DYSKUSJE
"Nocna prohibicja" kończy się. Piwo znowu będzie dostępne po 22.00
abajurek33
25.10.2018 12:55

Oj tam oj tam najważniesze żeby się na noc piwska nachlać. Naród pijany to naród głupi. Dokąd zmierzasz dumny szlachetny polski narodzie? Nie bierzcie przykładu z tego faceta. Co pijak kiedykolwiek zrobił dobrego?

https://pl.wikipedia.org/wiki/Jean-Claude_Juncker

abajurek33
Konto zablokowane
dr_wojtek
25.10.2018 12:06

radni wezieli pieniadze za obrady do kieszeni, a teraz prosze z wlasnych kieszeni wyrownac wlascicielom strtaty ten caly chaos, bo jesli mowa ze wiekszosc spoleczenstwa pierw chciala zakazu a pozniej nie, to nieprawda,to wymysl niektorych radnych, nie wiem, w celu dokuczenia niektorym przedsiebiorcom czy dorobienia sie

dr_wojtek
na forum od listopada 2017
mscgs24
24.10.2018 12:11

@Wladt - wyjaśnię Co dlaczego upieram się przy zakazie.

Otóż, w dzień jeśli ktoś imprezuje, to wieczorem nie wsiada za kółko - no może jakiś odsetek. Natomiast, gówniarze szczególnie, wsiadają w te swoje tuningi czy inne wozy za grosze, muza na full, sklep z piwem, a potem żłopią w aucie na parkingu czy na garażach i zaczyna się jazda, a co potem jest? Tragedia. Wypadek. Śmierć. 

To że oni się zabiją to pikuś, i tak powinni być wyeliminowani jeśli tak robią, ale tragedia dzieje się na niczemu nie winnych ludziach. ...bo staruszka za wolno szła przez przejście, a może po za przejściem, bo dziecko siedziało przy drodze, bo rowerzysta jechał poboczem, bo matka z wózkiem nie zdążyła uciec, bo nie zauważył auta na poboczu i ludzi którzy w tym momencie udzielali komuś pomocy....

Trzeba Ci więcej argumentów?

Owszem, są bezsensowne zakazy, które służą nabijaniu kabzy miastu, państwu etc., ale są zakazy pozornie bezsensowne, a jednak z sensem.

Lepiej o pijanym "nocnym" gówniarzu, kierowcy, czy innym elemencie, powiedzieć potencjalny morderca czy lepiej choć w jakimś stopniu to ograniczyć?

Dla mnie nie ważne czy wypił piwo, flaszkę wódki, czy jechał po tym, czy pobił kogoś przypadkowego bez powodu - dla mnie to świadomy potencjalny morderca.

mscgs24
wladt
23.10.2018 17:01

mscgs24

Chodzi ogólnie o ustawy zakazujące czegoś jeśli to bezpośrednio nie wpływa na życie, zdrowie, mienie innych. Można praktycznie zakazać wszystkiego ale czy z tym czujemy się wolni czy zniewoleni?

Tak samo nie obchodzi mnie wielkość dekoltu, długość spódniczki, ilość modłów pod kapliczkami, wielkość datków na jakieś cele charytatywne jak i to o której godzinie, w jaki dzień i w jakim sklepie ktoś coś sobie kupi.

Im więcej bezsensu jest w zakazach tym więcej jest bezsensownych kar i tym bardziej każdy jest zniewolony.

wladt
Konto zablokowane
mscgs24
23.10.2018 10:24

@Wladt - cytujesz coś czego nie rozumiesz.

Po za tym, co ma pismo święte do życia realnego? Jeśli o mnie chodzi to jestem ateistą - tak, ateistą - choć kiedyś byłem katolikiem. Dla mnie pismo święte to taka sama mitologia, jak o greckich bogach i bohaterach..., a ze nurt mitologiczny został utrwalony siłą - bo nie inaczej - to stał się przymusową religią.

A odpowiedz mi @Wladt - co ma dekolt do flaszki? No chyba to, że kobieta z dekoltem nie może przejść nie poniżona koło stada pijanych świń!

mscgs24
asdfg
22.10.2018 22:50

KOMU TAK NAPRAWDĘ JEST POTRZEBNY ALKOHOL PO GODZINIE 22 ? ZASTANOWIŁ SIĘ KTOŚ NAD TYM ? PO 22-ej  ALKOHOL  KUPUJE TYLKO ŻUL I MENEL ! KTO Z KUPUJĄCYCH ALKOHOL PO GODZINIE 22-ej JEST  TRZEŹWY ? PRAWIE NIKT.  DLACZEGO PO GODZINIE 22-ej  SPRZEDAWANY JEST ALKOHOL OSOBOM NIETRZEŹWYM ! NAJWYŻSZY CZAS ŻEBY WŁADZE MIASTA I POLCJA WZIĘLI SIĘ ZA ROBOTĘ !

asdfg
wladt
22.10.2018 15:24

mscgs24, jazz33

Skoro już tak sobie zakazujemy to może wprowadźmy takie zakazy jak w Piśmie Świętym... chociaż mają jakieś uzasadnienie w tradycji chrześcijańskiej :)

1 List do Tymoteusza

Rozdział 2:8-15

Chcę więc, by mężczyźni modlili się na każdym miejscu, podnosząc ręce czyste, bez gniewu i sporu. Podobnie kobiety - w skromnie zdobnym odzieniu, niech się przyozdabiają ze wstydliwością i umiarem, nie przesadnie zaplatanymi włosami albo złotem czy perłami, albo kosztownym strojem, lecz przez dobre uczynki, co przystoi kobietom, które się przyznają do pobożności. Kobieta niechaj się uczy w cichości z całym poddaniem się. Nauczać zaś kobiecie nie pozwalam4 ani też przewodzić nad mężem lecz chcę, by trwała w cichości. Albowiem Adam został pierwszy ukształtowany, potem - Ewa. I nie Adam został zwiedziony, lecz zwiedziona kobieta popadła w przestępstwo. Zbawiona zaś zostanie przez rodzenie dzieci; jeśli wytrwają5 w wierze i miłości, i uświęceniu - z umiarem.

Tak więc proponuję uczynić jako rzecze BÓG. Rada Miasta oprócz zakazu handlu tudzież innego zakazu może zająć się np. wielkością dopuszczalnego dekoltu i długości spódniczki u potencjalnej kobiety przebywającej na terenie miasta Krosna. Tudzież wprowadzić nakaz odmawiania odpowiedniej modlitwy przy każdej kapliczce... możliwości są bardzo szerokie...

Ile to nowych mandatów można powystawiać kierując się boskim prawem. :)

wladt
Konto zablokowane
jazz33
22.10.2018 14:18

ale ten zakaz byl bardzo dobry  mozna by go zrobic od 18 do 6rano

jazz33
na forum od października 2018
mscgs24
22.10.2018 11:41

Zakaz powinien obowiązywać i kropka!

Mamy już w Krośnie nierobów za 500+, to jeszcze nam nocnych meneli trzeba, a potem się dziwić, że auta porysowane, że szyby powybijane, że strach przejść nocą przez "Bronx"....

mscgs24
wladt
22.10.2018 06:37
wyróżnione przez moderatora

Wszystko zakazać i będziemy świętować niepodległość. Bo Polak musi być gnębiony jak nie przez innych to przez swoich ziomków wtedy się dobrze czuje. Po 22 do 6 rano prawie nikt nie chodzi po krośnieńskich ulicach. Można zakazać i reszcie... a jak. Co ma się mniejszość po nocach panoszyć.

wladt
Konto zablokowane
/2
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA