Spotykam wielu kierowców łamiących przepisy. Wyprzedzają na przejściach dla pieszych, linii ciągłej, skrzyżowaniach i miejscach zakreskowanych wyłączonych z ruchu. Prym wiodą kierowcy z rejestracją RBR i RSR. To nie jest mowa nienawiści tylko fakty.
Mam rejestrator HD w samochodzie. Niestety, ostatnio duplowi, który wyczekał długą chwilę i wymusił na mnie pierwszeństwo na skrzyżowaniu na Hallera (za przejazdem kolejowym) upiekło się, bo nie było widać numerków. Wcześniej kilka dni niunia na rondzie Sikorskiego - Hallera tylko przemknęła mi przed nosem, kiedy byłem już na rondzie. Dobrze, że widziałem, że nie ma nawet zamiaru zwolnić, nie mówiąc o przepuszczeniu mnie, bo już byłem na rondzie. Zatrzymałem się przed przejściem, bo kobieta wchodziła. Ale z przeciwka mający "na sobie 40 ton i drugi podobny" nawet nie zwolnili. Dobrze, że piesza miała refleks i zatrzymała się w połowie przejścia. Wyścigi za krzyżówką obok KFC za swiatłami to norma. Tylko czyja. Itd, itp. Nie udostępniałem policji nagrań nigdy. Ale chyba zacznę. Więc pilnujcie się hołoto na drogach.
Oj chłopie Wiktor a czy są jakieś inne kamerki niż chińskie zapewne byłeś w którymś z tych pojazdów i uważasz że najlepszą obroną jest atak mam nadzieję że policja będzie eliminować taką cholote drogową a może trzeba dosadzic drzew na poboczach a wtedy te chamany będą się same eliminować i na pewno będzie bezpieczniej
Idiota pędzący przez miasto mający za nic przepisy jest takim samym potencjalnym mordercą jak idiota podkładający bombę czy strzelający do ludzi. Jeden i drugi może kogoś zabić tylko innym przedmiotem. Jestem jak najbardziej za nagrywaniem i wysyłaniem każdego takiego filmu na policję. Jeśli właściciel auta nie potrafi wskazać kto prowadził podczas wykroczenia to powinien dostać z automatu mandat (nauczy się nie pożyczać). Kary surowe i bezwzględne, łacznie z zakazem prowadzenia pojazdów na określony czas.
do profWiktorTraktor ....a te kamery monitoringu miejskiego to amerykańskie i z homologacją , tak samo chińskie i nikomu ni przychodzi na myśl nie uwzględniać przekazu jako dowodu..
śmieszne jest to że takie rzeczy są tutaj potepiane a jak jest artykuł że zabrano kierowcy prawko za przekroczenie predkosci to wszyscy bronia takich hahahah
Na drogach krajowych biegnących przez Krośnieńskie sytuacja jest moim zdaniem pod kontrolą . Nie do zaakceptowania jest sytuacja na drogach niższych kategorii. To na tzw. bocznych drogach najczęściej dochodzi do łamania prawa o ruchu drogowym , a cwaniactwo i piractwo na terenie miasta jest nagminne. Bezkarność wjeżdzających na czerwonym świetle czy wyprzedzających na podwójnej ciągłej demoralizuje sprawców tych czynów ale i postronnych obserwatorów i uczestników ruchu. Zbyt mało jest patroli "drogówki" w mieście i drogach wojewódzkich , o powiatowych i gminnych nie wspominając.
STOP PIRATOM.......
Nie ważne jak, byle skutecznie usunąć z naszych dróg zagrożenia, z kamerką, czy bez ważne, by nasi bliscy nie ginęli jak muchy , a samochody nie były packą...... dziś ktoś obcy, jutro ktoś bliski.............. może warto się zastanowić, zamiast udawać i gnać ile fabryka dała........ wszyscy popełniamy błędy, ale czy prędkość, łamanie przepisów musi być aż tak nagminne? Nie oszukujmy się jest i łatwo siebie i innych usprawiedliwiamy, a jak zawiedzie auto, albo człowiek w nim, to wtedy płacz i zgrzytanie zębów, dlaczego.............. właśnie dlaczego?
Dziś tolerujemy, a jutro moze nas to spotkać, albo kogoś kochanego, bliskiego, młodego itd..................... moze warto uruchomić myślenie przed, a nie po?
poormowski kapuś znowu płacze:):):)