Do @stachku. Przecież łącznośc była w SB. IPN ma rację, że tak was zakwalifikował. Z tego co wiem, oprócz serwisowania sprzętu łączności, zakładaliście podsłuchy i wykonywali podobne czynności operacyjno techniczne. Nie ulega wątpliwości, że jesteś esbekiem @stachku.
Chociaż starałem się pracować uczciwie na wyznaczonym stanowisku pracy do przemian i 12 lat po przemianach i pozostawić po sobie spory dorobek który jest wykorzystywany w obecnej chwili, to i tak IPN uznał mnie za największego szkodnika pracującego na rzecz totalitarnego państwa. Wszystkich nas łącznościowców wrzucono do jednego wora z sbekami. Z tego co się orientuje z mediów społecznościowych przeciw żadnemu z nas łącznościowców w kraju prokurator IPN nie wytoczył postępowania karnego. To ja dzisiaj po tylu latach muszę udawadniać że nie jestem wielbłądem przed ZER i sądami. A moja praca polegała jedynie na zapewnieniu bezawaryjnej łączności dla inych służb MO/Policji reagujących na przestrzeganie prawa wśród obywateli.
@albin zionie od ciebie jadem.Takich jak ty potrzeba wszeregach piątku i soboty.Masz u nich szanse. Najpierw trzeba komuś udowodnić przestępcze działanie a potem karć.Tak czy nie? Ty pewnie tego nie rozumiesz!
Nie ośmieszaj się @edmund. Byłeś esbekiem i żadne tłumaczenia tego nie zmienią. Teraz mamy prawdziwe i niezawisłe sądy, wiąc możesz dochodzić swoich praw przed nimi, zamiast wypisywać tutaj głupoty.
Do @edmund. Nie gadaj bzdur. Finanse, transport i zaopatrzenie były w MO a ty niestety (albo na szczęcie) byłeś w SB i teraz słusznie spotykają cię z tego powodu restrykcje.
albin przyjmij do widomości ze wydziały łączności to wydziały pionu pomocniczego jak finanse, transport, zaopatrzenie i jakoś ich nie ma w opracowaniu IPN Twarze rzeszowskiej bezpieki więc nie pomawiaj nas o coś czego żaden porządny łącznościowiec nie zrobił
te fałszywe ezbecke szuje z łączności teraz to tak narzekają ale coś musieli przeskrobać niezle tylko teraz chcą to pozamiataći wybielić się czas najwyższy na was niedługo nadejdzie
Znam pewnego byłego funkcjonariusza ze Świerzowej Polskiej, który zawsze mówił, że pracował w łączności, a potem robił zdjęcia na wypadkach. Sprawdziłem i faktycznie figuruje w inwentarzu IPN. Czyli esbek !?!?!?!?!?
@stachku jesteś SB-kiem i żadne pokrętne tłumaczenie tego nie zmieni. Jak się miało przywileje za komuny, to chociaż teraz po wielu latach należy to odpokutować.