DYSKUSJE
Starosta zagrodził wjazd do Biedronki. Co dalej z otwarciem sklepu? [OTWARTA!]
shadow1965
20.12.2020 18:13

stonka

Się znaczy że do Starosty ludzie z teczuszką 0,5 kg będą sobie przyjeżdzać tak raz na pół roku pod same drzwi a kobieta z trójką dzieci i mąż plus załóżmy dziadek przyjdą na zakupy piechotą i mają dźwigać 60 kg zakupów?

"Natomiast starosta odpowiada za sprawne funkcjonowanie samorządu powiatowego i nie może pozwolić aby klienci urzędu i pracownicy nie mieli do niego dostępu."

Ot i kasta uprzywilejowana się znalazła!!!

"Już teraz przyjeżdżający do Vivo stanowią duże utrudnienie dla powiatu."

No jasne zburzyć VIVO, Lidla, co tam się da i zrobić PARKING to z pewnością przyniesie dochód do powiatu i zatrudnienie wzrośnie - bo ludzi trzeba do rozbiórki... na koniec zaorajmy rynek, posadźmy buraki i będzie OK... zostawmy tylko STAROSTWO i będzie OK!

Tak ich tam dużo jeździ że toż to szok... tony makulatury... a MKS-em to klient nie może??? A prawda nie może bo MKS upada i zmniejsza kursy.

Skoro Starosta odpowiada za sprawne działanie samorządów to dlaczego sprawnie nie działają???

Sorry... sprawnie to nas równo podwyżkami koszą a to śmieci, a to parkometry, a to cuda wianki wymyślają... jakieś rury na byłym rondzie postawili - ponoć sztuka ale ja się nie znam - u mnie w piwnicy też jest taka "sztuka", wszystko grodzą - NAWET ŚMIETNIKI!!!

Jak taki chojny Starosta i jest na swoim gruncie to niech wyciąga pieniądze ze swojej kieszeni i ogrodzi co jego. A tak to nie wiadomo i taki ludzki pan shadow1965 nie ma pojęcia za co płaci takie chojne podatki. Niech się rozliczy jawnie z podatnikami na co wydał i dlaczego tak drogo zapłacił to pogadamy.

A NA RAZIE TO JEST JAK W "MISIU"

Za tego misia zapłacimy pełną kwotę, wynajmiemy najdroższe firmy za helikopter też zapłacimy pełną kwotę i nie sprzedamy tego misia do żadnego muzeum i niech sobie ten miś zgnije a potem co? Zrobimy protokół zniszczenia - a co? Stać nas!!!

---POLECAM KLASYKĘ BAREI---

shadow1965
na forum od listopada 2018
stonka
20.12.2020 17:18

Ludzki pan z shadowa1965, tak trzymaj. Masz swoją własność i rób z nią co chcesz. To jest twoje prawo indywidualne. Natomiast starosta odpowiada za sprawne funkcjonowanie samorządu powiatowego i nie może pozwolić aby klienci urzędu i pracownicy nie mieli do niego dostępu. Już teraz przyjeżdżający do Vivo stanowią duże utrudnienie dla powiatu. Nietrudno sobie wyobrazić jak wyglądałaby sytuacja gdyby inwestor i hejterzy dopięli swego.

stonka
na forum od grudnia 2020
shadow1965
20.12.2020 16:49

stonka

Powiem więcej... w sąsiedztwie jest sklep i punkt usługowy i właścicele parkują na mojej posesji a ja nic nie mam przeciw temu bo rozumię ludzi.

shadow1965
shadow1965
20.12.2020 16:43

stonka

"Może dasz mu dobry przykład i podzielisz swoje mieszkanie na pół i oddasz sąsiadom? Przecież to niemoralne blokować ich rozwój.'

To nie jest prywatne podwórko ani mieszkanie Starosty. A jeśli chodzi o dojazd to oczywiście pozwolił bym sąsiadowi przejechać czy nawet parkować na własnej posesji jeśli zaszła by taka potrzeba.

shadow1965
shadow1965
20.12.2020 16:32

stonka

I jeszcze jedno dla jasności. Ja wcale nie bronię Biedronki. Mieszkam na drugim końcu Krosna - koło starej stacji PKP obecnie Etnocentrum - które nawiasem mówiąc też zostało nie potrzebnie wybudowane skoro jest Regionalne Centrum Kultury Pogranicza o rzut kamieniem i te instytucje się duplikują (z naszych podatków) niepotrzebnie a zabytkowa stacja moim zdaniem została zdewastowana przez barbarzyńców. Wątpię czy kiedykolwiek będę w tamtej Biedronce na zakupach bo mam jedną o 100 metrów od domu. Ale szlag mnie trafia gdy potencjalne stanowiska produktywnej pracy są po prostu blokowane. Inwestorzy nie chcą już w Krosno ładować pieniędzy. Wolą inwestować np w Jaśle bo tam są rozumiani. Przykład? Proszę - Nowy Styl braci Chrzanowskich. Niektórzy chętni przylatują do Krosna bo my mamy lotnisko - ale po rozmowach decydują się w pobliskich miastach. W Krośnie nie ma i nie będzie dobrze płatnej pracy dopóki widzą realia i zachowanie włodarzy tej miejscowości. Strefa inwestycyjna w sumie jest bo mamy byłe lotnisko na Krościenku. Tyle, że tu są właśnie takie "ułatwienia" spowodowane przez różne urzędy że inwestor musiał by być idiotą żeby pakować tu kasę. Za to mamy bardzo duży procent "emigracji dla lepszego życia" i starzejące się społeczeństwo. Kto się będzie opiekował tymi ludźmi jak młodzi wyjadą? W jednym miejscu muszę Ci oddać honor... otóż nie potrzebujemy już Biedronek - potrzebujemy DPS-ów a dla tych nielicznych, których będzie stać Domów Spokojnej Starości... a personel weźmiemy ze wschodu, bo młodzi po ukończeniu nauki wyjadą albo do dużych aglomeracji albo za granicę. To jest właśnie najpilniejsza potrzeba mieszkańców Krosna i na taki scenariusz pan Prezydent i panowie Radni powinni zaczynać się przygotowywać.

shadow1965
stonka
20.12.2020 16:12

Shadow1965 pisze do mnie: "Więc czy uważasz że blokowanie przedsiębiorcy, który łoży na wypłatę dla pasożyta który utrudnia mu funkcjonowanie jest moralne? Chyba nie!!!" Masz rację, jest pierońsko niemoralne respektowanie świętego prawa własności. Czy byłbyś zadowolony gdyby starosta podzielił parking na dwie części i jedną przekazał Biedronce, a drugą Vivo? Może dasz mu dobry przykład i podzielisz swoje mieszkanie na pół i oddasz sąsiadom? Przecież to niemoralne blokować ich rozwój.

stonka
na forum od grudnia 2020
shadow1965
20.12.2020 15:17

stonka

Nie będę z Tobą dyskutował, bo pewnie jesteś urzędniczką i każdy broni swojego. Te stanowiska są nieprodukcyjne i obciążają każdego z nas. Tam się nic nie robi tylko przewala papiery i sprawy takie w XXI wieku powinno się załatwiać leżąc w łóżku (online) przez neta. Dowód osobisty, prawo jazdy, wyciągi z ksiąg itp itd. WSZYSTKO... Jak tak bronisz tych nieszczęsnych darmozjadów to wytłumacz to w cywilizowanym kraju a nie w dzungli papierów gdzie trzeba się rozpychać od urzędnika do urzędnika po jakieś durne zaświadczenie które służy po to, żeby otrzymać inne durne zaświadczenie żeby udowodnić, że nie jest się wielbłądem!!!. TO PO CO JEST E-DOWÓD? PROFIL ZAUFANY I PODPIS ELEKTRONICZNY? I my płacimy tym wszystkim siedzącym obibokom Z NASZYCH PIENIĘDZY!!! Ilu klientów dziennie (offline) ma Starostwo a ile Biedronka? Zresztą płot jest też postawiony z naszych podatków. Jeść musisz codziennie a do urzędu idziesz raz no może dwa razy do roku!!! Poza tym inwestor odprowadza jakieś podatki i wpływają one do budżetu a urzędnik żyje z tego budżetu jak pasożyt. Więc czy uważasz że blokowanie przedsiębiorcy, który łoży na wypłatę dla pasożyta który utrudnia mu funkcjonowanie jest moralne? Chyba nie!!!

shadow1965
kyla
20.12.2020 15:06

Pis-iory już tak mają, jeden taki fałszywy pisior kupił działkę w Odrzykoniu i postawił płot na środku drogi choć ta droga była używana od dawna jako dojązd do użytków rolnych na zasadzie wzajemnego użyczenia, ..................................

kyla
na forum od listopada 2017
gab77
20.12.2020 12:10

A czy ktoś próbował zaparkować pod starostwem rano mając w niej interes? Od kiedy Vivo to nie ma jak. A jak jeszcze klienci biedronki będą parkować. To zapraszam mądrych próbujących zaparkować

gab77
na forum od listopada 2017
stonka
20.12.2020 11:03

shadow1965, wybacz, nie chcę Cię obrazić, ale to co piszesz to jeden bełkot człowieka, który kreśli, co gdzieś słyszał albo przyjdzie mu nagle do głowy. Mam dobrą radę, zastanów się, zanim coś spłodzisz i objawisz w komentarzach. Trudno się do tego odnosić, bo poziom nędzny, ale może dwie, trzy riposty. Byłam tydzień temu w starostwie. Można normalnie (przy zachowaniu oczywiście środków ostrożności) załatwić swoje sprawy kontaktując się bezpośrednio z urzędnikiem. Można też zdalnie lub za pośrednictwem skrzynki na dokumenty. Starosta o to zadbał. Chcesz pozwalniać urzędników bo kokosy zarabiają i niepotrzebni. Oczywiście, że można to zrobić ale przy istniejącym systemie prawnym, organizacji społeczeństwa spowodowałoby to totalny chaos. Nie dostałbyś pozwolenia na budowę, nie zarejestrował samochodu etc. Tłumaczę w prosty sposób, aby to było jasne dla Ciebie. Z argumentem, że państwo jest przeregulowane zgadzam się. Gąszcz stanowionych przepisów niczemu dobremu nie służy, ale to nie wina urzędników starostwa ani starosty. Nawiasem mówiąc, te zarobki urzędników to kolejny mit. Nie wierzysz ? To odsyłam do oświadczeń majątkowych na BIP każdego samorządu. Prezydenci miast, wójtowie i starostowie zarabiają tyle, co 10 lat temu. A jak zmieniło się średnie wynagrodzenie w gospodarce i ceny w sklepach możesz sprawdzić na stronie GUS.

stonka
na forum od grudnia 2020
/11
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA