NIestety, totalnym nie wypaliła prowokacja z zaporowymi żądaniami, wzięciu zakładników w postaci uczniów, to teraz udają "sprawiedliwych". Ludzi uczciwych , nauczycieli z sercem, wiedzących co znaczy NAUCZYCIEL zgłosiło się do egzaminów tysiące, a teraz judasze stroją się w "uczciwe" piórka. A kysz...
Znowu głos w sprawie nauczycieli zabierają dyletanci. Panie mario wychowawcy nie mogą być podczas egzaminów ze swoimi wychowankami bo im po prostu przepisy prawa zabraniają więc po co wypisywać takie dramatyczne wpisy ? Po co znowu judzić i obrażać nauczycieli ? i raczej pan nie straci szacunku do nauczycieli bo pan go po prostu nie ma. Jeżeli o kimś się pisze totalne dno to warto dwa razy się zastanowić bo może się odbić rykoszetem. Będę już całkiem niegrzeczny i powiem że nauczyciele mają gdzieś szacunek od takich ludzi jak pan. Nie jest im potrzebny.
Nagonka z oczernianiem, pomawianiem itp. w stylu jak na sędziów, lekarzy... trwa w najlepszym stylu, jak kiedyś w PRL'u na kułaków.
Z tą "władzą" tylko w tamtym stylu prawdziwej "Solidarności" i solidarności nauczycieli mimo różnych przynależności można coś ugrać. Skądinąd nie spodziewałem się takiej determinacji wśród Nauczycieli i tego im szczerze gratuluję. Chociaż egzaminy się odbędą, to i tak ten fakt władza odbierze jako swój "sukces". Takiej propagandy nie pamiętam z PRL'u.
@wilk pyta "skąd wiesz, że kaczor kiblował w dziewiątej klasie?" - jakbyś naprawdę chciał wiedzieć to byś nawet wiedział kto w tamtym okresie interweniował we jego sprawie oraz zastanowił się, czy to nie dziwne, że aż kurator czy minister był w to zaangażowany - źródła poniżej:
<Kurator interweniuje w sprawie Kaczyńskiego"Wtedy do dyrektora »Lelewela« pana Nikodema Księżopolskiego - pedagoga bezpartyjnego i niespotykanie praworządnego (czasem aż do przesady) - zatelefonował Kuberski. I mówi: »Dyrektorze, tam u was jednego z bliźniaków nie promowaliście. Ja ich znam. To są bardzo dobrzy chłopcy. Proszę to naprawić i drugiego też promować«" - napisał Jaczewski.Więcej:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,22364442,kto-ratowal-z-klopotow-szkolnych-jaroslawa-kaczyns(...)
Ten wpis wywołał burzę w sieci. Jarosław Kaczyński nie zdałby do klasy maturalnej, gdyby nie pomoc aparatczyka PZPR?https://natemat.pl/217409,ten-wpis-wywolal-burze-w-sieci-jaroslaw-kaczynski-nie-zdalby-do-klasy-maturalnej-gdyby-nie-pomoc-aparatczyka-pzpr
Kaczyński nielegalnie zdał maturę?! Tajemnicza historia prezesa PiSWydaje się, że Jarosława Kaczyńskiego był z pewnością wzorowym uczniem. Ale właśnie niedawno rozpętała się burza po tym, jak jeden z dawnych nauczycieli ze szkoły, do której chodził Kaczyński ujawnił, że obecny prezes PiS miał problemy w szkole. Sam Kaczyński wspominał o tym w jednej z książek. Szkolne życie prezesa owiane jest tajemnicą.
Jeżeli wychowawcy klasy nie bedzie przy swoich uczniach na egzaminie to dla mnie jest totalnym dnem..... na pewno nie pedagogiem.... dnem.... jak mozna tyle lat dziecko kształtować i sie na nie wypiac??? Porażka.... mam nadzieje ze tak nie będzie bo strace szacunek do grona pedagogicznego....
Tajne komplbety normalnie! Szacyun dla tych co wciąż ucxął
" Bwng bendhy beng" jak mawiał Sokrates
Nauczyciele pracują tam, gdzie jest to wpisane w umówię o pracę. Od kiedy to magazynier z firmy X idzie do firmy Y, bo tak? Czy to nie praca na czarno? Nauczyciele, idźcie na L4 i niech was cmokną
Była swego czasu dyskusja na ten temat z udziałem jego dawnych kolegów z klasy. Tyle że on nie kiblowal. Poszedł wtedy do innej szkoły i tam przyjęli go do dziesiątej klasy. Wszyscy bardzo się dziwili jak to było możliwe. Można się domyślać, że załatwił mu to ojciec Rajmund , który był wysoko postawionym komunistą, co ciekawe był też członkiem ZNP - chichot losu. Ale jak to naprawdę było to oczywiście nie wiem, to źe nie przeszedł to fakt.
Nauczyciele zachowują się bardzo rozsądnie. Strajk strajkiem, ale pisiorom trzeba utrzeć nosa i egzaminy przeprowadzić, pisiory nie będą wtedy mogły warczeć , że strajk polityczny, kosztem dzieci czy inne głupoty. Wprawdzie kaczor i tak kasy nauczycielom nie da bo go kiedyś zostawili bodajże w dziewiątej klasie. To był okres że zostawiano wtedy tylko wyjątkowych buraków. No i taki burak jest dzisiaj bogiem dla 30% wyznawców.
"Świnia z krową znacznie więcej dziś dostanie"
https://www.youtube.com/watch?time_continue=63&(...)