A co Ci ludzie zrobili dla nas zwykłych szaraków, że mamy na nich głosolwać ?? Sami się opychali ośmiorniczkami, a ja zostałem zwolniony z pracy bez odprawy, nawet bez słowa dziękuję. Teraz tto ja im dziękuję, ale na nich już nie głosuję !!
ciekawykrosnianin, PIS nie ma pieniędzy żeby dawać nam 500 czy 300 plus to są pieniądze z naszych podatków, które nam zabrali i przeznaczyli na socjal, jeżeli uważasz, że PO chciało cię okraść z dwóch lat emerytury to dlaczego tacy ludzie jak Kaczyński, Terlecki i inni Panowie i Panie 65+ nie przechodzą na wymażoną emeryturkę??? (czy są okradani przez pis) lepiej dalej żerować na podatniku? czy może lepiej brać emeryturkę i jeszcze rzeźbić podatnika,
tak, że Panie ciekawykrosnianin widzę, że jest Pan typowym wyborcą Pis, "życie na socjal"
Szkoda tylko, że przed wyborami kilku panów krośnieńskich radnych chodziło po domach i prosiło o głosy, a później głosowało za podwyżką opłat za śmieci. Już nigdy do wyborów nie pójdę, oszukali mnie !
Lista nie porywa.. Jestem zawiedziony i zły. "Złotego rogu" nie będzie raczej. Letnio i Schetynowo, bez pazura i mocnych postaci, może poza panem z Sanoka. Smutne, ale pewnie trzeba będzie niedzielę wyborczą spędzić na wyjeździe. Beznadzieja, bo ci państwo na listach mało ludzi skuszą. A upiory obecnej polityki budzą się po wsich mocą licznych banerów...
Rozbawiła mnie wypowiedź pani Darii Balon. 38 lat to nie jest już osoba młoda, młoda to była 20 lat temu. Pani kandyduje do senatu, czyli izby refleksji, gdzie młodość nie jest atutem, wprost przeciwnie.
Nie wiem też jakie przełożenie ma obecność w senacie kogoś z Krosna na to co dzieje się w mieście. Jeżeli pani chce się zajmować tym co się dzieje w mieście, to niech się zajmuje jako radna, w Sejmie i Senacie stanowi się prawo, które obowiązuje w całym państwie.
Z resztą wątpię, żeby ta pani miała jakiekolwiek kompetencje, żeby zajmować się stanowieniem prawa, bo po turystyce i rekreacji oraz zarządzaniu nie zna się ani na prawie, ani na historii, ani na polityce, ani na ekonomii.
Jeżeli sie było radna przez 3 kadencje ,to wypadałoby nauczyć sie czytać,mowić,a na pewno przygotować sie.Wstyd ,bo teraz na kogo tu głosować??????
Panie Komentarzu, czy jako typowy wyborca PO próbujesz mi wcisnąć coś, czego nie napisałem? Czy gdziekolwiek napisałem o oddawaniu? Wyraźnie wspomniałem o oddaniu. Tylko teraz popatrz - cóż takiego PO nam oddała? Typowy człowiek będzie głosował na tego, który zaoferuje mu jakieś korzyści. Głosowanie na tego, który mu nic nie da podchodziłoby pod masochizm.
Uprzedzając pytania - nie uważam, żeby budżet był przez to w stanie gorszym, niż za PO, nie zauważyłem też drastycznego wzrostu kosztów życia.
Emerytura - rozpoczynając pracę umawiałem się na 65 lat. POwcy zabrali mi 2 lata. Jak Bozia pozwoli i dożyję 65 w dobrym zdrowiu, to dlaczego mam dalej nie pracować? Ale jak mi się nie będzie chciało, to pójdę na emeryturę.
I nie próbuj mnie drogi Kolego obrażać (czy to też retoryka wyborców PO?). Oczywiście pieniądze "na dzieci" biorę, bo dlaczego nie. Jednak zapewniem Cię, że i bez nich byłbym w stanie utrzymać rodzinę na godnym poziomie.
Załączam pozdrowienia!