DYSKUSJE
Archidiecezja: 50 proc. rabatu pod sprzedaż działki ustaliło miasto
bolo2017
07.05.2018 15:27

a propo   ..............po co biskupowi pałac i złoto na szatach skoro ślubował życie w pokorze

bolo2017
Konto zablokowane
AG
07.05.2018 15:26

Jakby ktoś chciał podpisać, to proszę o info na PW - @baracuda i @Mark9 - zerknijcie na swoje PW - weźcie znajomych. ;-)

AG
na forum od listopada 2017
kocur
07.05.2018 14:43
wyróżnione przez moderatora

Przodkowie  ludzi z rady miasta walczyli ,umierali broniac swojej wiary przed Watykanem ktora byla tu od tysiecy lat głownie zwiazana z czczeniem natury a teraz  oddaja kk im działki skandal.Starych ludzi nie przekonam bo sa kodowani katolicko od wczesnych lat ale obecni młodzi niech wiedza ,ze biblia to zwykla ksiazka nie majaca nic wspołnego z bogiem a ksieza ,zakonnicy sa swietnie przeszkoleni z jej znajomosci  przedstawiciele handlowi tej dla nich liczy sie zysk czyli przekonanie ludzi zeby im słuzyli oddawali kase i słuchali ich kazdego słowa,oni z tego zyja inaczej poszliby do łopaty.:DNie dyskutujcie z ksiezami o bibli bo przegracie  oni ucza  sie tego po kilkanascie lat ,zanegujcie jest prawdziwosc napoczatku i zapytajcie czy maja dowód ze była pisana przez boga,tu sie bardzo zdenerwuja bo nie maja odpowiedzi.Koscioły tak chetnie stawiaja bo w nich jest utrwalany program religijny .Tam na bazie  wyrabianej u was poczucia winy, ciepientnictwa ,upodlenia, straszenia piekłem  pozbawiaja was energii zyciowej i kasy bo za wszytsko w kosciele sie płaci .

kocur
rogol
07.05.2018 14:43

Kosciol moze byc tylko dziwi upust.

Jakby ksiezulkowie nie mieli pieniedzy to by swietlicy dla siebie nie budowali.

Troche ludzie zmadrzeli ale nie calkiem.

Zapomnieli co poniektorzy  ze: na przekor wladzy tez kosciolki budowali i nie zalowali na to grosza ani pracy.

Robili to z wielka checia a do tego tylko czesc byla wierzaca.

rogol
Konto zablokowane
reaktywator24
07.05.2018 14:34

Redaktorze Krzanowski, dlaczego usuwa Pan komentarze o innym poglądzie jak Pana.

Jeszcze mam go załadowanego na stronie.

cytuje

Drodzy mieszkańcy.

Myślę, że jesteście na przegranej pozycji, na nic ten wasz lament i niezadowolenie.

Dokumenty już zatwierdzone tzn. decyzja już zapadła, teraz czekamy na wycenę, a całą resztę załatwi zaprzyjaźniony notariusz.

Idą wybory, Przytocki, aby utrzymać się na stołku, musi zdobyć poparcie kleru.

Czym jest wasz głos tych kilkudziesięciu niezadowolonych, ważniejsze jest słowo, które rozbrzmiewa z ambony.

reaktywator24
na forum od lutego 2018
anka_dw
07.05.2018 14:30

Chyba rzecznika wyobraźnia poniosła - kilkudziesięciotysięczne osiedle. Czyżby rzecznik prorokował aż taki sukces programu 500+? A poza tym, ludzie nie chcą, protestują, a kuria i tak zrobi. Dla ludzi. Bo kuria wie, co dla ludzi jest najlepsze. Kolejny kościół oczywiście. I oczywiście bez czerpania z niego korzyści. Dla kurii :)

anka_dw
wladt
07.05.2018 14:16

"Z powstałej świątyni ma "nie czerpać żadnych korzyści", więc wystąpiła o bonifikatę od wartości terenu"

Apeluję do mieszkańców Krosna. Proszę nie dawać na tacę pieniędzy jeśli powstanie ten kościół i to dla dobrego imienia diecezji przemyskiej ponieważ wszystkie składki, darowizny itp, itd są z natury korzyściami!!!

Jeśli będą otrzymywane takie datki okaże się, że kościół katolicki a w szczególności diecezja przemyska jest zakłamanym hipokrytą bo jednak te korzyści których się tak zarzeka otrzyma!!!

wladt
Konto zablokowane
cywilny_kaplan
07.05.2018 14:16

Księża są odrealnieni. Jeśli twierdzą, że "obwodnica w fizyczny sposób oddziela ludzi od kościoła parafialnego oo. Franciszkanów", to znaczy, że oni nawet nie znają realiów miasta, nie poruszają się po nim, może limuzynami. Droga to żadna przeszkoda, droga to udogodnienie.

Mam nadzieję, że dożyję czasów, kiedy kościół zostanie gruntownie zmodernizowany i zreformowany. Będzie służył ludziom, a nie robieniu kasy i zagrabianiu majątków Polaków.

Doczekamy jeszcze czasów, że ogród kapucyński będzie ogólno dostępny, a ten symboliczny mur między ludźmi a kościołem zniknie i będzie to znak czasów. 

cywilny_kaplan
wladt
07.05.2018 12:25

Ja też podpisze... mieszkam na Krakowskiej niedaleko Deptucha. Czekam na mieszkanie już 13 lat pomimo, że jestem osobą niepełnosprawną. Ten teren pownien być wykorzystać inaczej. Jak ktoś będzie tutaj zbierał podpisy niech się skontaktuje wcześniej na maila: krosdel@wp.pl. Z dziką rozkoszą podpiszę się obiema rękami!

wladt
Konto zablokowane
MarcoPolo
07.05.2018 10:25

NIE, NIE, NIE dla tych POKEMONÓW w czarnych sukienkach , świątyń dość w tym grodzie. Ludziom starszym i niepełnosprawnym ułatwić życie likwidując bariery jak już ktoś wcześniej pisał w poście.

MarcoPolo
Konto zablokowane
/5
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA