Przecież to jedna z Godlewskich w pracy.Troszeczke się biedulce zastało.
No cóż.Takiego plastiku to nawet pies się nie czepi wychędorzyć.
Co prawda, nie czytałam innych komentarzy, ale dziś jechałam Łężańską. Widziałam to cudo i aż się uśmiechnęłam. Moim zdaniem ktoś bardzo mądry postawił kobietę, by straszyła zbliżające się do drogi jelenie i łanie, a raczej zapobiegała ich przebieganiu, bo może co niektórzy mieli do czynienia z sarnami na tej drodze.... Biegają co chwilę!!! Mądry wynalazca, albo "ofiara" spotkania zwierzęcia z własnym pojazdem i koniecznością naprawy... Może skuteczne! Opaska na rękawie w nocy też spowolni szybkie autko pomykające tą drogą, a jest ich sporo.
Podobno manekinów było więcej. Ażeby ludziom za kierownicą i oglądającym dziś ten film w sieci nie wydawało się, że to żart, chcąc pozostawić na jakiś czas tę atrapę ku przestrodze i zachowaniu świadomości podczas jazdy, należałoby na tej samej działce 100 metrów dalej, czyli już po pierwszym szoku na widok człowieka w pobliżu jezdni, na palu zamontować dyktę z ostrzeżeniem o rozwadze i zmniejszeniu prędkości.
Serio żart to pierwsze co wam przychodzi do głowy? Zrobilibyście taki kawał w miejscu publicznym? Tuż przy drodze? Z zadbaniem o wszystkie te szczegóły ubioru i odblasku? Nie ma w tym nic z czarnego humoru, choć film został specjalnie uatrakcyjniony dźwiękiem i kadrowaniem, zbliżeniami i może się tak wydawać.
Według mnie to od społeczny symulant pieszego właśnie przez odblask ale postawiony nielegalnie. Dobre ponad 20 lat temu ktoś nakupił odblasków rowerowych i przybił je do drzew przy drodze, dziś zainwestował w manekina który sugeruje kierowcy zwolnienie prędkości.
To jest manekin tirówki Dzidki, postawiony przez Urząd Miasta. Kierowcy widząc Dzidkę, zwalniają co powoduje zwiększoną ostrożność na tej zapomnianej przez Wydział Drogownictwa wąskiej i dziurawej jak ser szwajcarski ulicy.
Bardzo dobrze,że ktoś pokazał jak słabo-widoczny jest pieszyt!!!Po drugiej strony niech stanie manekin bez odblasku!Kierowca samochodu ma pancerz!!!,a Ty pieszy!?
Krosno24, portal zajmujący się ważnymi dla miasta sprawami.lol
Znając życie, ktoś po pijaku wpadł na niezły żart.
Prowokacja, ukryta kamera przygotowane na kierowców szukających przygód z Paniami
To jest dobry pomysł na nasz krośnieński rynek, który akurat ma zapaść. Wiele sklepów upadło. Manekinów można nakupić za grosze. Poustawiać na naszym pustym rynku i ci, którzy będą oglądać rynek przez kamerki nie będą już się z nas tak śmiać że nie ma ruchu na naszym wypasionym "małym Krakowie". Tak zaludnionym rynkiem będziemy mogli się chwalić... może wtedy ściągniemy turystów? :)