Przecież w Krośnie to nic nie ma ; ni pracy , ni rozrywki tu nawet ludzi nie ma .Wystarczy wieczorem wyjść na ulice miasta. Miasto emerytów , kto tu zostanie jak tu nie ma perspektyw nie licznym się uda czytaj. 1-2 % młodych ludzi reszta wyjeżdża. Brak pracy jak i brak rozrywki - wieje nudą
Krosno jest skończone. Tutaj jest skansen i nie potrzeba nawet etnocentrum przy dworcu. Rządziciele do tego doprowadzili.
...ja myślę, że nie ma co dywagować.
Badacze rozmawiali z "grodzką i wsk" opalili się zielonego, dostali porcję na drogę, w ten sposób wszyscy byli happy, a potem napisali barwny przekaz swojej wizji.
Krosno, miasto szkła i emerytów oraz "plusowskiej" patologii.
Krosno miasto puste... Jak okoliczni mieszkańcy (RKR i RBR) pojadą już do domów to wieczorem wiatr chula po pustych ulicach.
Już się nie zaliczam do "młodych" wg rankingu, ale jestem Krośnianinem, czuję się nim mimo że wyjechałem z tego mista kilkanaście lat temu gdy jescze byłem "młody".
Dlaczego wyjechałem? Bo nie widziałem dla siebie perspektyw. Nie widziałęm wtedy i nie widzę teraz. Pracowałem w kilku różnych branżach, w kilku krośnieńskich i okołokrośnieńskich firmach. Na różnych stanowiskach, od zwykłego fizycznego do pracownika biurowego w wyuczonym po studiach zawodzie. I niestety zawsze spotykałem się z podobnym traktowaniem i słabymi zarobkami.
Zmoich znajomych rówieśników (plus/minus 4 lata) niewielu zostało w Krośnie, ajeszcze mniej żyje na jako takim poziomie.
Punktowanie Rankingu jest źle wyważone. Bardzo mocno zwyżkują pozycje tego rankingu takie drobniejsze sprawy a wymieniona w artykule: "GOSPODARKA LOKALNA To najgorzej oceniony indeks. Krosno zajęło w nim 37 miejsce" - zupełnie nie obniża pozycji.
Normalnie bzdura na resorach - mam wrażenie, że tego typu raporty są robione po to aby osoba je tworząca miała pracę i wynagrodzenie z tego tytułu. Ludzie są najlepszymi badaczami rzeczywistości - sami weryfikują otoczenie, a nie "WIELKIE RAPORTY". Dlatego warto spojrzeć, czy są Ci "młodzi" w Krośnie .... Nie wiem kogo chcą oszukać, miasta typu Krosno, Jasło, Sanok wymierają i choćby "skały skakały" to już tego procesu się nie odwróci
@stefan78 - Brawo! Nic dodać, nic ująć!. Czasem mam wrażenie że te całe rankingi to są robione na podstawie "kto lepiej posmaruje" coś jak "laur konsumenta" który można wręcz kupić.
No bez przesady . To chyba jakiś " fake news" .