Mlodzi a przedewszystkim mlode kobiety GARDZA tym mrocznym podkarpackim zadupiem i nic dziwnego bo w krosnie dla nich nic nie ma, tu czeka ich bieda, bezrobocie i nuda. Kto wam bedzie nowych krosnian produkowal jak nie one? kto tu przyjedzie? to koniec.Male miasta w slabej popisowskiej gospodarce padaja najpierw, to sa najslabsze ogniwa, brawo emeryty! tego chcieliscie glosujac na czerwona zaraze to macie.Nikt z moich kolegow nie ma tutaj kobiety, ja tez jestem starym kawalerem, zaluje ze nie wyjechalem z tego depresyjnego podkarpacia, moze jeszcze uda mi sie wydostac.
Niegdyś miasto wojewódzkie. Problemem tego miasta jest to że nie ma tutaj pracy dla młodych ludzi którzy pokończyli szkoły i dalej nie mają co z sobą zrobic, więc wyjeżdżają w świat ot co. Dopóki krośnieńscy pracodawcy nie zmienia swojej mentalności tzn. dadzą pracę za sensowne wynagrodzenie oraz nie będą przy tym wymagać inżyniera tylko po to aby potrzymać młotek majstrowi dopóty tak będzie. Niestety jeżeli ten trend się nie zmieni to Krosno za 20-30 lat będzie skansenem. Taka ciekawostka przy trasie w Bieszczady.
Czyli Krosno jest takie jak ja. Nabierające wieku ale z ubywającymi funduszami. Szczęście w nieszczęściu że pojawił się ten Kuronawirus i pozamykał na chwile ten bogacki świat dużych miast bo kontrast miezy Krosnem a tymi ośrdkami by dalej rósł. W sumie to jeden z nielicznych artykułów na Krosno24 krytykujący obecną politykę Miasta, zwykle to było ogłoszanie samego ogromnego sukcesu.
trzeba podziękowac Przytockiemu za te kilkanaście lat ... i są EFEKTY
może też wiecej praw dla LPG ;) i będzie lepiej :p
Dawno temu napisałem, że Krosno to skansen. hmmm i nie myliłem się jak widać.
Jak to się ma do informacji że cały czas brakuje w Krośnie mieszkń? Buduje się nowe bloki, winduje ceny a ludzie jakoś są. Hmm
Naprawdę dziwi was to? Wynagrodzenie w Krośnie rzędu 2 lub 2,5 tysiąca. Za co kupić mieszkanie? Żaden bank nie da kredytu przez takie zarobki. Więc i dzieci tu nie będą się rodziły.
No masz, to "pińcet plus" nie pomogło??? A w TVP mówili, że w Polsce mamy już wielki świat i eldorado i że nie trzeba już wyjeżdżać.....