https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,173952,2(...)
Cieszyć się, a nie narzekać - przecież za nieoddanie karty do głosowania mogli zaproponować dożywocie!
mam pytanie czy mieszkajac w bloku moge wyjsc ze smieciami do smietnika?? bo z tego co mi wiadomo nie jest to czynnosc potrzebna do przezycia i rownie dobrze moge smieci np magazynowac w jednym z pokoi a jak ustpi koronawirus zamowic kontener zaplacic za to i wywiezc te smieci
Teraz w naszym pięknym państwie "prawa" można dostać mandat też za wizytę u wulkanizatora, w celu wymiany opon na letnie. PARANOJA!
A tylko przypomnę że jazda na nieodpowiednim ogumieniu jest niebezpieczna, a nawet w razie kolizji, może być podstawą do obniżenia wysokości odszkodowania od ubezieczyciela.
Jeżeli nie można myć to dlaczego są otwarte te myjnie ??? - karać właścicieli.
"Projekt ustawy autorstwa PiS w obecnym kształcie WYMUSZA na wszystkich uprawnionych do głosowania, zwrócenie karty do głosowania pod karą 3 lat więzienia. Nawet jeśli wyborca nie będzie chciał oddać głosu, będzie musiał się pofatygować do skrzynki." Hahaha Ci ludzie są obłąkani! To już jest CHORE!
Czy to podpada pod terroryzm czy jeszcze nie? Z pewnością jednak łamie prawa obywatela.
Trochę rozumiem służbistość tych policjantów.
Wszystkie place zabaw są zamknięte, a te czarnorynkowe, które są otwarte, ze względu na to że gabinety kosmetyczne są zamknięte, nie zachęcają do zabawy, wręcz wzbudzają frustrację.
Trochę współczuję.
Endrju89 nic się nie martw tą karę 3 lat będziesz na pewno mógł zamienić na grzywnę, którą komornik rozbije Ci na dogodne raty przez 21 lat a jeśli nie będziesz mógł zamienić na 42 lata pańszczyzny, którą u nas pospolicie nazywa się "odróbką" - prawda, że mamy państwo demokratyczne Prawa i Sprawiedliwości? Każdy powinien to poprzeć, być patriotą, polakiem, kochać Boga i Ojczyznę.. bo co po takim drugim sorcie, który nie chce brać udziału w tak ważnych wyborach podczas epidemii? Pierwszy sort napewno zagłosuje... w podziękowaniu najgorliwsi dostaną "URNĘ" i nie będą się martwić tymi co siedzą. Ja ściągam skrzynkę... ciekawe gdzie mi to wrzuci listonosz :)