DYSKUSJE
Gastronomia otwiera ogródki, ale brakuje rąk do pracy
raxon
18.05.2021 20:40

Obraz krosnienskich restauratorow. Zarcie z biedronki, ceny niskie nie sa, za to wyplaty dla pracownikow karygodne. Wcalei ich nie szkoda. Dobre restauracje sie i tak obronia a dziadowakie zdechna.

raxon
na forum od listopada 2017
zbych
15.05.2021 15:50
wyróżnione przez moderatora

Jestem pełen empati, w stosunku do tej grupy- bez dziłalności bez pieniedzy, Dobrze by bylo, aby społeczęnstwo wyciągneło do nich reke, zamawijajac trdycyjne ciasto, kawe, czy sałatę. Musimy ich wspomóc-tych w swoich kafejkach tych marznących na targowicy. To sa ludzie ktorzy także maja swoje dzieci rodziny i opłaty...

zbych
na forum od listopada 2017
Endrju89
15.05.2021 00:56

To niech się teraz szanowni pracodawcy postawią na miejscu potencjalnych pracowników. Praca na czarno w porywach umowa zlecenie po 12 godzin dziennie za 8-9 zł na godzine i zero poszanowania ciekawe ilu było by chętnych. Teraz praca jest, skończy się sezon, w październiku 4 a może już 5 fala koronki do wirusa i co ? Każdy chce mieć pewną pracę za sensowne pieniądze a nie na gębę i 3 miesiące.

Endrju89
na forum od listopada 2017
pluszowyprezes
14.05.2021 23:31

Czyżby zachętą dla potencjalnych pracowników miałoby być tradycyjne staropolskie "1300 i umowa o dzieło, bo już mam Ukraińców na twoje miejsce"?

pluszowyprezes
na forum od grudnia 2017
AG
14.05.2021 20:37

Pani Ela niech nie narzeka, bo ona akurat wbrew wszystkiemu cały czas miała otwarty lokal. Równi i równiejsi? A może poprostu "plecy".

AG
na forum od listopada 2017
profWiktorTraktor
14.05.2021 18:47

Szefuńcie jak zwykle płaczą. Że ludzi nie ma do pracy? Może sie zastanówcie szefuńcie wielkie jeden z drugim jak traktujecie pracowników, jak im płacicie itp. Nadszedł czas puknąć się w główkę a nie zmiany aut co chwile i co chwila wczasy za granicą.

profWiktorTraktor
na forum od listopada 2017
darful
14.05.2021 14:40

Praca w gastronomi była jest i będzie...niedoceniana!

Charujesz po 12 godzin, często na umowę zlecenie a wtedy żadnych świadaczeń i płatnego urlopu i ci pracodawcy się dziwią że nie ma chętnych?

A do tego znoszenie humorów szefa, dziękuje lepsza fucha choćby na budowie ;)

darful
na forum od listopada 2017
maxim40
14.05.2021 14:26
wyróżnione przez moderatora

Fajnie, nareszcie. Mam też nadzieję że restauratorzy nie będą sobie chcieli na nas, klientach odbić za bardzo covidowych strat i nie wywindują cen pod niebo.

maxim40
na forum od maja 2020
Kubaj2
14.05.2021 12:19

Nie ma się co dziwić. Będą mieli dużo pracy. Dlatego ja sobie odpuszczę narazie a jak będę miał ochode coś zjeść to zamówię z roomservice z dowozem do domu.

Kubaj2
na forum od listopada 2017
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA