:28

Lucjan, Lucek, Lucuś..... a pływasz Pan w maseczce?

Panie Derektorze Piotrze myślę że Pan Lucek nie ma co robić i sie czepia.

Jestem stałym klientem i uważam że wszystko jest w jak najlepszym porządku.

tadex
kobrys
03.10.2021 20:10

W zasadzie wszystkie zarzuty Pana Lucjana są mocno nietrafione.

Nigdy nie zdarzyło mi się żeby, którykolwiek ratownik odmówił mi prawa do skoków do wody. Wręcz przeciwnie - wielokrotnie pomagali przeorganizowac ruch na torach tak żebym np. ja i ktoś jeszcze mieć 10-15min na bezpieczne skoki.

Temeratury basenów, zwłaszcza sportowego są idealne. To nie jest basen rekreacyjny do moczenia jajek.

Jedyny problem jaki mam to 'prywatne' lekcje na torach bez wykupu toru gdzie 2-3 tory są zajęte po jednym dwojgu dzieci, a jednocześnie dorośli muszą tłoczyć się po 6-8 osób na tor.

Tutaj jest jakiś układ bo zarzuty pojawiają się praktycznie non stop, nikt się z nimi nie kryje, a jednocześnie wszyscy robią wszysztko żeby tego nie słyszeć.

kobrys
Linksiq
03.10.2021 08:56

Przeczytałem na stronie baseny-krosno.pl że obowiązuje "czyste obówie na zmiane", z jednej storny dobrze, ale drugiej to obówie śmiesznie wygląda...

Linksiq
/2
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA
Reklamę wyświetlono 2859 razy