DYSKUSJE
Po 22.00 piwa w sklepie nie kupisz. "Władze uległy krzykliwej mniejszości"
lunaly
08.09.2018 21:29

Mimo, ze ten zakaz mnie osobisci nie dotknie jakos szczegolnie, nie cierpie wprowadzania zakazow jako eksperymentow publicznych. Wiem juz na kogo na pewno nie zaglosuje. 

lunaly
na forum od lutego 2018
Endrju89
08.09.2018 21:22

Wladt - ... i na sam koniec powiedz mi teraz, jak to jest możliwe, że, od niemal 30 lat wciąż wybierane są te same osoby w rządzie ? Zawsze po każdych wyborach ludzie mają do siebie nawzajem pretensję! Czy masz pewność, że w Polsce mamy demokrację ? Skąd wiadomo czy wybory nie są zafałszowane i czy sami siebie nie wybierają i nie ustawiają pod dane stołki ? Chciałbym, aby to naród wybierał władzę, ale z tego, co widzę, to co się dzieje mam wątpliwości czy aby na pewno mamy coś do powiedzenia w tej kwestii.

Endrju89
na forum od listopada 2017
paragraf5
08.09.2018 21:09

Kiedy zacznie straszyć tą wstrętną gębą idących do szkoły dzieci z miejskich billboardów.

paragraf5
Konto zablokowane
paragraf5
08.09.2018 21:05

Koniec warchoła Przytockiego już bliski zadarł z klerem, a teraz podzielił mieszkańców.

Jak można brać pod uwagę głosy 0.6% mieszkańców,  no ale to głos emerytowanych działaczy.

paragraf5
Konto zablokowane
wladt
08.09.2018 21:05

Endrju89

"Uwierz mi, że, gdybyś sam dorwał się do koryta to robił byś tak samo, każdy by tak robił, a gdybyś chciał zrobić inaczej to zapewne długo byś nie pożył, bo albo zginąłbyś przez powieszenie, albo w wypadku. Ilu polityków już takich było, którzy faktycznie chcieli coś zmienić ? Było i to sporo i jak skończyli ? Albo w piachu, albo obecnie mówi to, co mu każą."

I tu masz rację gratuluję Ci odwagi za to, że głośno napisałeś to o czym ja cicho pomyślałem.

wladt
Konto zablokowane
wladt
08.09.2018 21:00

Endrju89

89 ja jestem 65. Żyłem i pamiętam bardzo dobrze komunę. Pamiętam ogniska, ziemniaki i kiełbasę pieczoną, śpiewy i alkohol pity full legal w miejscach publicznych często też za sklepami robili to wszyscy nawet milicjanci i nie było takiej zawziętości i nienawiści jak teraz. Oprócz tego, że masz paszport w domu co się zmieniło? Ano ogniska już nie zapalisz bo Ci straż miejska zgasi możesz jedynie grilla i to na swoim podwórku. A dźwięki gitary przy grillu na podwórku to nie to samo co ziemniaki i kiełbasa zapijana piwem nad rzeką takim zimnym prosto z nurtu. Na jana sobótki... zapytaj ojca powie Ci jakie były harce do rana. Ludzie byli przyjaźniejsi - owszem byli i szuje, konfidenci i sadyści w milicji... ale policja dziś też się znęca i morduje ludzi na komisariatach. Owszem były kolejki ale jak wystałeś swoje to kupiłeś - a dziś masz wszystko bez kolejek... ale można sobie popatrzyć, pomarzyć i pójść bo ludzi nie stać. Była praca, były mieszkania dla robotników, specjalista przyjmował bez kolejki. Wszystkie badania bezpłatne, obowiązkowe zdjęcia małoobrazkowe płuc, zakład pracy dowoził pracowników do pracy i z pracy bezpłatnymi autokarami, wczasy pod gruszą i sanatoria za darmo... a dziś? Dziś masz paszport w domu i nikt Ci nie zabroni wyjechać z własnego kraju na emigrację. 

Powoli zaczynam się zastanawiać czy czasem za PRL-u nie było lepiej. Może to tęsknota za młodością a może fakt, a może jeszcze coś innego np. mniej zakazów i nakazów niż dziś - bo człowiek to takie zwierzę, które nie lubi być niepotrzebnie ograniczane.

wladt
Konto zablokowane
kasjerdupa
08.09.2018 20:35

Ja  już odczuwam dumę   z faktu że mam zakola. Gdyby do tego doszła świadomość bycia Polakiem, chyba bym pękł 

...

kasjerdupa
Konto zablokowane
Endrju89
08.09.2018 20:28

Wladt-Również bym chciał, aby każdy obywatel był zadowolony, aby nie było bezrobocia, aby przynajmniej większość ludzi było stać na nowy samochód, wakacje na Hawajach i miał dom za pół miliona, aby służba zdrowia była na najwyższym poziomie a na stołówce podawali kawior, aby policja łapała złodziei, a nie wlepiała mandaty, tylko dlatego, że przekroczyłem 10km/h, chciałbym, aby benzyna była po złotówce, i w ogóle, aby żyło się dostatnie no ale tak to nie działa. Uwierz mi, że, gdybyś sam dorwał się do koryta to robił byś tak samo, każdy by tak robił, a gdybyś chciał zrobić inaczej to zapewne długo byś nie pożył, bo albo zginąłbyś przez powieszenie, albo w wypadku. Ilu polityków już takich było, którzy faktycznie chcieli coś zmienić ? Było i to sporo i jak skończyli ? Albo w piachu, albo obecnie mówi to, co mu każą.

Endrju89
na forum od listopada 2017
wladt
08.09.2018 20:11

Masz rację... w części. Na służbę zdrowia płacimy przez kasę chorych jak jesteś rencistą i prowadzisz działalność to płacisz 2 razy raz z renty raz z działalności ale ani nie jesteś 2 razy szybciej przyjęty ani 2 razy zdrowszy. Widziałeś tą reklamę "wyjdź z kolejki", No w mordę ktoś 2 razy płaci za leczenie a i tak musi leczyć się prywatnie. Skandal! To jest niesprawiedliwe!!!

Policja zamiast chronić ludzi ochrania miesięcznice, Jak złodzieja sam nie złapiesz to możesz na nich nie liczyć - ale mają pule mandatów do rozdania dla źle parkujących na przykład - jeśli nie to nie dostaną premii. Nie znaleźli by k..wy w burdelu. Potrzebna reforma. Policja powinna służyć tym, którzy im płacą czyli wszystkim polakom a nie tylko być narzędziem elity.

Podatki tak ale nie takie gigantyczne. To samo z akcyzą max 10%.

Ludzie powinni sami rządzić, sami wybierać przedstawicieli - ale taki przedstawiciel powinien MIEĆ OBOWIĄZEK wprowadzać w życie plany właśnie tych ludzi tak by być najbliżej twoich słów:  "ważne że obywatele byliby szczęśliwi, bo wszystkich byłoby stać na wszystko, nikt nikomu by nie zabraniał, ogólnie kraina mlekiem i miodem płynąca." - RZĄD=ODPOWIEDZIALNOŚĆ ZA WOLNOŚĆ I SZCZĘŚCIE WSZYSEKICH OBYWATELI - a przynajmniej nie utrudniać im życia niepotrzebnymi zakazami, nakazami i zobowiązaniami - zwróć szczególną uwagę na słowo NIEPOTRZEBNYMI.

Ja uważam, że ważne jest szczęście obywateli i duma z bycia POLAKIEM - a Ty nie?

wladt
Konto zablokowane
gosia1237
08.09.2018 20:01

Czy naprawdę uważacie, że wprowadzenie ograniczenia sprzedaży coś da? Przecież te pijackie mordy, które tak wszystkich rażą chodzą po osiedlach od 7 rano, o 22 to oni już dawno zgon zaliczyli. Wieczorem alkohol jest kupowany głównie przez ludzi, którzy po ciężkim dniu chcą wypić drinka czy piwo. Żaden zakaz nie zrobi z nas trzezwego narodu, jedynie uswiadamianie tego czym jest choroba alkohowa.  No ale cóż... zakaz jest zakazem a meliny już zacierają ręce i zastanawiaja sie czy za flaszkę brać 100zł czy 200...:D :D

gosia1237
na forum od czerwca 2018
/9
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA
Reklamę wyświetlono 7548 razy