DYSKUSJE
Nocna prohibicja. Czy będzie w Krośnie?
gallanonim
12.07.2018 10:37
wyróżnione przez moderatora

Ja was ludzie nie rozumiem, identycznie jak z ograniczeniami w handlu niedzielnym robisz zapas tuż przed 22 i po problemie.

Dlaczego każą, nam używać pasów bezpieczeństwa w samochodzie.

Świateł mijania przez cały rok, również w słoneczną  pogodę.

Dlaczego istnieje zakaz prowadzenia pojazdu po spożyciu alkoholu i dlaczego stosujemy się do ograniczeń prędkości.

To wszystko dla utrzymania pewnego porządku.

gallanonim
Konto zablokowane
Jan15
12.07.2018 10:24

Ale oczywieście po co zakazy? Ide ulicą a tu gość na mnie krzywo spojrzał. A pobije go  a zabiję go. Przecież jest wolność, mam takie prawo. "Wpadłem" z dziewczyną. Mówię jej: "zabij to dziecko" ono ogranicza moją wolną nie chcę go. Ona mowi: NIE. NO to pobije, zabije, nawet oboje. A co , mam takie prawo, kto i dlacze mni ukarze. Ukraińcy, tak zrobili na Wołyniu i nikt ich za, to nie skazł. WOLNOŚĆ, Nieograniczona Wolność, kto mi będzie mówił jak mam żyć. Jestem w szkole. Pani mówi mi: "pokaż jak obrobiłeś lekcje!". A pobije, zabije. Przecież mam wolność. Przecież nie muszę odrabiać lekcji. A jeżeli mogę zabić ŻYCIE NIENARODZONE, TO MOGĘ I ZABIĆ ŻYCIE JUŻ NARODZONE, bo przecież WOLNOŚĆ. Jakim prawem, ktoś ma MI mówić co jest dla MNIE lepsze i jak mam żyć. No przecież ani nie radzice, ani nie nauczyciele, ani ksiądz ani nikt inny. WOLNOŚĆ

Jan15
na forum od listopada 2017
razr
12.07.2018 09:47

Rozumiem, że następne zakazy w kolejce to:

- zakaz sprzedaży miesą w piątek 

- zakaz sprzedaży prezerwatyw 

- zakaz sypiania z kochaną 

Dlaczego istnieją ludzie, którzy taki zakaz popierają ? Jakim prawem, ktoś ma nam mówić co jest dla nas lepsze i jak mamy żyć ?

razr
Endrju89
12.07.2018 09:25

@bolo2017 - Bardzo dobrze że niewiele wiem, i powiem Ci więcej, bardzo dobrze że nie miałem okazji żyć w tym dziadowskim, głębokim ustroju rozpijanym przez władze.  Przynajmniej nie mam teraz takiej zrytej bani jak co poniektórzy ... 

Jaki był nasz sport narodowy w tamtych czasach ? picie wódy a jakże! naprawdę jest co wspominać. Dobrze że jeszcze nie krzyczysz KOMUNO wróć! 

Endrju89
bolo2017
12.07.2018 08:56

do....Endrju89........ co ty wiesz  o prl.......................

bolo2017
Konto zablokowane
Endrju89
11.07.2018 23:04

HALYNA! pacz jak te PISIORY konstytucyje łamio!! PACZ JAK ŁAMIO! ... a tak na poważnie. Najbardziej ten zakaz oczywiście będzie przeszkadzał typowym Januszowym cebulaczkom wychowanych w PRL'u! kiedy popijali po kryjomu po piwnicach ruski spiryt, bimber, wspaniałą polską Vistulę czy denaturat.  Wiele państw europy stosuje ten zakaz i jakoś nie ma problemu no ale oczywiście w dzikiej polszy to nie może przejść obojętnie no bo jak to tak ? bez wódy ? bez browarka po 22 ? nie może być! Śmiejecie się z "ruskich" bo pijaki, bo biedaki itd. a popatracie się jeden z drugim co Wy sami reprezentujecie sobą! BIEDE UMYSŁOWĄ! i tyle! ... bo od razu meliny, bo prohibicja bo to, bo tamto .... Booooże co za naród. Dziwić się że wszyscy dookoła mają nas daleko w doopie, obwiniają Nas o wszystko , że polskie obozy, że wybuch II wojny, że Wołyń, że konstutucja,  że trybunał ... ludzie weźta się obudźta i ogarnijta bo jak widać komuna w naszym durnym nardzie jest nadal głęboko zakorzenionia i jak widać nadal obficie owocuje. 

Endrju89
kurnachata
11.07.2018 22:41

Nie to już zupełnie nie te czasy. Jeszcze z 17 lat temu to tyle po okolicy krążyło grup pijackich że aż było szaro. Teraz pijacy już powymierali zupełnie a nawet ich miejsca zbiórek jak "drewniak" zostały zrównane z ziemią albo pusty balkon na "guzikówce" .

kurnachata
pajop
11.07.2018 21:02

Bardzo dobry pomysł. Też uwazam, że nie ma sensu czekać do 22 żeby sie napić. :)  

pajop
bolo2017
11.07.2018 18:51

a komu co do tego co i kiedy kupuje,,,,,,następny tytoń ,potem prezerwatywy, i dalej kiełbasa i chleb. Zakazy zawsze powodują akcje odwrotne. No i trzeba będzie zatrudnić sporo urzędasów żeby tych zakazów pilnowali. Demokracja to wyraz pochodzenia greckiego i oznacza władzę ludu-narodu a nie armii  urzędasów na ciepłych stołkach wymyślających paragrafy żeby udowodnić konieczność własnego zatrudnienia za pieniądze tych co pracując wytwarzają dochód i płacą podatki.  Traktuje się obywateli jak idiotów potrzebujących ciągłego nadzoru. A nawet mało zdolny amator chemik z kilograma cukru zrobi pół litra i jeszcze ćwiartkę bimbru o mocy ok 75%

bolo2017
Konto zablokowane
jb
11.07.2018 18:18

kysio1, zakładając, że alkohol sprzedawany w melinach pochodzi z legalnego źródła,

to budŻet nic nie traci, ani grosza, zarabia tu państwo i meliny.

jb
/4
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA