DYSKUSJE
Prokuratura: krośnianka wyłudzała pieniądze. Broni jej rodzina
kromer
24.04.2021 22:12

Fakt złapali dostanie pare lat .ok.Popatrzmy z drugiej strony, czy RSSO 172% to nie jest bandytyzm w biały dzień .Ktos powie że nalezy czytać co sie podpisuje ,ale bez przesady odajesz prawie dwa razy więcej .

kromer
na forum od lutego 2018
19550
23.04.2021 08:44

Czy najbardziej rzetelna redakcja w Krosnie dziala pod dyktando "najlepszego prokuratora" w prokuraturze p.Merkwy,orzekajac w tytule o winie oskarzonej.Przeciez ona jest na razie tylko oskarzona.

19550
na forum od kwietnia 2021
marta_xxx
22.04.2021 18:58
wyróżnione przez moderatora

Nie jestem sądem i nie będę wydawać wyroków, bo nie mam dowodów,, za''lub,, przeciw''. Zastanawia mnie tylko ta łatwość wzięcia,, chwilówki' '.Powinno się temu przyglądnąć! Te pożyczki nie powinny być takie,, szybkie' 'i nie powinno się ich tak rozdawać! Znam ludzi którzy wpadli przez takie łatwe kredyty - w spiralę długów! Cierpi rodzina....Jak dawno temu starałam się o kredyt na dom to banki odmawiały, bo mały dochód, brak umowy o pracę na stałe itp. Teraz można przez internet tak łatwo zaciągnąć kredyt? Czy ktoś to sprawdza? Kontroluje? Czy firmy pożyczkowe liczą na szybką sprzedaż i tylko o to im chodzi? Łatwy i szybki dostęp do takiego kredytu to nic dobrego!!!

marta_xxx
na forum od listopada 2017
rajana
22.04.2021 10:50

Szanowny redaktorze!

Nie słyszałeś o zasadzie domniemanej niewinności, wywodzącej się jeszcze starożytnego prawa rzymskiego?

Już w tytule wydawać wyrok na kobietę, matkę trójki dzieci - zanim zrobi to sąd?

rajana
bartus01
22.04.2021 07:32

Proszę Redakcje o zmianę tytułu. Tak nie można. Domniemana niewinność obowiązuje w Polsce. Byłbym zdziwiony gdyby Katarzyna nie podjęła kroków prawnych w tej sytuacji.

bartus01
canina
21.04.2021 23:28

Jak można napisać tak tendencyjny artykuł, w którym tytuł już przesądza o winie. Gdzie etyka dziennikarska. Odsyłacie do programu Sprawa dla Reportera, a w Waszym artykule ani słowa odniesienia. Nie pomyśleliscie, że czyta to nie tylko ta niewinną kobieta, jej mąż, rodzice, ale też dzieci, które już swoje wycierpiały. Ani słowa o urażonym prokuratorze, o policjancie namawiającym męża do przyznania się do winy, o nieludzkim potraktowaniu oskarżonej podczas zatrzymania. Wstyd

canina
charlotta
21.04.2021 21:41

"Przez osiem lat mieszkanka Krosna złożyła 730 wniosków o pożyczki przez internet".

K24 wydało już wyrok skazujący, a przecież gdyby faktycznie dowody były tak pewne, twarde i niepodważalne, to nie trzymaliby jej 9 miesięcy w areszcie, trzykrotnie przedłużanym.

Półtora roku trwało śledztwo panów z Wrocławia, a jeszcze wciąż jest za mało dowodów, by przeprowadzić proces?

A poza tym... Wydaje mi się, że pani Jaworowicz zgromadziła w studio takich ekspertów, którzy mieli dostęp do wszystkich dokumentów, że gdyby faktycznie dowody były twarde, a papiery się zgadzały, to ta pani nadal tkwilaby w areszcie. A nagle, po 9 - ciu miesiącach okazało się, że istnieje "wyjście za kaucją".

I co najważniejsze - jeśli to prawda, że trzymali kobietę 2 tygodnie w jednej bieliźnie, to gratuluję naszym służbom empatii.

Jeszcze zrozumiałam, gdyby to była jakaś morderczyni, ale że jest podejrzana o oszukanie i wyłudzenia? Na kwotę 50 tysięcy? Nowak też siedział 9 miesięcy, ale za całkiem inne kwoty ;)

charlotta
Konto usunięte na prośbę użytkownika
McG
21.04.2021 21:41

Ta Pani powinna trafic do dobrego psychiatry i pod wariograf.

McG
babazgminy
21.04.2021 21:26

no co odyebała, złapali ją to pod sąd i niech oddaje.....

wielka niewinna sie znalazła.....

za oszustwa mozna dostać do 10 lat słusznie

ona i tak za to dostanie 2 , 3 lata odsiadki i naprawe szkody najwyżej

bo sądy to też firma, koleżenstwo.......

babazgminy
na forum od czerwca 2020
wokol_krosna
21.04.2021 20:20

Jeśli dobrze rozumiem dopiero postawiono zarzuty, a niczego nie udowodniono. Dlaczego redakcja zatytułowała artykuł, jak gdyby wszystko było pewne? Rodzina ujawia się, broni oskarżonej, więc może ta osoba jest niewinna? Uczciwość nakazuje dokładnie zbadać sprawę.

wokol_krosna
/2
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA