Po co tu homologacja ? Przecież jasno widać co kierowca odpier... Tylko żeby Policja to jakoś skutecznie wykorzystywała a nie ciągała jeszcze tych którzy jej film wysłali/przynieśli
Po co komu homologacja kamery do użytku prywatnego? Homologację muszą posiadać urządzenia policyjne, a nagrywanie piratów popieram. Głupota, brawura i nieodpowiedzialność wielu kierowców poraża, szczególnie w godzinach nocnych w piątki i soboty. Wyrosło pokolenie idiotów, którzy nie potrafią przewidzieć co może sie stać, a umiejętności, ani doświadczenia nie posiadają żadnych, oprócz 40 godzin kursu na prawko.
Policja dostaje materiał na którym widać wykroczenie ale niestety nie załatwia tematu we własnym zakresie tylko wzywa osobę od której otrzymała materiał żeby stawiła się osobiscie i złożyła zeznania co skutecznie zniechęca od wysyłania takich nagrań. Ja osobiście po takim zachowaniu Policji co raczej nie było odosobnionym przypadkiem odpuściłem temat. Materiał wysłałem bo sytuacja naprawdę na to zasługiwała i nie widziałem innej możliwości załatwienia sprawy.
tiiiaaaa.... to może od razu nagrywać i biegiem na police:
co drugie auto na drogowych lub bez żadnych świateł,DRL z chińską homologacja,HID w ryflach i takie tam,panie z biustem na kierownicy a oczami na przedniej szybie-baaardzo prawidłowa pozycja i bezpieczna bo poducha załatwi sprawę szybciutko jakby co się wydarzyło i wiele innych....
Pisałem,że nie popieram łamania przepisów ale BB nie wypleni głupoty.
Kto pierwszy rzuci kamieniem?
Bede nagrania wysyłal bezpośrednio do policji- mam nadzieje , że sprawcy będa przyjłądnie ukarani, chociaz mandaty u nas małe. Na LItwie mandaty zaczynaja sie od 1500-1700 złotych . To jest mandat.
Takiemu gnojkowi powinni zabrac prawo jazdy, podać dane personalne do publicznej wiadomości. Zagraża zyciu i zdrowiu ludzi. Jakis mędrzec wyjeżdża z homologacją, pewnie sam piratuje.
Popieram publiczne piętnowanie takiej jazdy. Po obejrzeniu łatwiej samemu się opanować.
To co piratów rajdujących po ulicach miasta nie wolno ruszać? Bo kamerka nie ma homologacji? Kompletna żenada. Chrońmy takich trutni, a trup będzie leżał gęsto.
I bardzo dobrze jak za kierownicą głąb, a zamiast gówy kapuściana... to tak trzeba, nagrać i pokazać... kilka lat temu zginęła na przejściu dla pieszych moja kumpela, bo za kierownicą siedział "król szos".....dziewczyna 3 miesiące po ślubie, młoda, ładna, zgrabna, szczęśliwa...i dalej uważacie, że nagrywanie to BB? Dopóki za kółkiem siedzą bezmózgowcy, to tak należy robić!!!
Ostatnio kolo szkoly podstawowej nr. 6, jadac od strony mini ronda wjezdzajac na ta duza wybrukowana wysepke przed pasami wyprzedzil mnie samochod.