Byłem na myjni, myłem samochód i w tym czasie nie było nikogo innego. Więc jak mogłem zarazić się koronawirusem - chyba z piany, bo miałem rękawiczki i zaraz po umyciu dodatkowo zdezymfekowałem klamki w samochodzie. I za to mam być ukarana, a do pracy wolno iść i praktycznie ociera się o innych współpracowników i to nie jest karane. Popier...lony ten człek co to wymyślił.
Wprowadzone ograniczenia są narzucone przez rozporządzenia Rady Ministrów, i są to tylko rozporządzenia, nad nim jest KONSTYTUCJA która reguluje zakres praw i obowiązków obywatela. Rąd narzucając zakaz poruszania się opiera to tylko na dobrej woli i rozumie obywatela bo według KONSTYTUCJI obowiązuje tylko po wprowadzeniu stanu wyjątkowego, a tego obecnie rządzący nie wprowadzili.
Pamietam jak komentujący (niektórzy)-przeklinali ograniczenia , w "stanie wojennym" Cóz był to ustrój totaltarny ,ten jest najdemokratyczniejszy, rządem post - solidarnosciowym, a zatem dlaczego płaczemy??Zawsze mówiłem dzieciom-kolor władzy nie istotny. Zamordyzm jest powszechny!
zgodnie z konstytucją ograniczenia wolności obywatelskich moga być wprowadzane ustawą przez Sejm lub w przypadku wprowadzenia stanu nadzwyczajnego poprzez rozporządzenia Rady Ministrów, okoliczności te nie zaistniały, karanie jest nielegalne ale ma sens w celu uniknięcia przeciążenia katastrofalnie niedofinansowanej służby zdrowia
Państwo mamy opiekuńcze a nie bandyckie , w trosce o nasze zdrowie wystawiają nam mandaty , których legalnosć budzi wątpliwości a skoro tak jest to kto tu popełnia przestępstwo ?? Do fryzjera nie pójdziemy do galerii też nie - przecież tam też można ograniczyć liczbę ludzi w całej galeri jak i w pojedyńczych sklepach a meble śrubki i inne pierdoły są nam do życia niezbędne - myjnie i zakłady wulkanizacyjne, mechaniczne też przecież powinny być zamknięte skoro nie mozemy zmienić koła czy wymienić oleju - po co przecież PAŃSTWO kupi nam elektryki .
Czemu nikt nie podaje danych odnosnie umieralności w Polsce , Europie w poprzednich latach , w poszczególnych miesiącach . Strasza nas wirusem - chyba im to na rękę - pozamiata się kilka spraw , kupi kilka firm za bezcen a ludzie biedni będą bardziej wdzięczni za 500PLUS.
Po analizie wpisów, opini, proponuję powołac społeczne komitety liczenia ludzi przebywających na mszach w kościołach, czy są przestrzegane wytyczne?. Ciekawe, jak się do tego ustosunkuje Policja...., przebywanie na mszy jest czynnością niezbędną, przecież modlić się można wszędzie, ale chyba to nie o modlitwę do końca chodzi
Betonowe koło ratunkowe samo się nie sfinanusje. Te wybory to będzie największy przekręt w historii państwa Polskiego! Uczciwych będzie się karać grzywną lub pozbawieniem wolności a prawdziwi bandyci i złodzieje z Wiejskiej będą się bawić!
@pikoq masz rację jazda z nieodpowiednimi oponami jest niebezpieczna tak jak jazda z nie umutymi szybami które ograniczają widoczność czyli zagrażają bezpieczeństwu i żuciu na drodze.!!!! O czystych tablicach rejestracyjnych nie wspomnę... Na myjni samochodowej bezpieczniej jak w kościele i markecie.
ars57
Nie płacz nie płacz... bo praca jest przywilejem a mycie samochodu luksusem... zapłać ten mandat bo urzędas co to wymyślił nie dostanie wypłaty i gotów nam umrzeć z głodu... Będziesz miał człowieka na sumieniu :)